Schloss Esterházy

Grafikus változat

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép

A 25.000. látogatót köszöntötték az Esterházy-kastély Cziráky Margit Rózsakertjében

Vissza a hírekhez

Külföldről, a Felvidékről érkezett a három tagú Forró-család - Forró Éva, gyógypedagógus, Forró Tibor vasutas és lányuk a 13 éves Forró Lilla - Szőgyénből (Szlovákia) Eszterházára azért, hogy a a Nyugat-Dunántúl és a környék történelmi, kulturális értékeit őrző helyek között a méltán nevezetes fertődi Esterházy-kastélyt is megtekintsék.

Ez alkalomból meglepetésükre a Cziráky Margit Rózsakert 25.000. látogatójaként Forró Évát köszöntötte Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Központ ügyvezetője, aki elmondta: a Rózsakert népszerűségét mutatja, hogy kevesebb mint két hónap alatt több mint huszonötezren látogattak el az egyedülálló látványosságot, szín- és illatélményt kínáló rózsakertbe.

A szabadságát közösen töltő család az erre az alkalomra készült díszoklevelet és az Eszterháza Központ ajándékát, egy rózsatövet vehetett át.

Forró Éva elmondta: örömteli meglepetés a számukra, hogy éppen a 25.000 látogatóként érkeztek a Cziráky Margit Rózsakertbe, amelynek híre már a határon túlra is eljutott. Az Esterházy-kastélyban először járnak a rózsatővel és a jubileumi látogatóként átélt különleges élménnyel még emlékezetesebbé vált az Eszterházán tett látogatásuk.