Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Az Eszterháza Központ pályázatot hirdet! Milyen szerinted Joseph Haydn zenéje?

A zene a múltunkban és jelenünkben is az egyik legszebb kommunikációs eszköz. Mindenki érti és átérzi, attól függetlenül, hogy ki hol él és mivel foglalkozik. A zene egy egyetemes nyelv, és a világ különböző zenéit korok és határok nélkül bárki megértheti.

Mi a pályázat célja?  Szeressük a zenét, segítségével fejezzük ki önmagunkat és ismerjük meg J. Haydn zenei sokszínűségét. Fedezzük fel a zene láthatatlan világát, lássuk meg, hogy mi van a hangok mögött.

Mi a feladat? Elkészíteni egy műalkotást (rajz, festmény, grafika, plasztika, számítógépes alkotás), amit Joseph Haydn zeneművei inspirálnak. Pályázni személyenként 1 darab saját munkával lehet. Az alkotás mellé a kitöltött nevezési lapot is csatolni kell. Aláírt és kitöltött nevezési lap nélkül a pályázat nem érvényes! 

Mi a feltétel?  Technikai megkötés nincs. A méret a rajzoknál max. A/2-es, a plasztika magassága max. 30 cm legyen. Számítógépes alkotást kinyomtatva kérünk leadni.

Kik vehetnek részt a pályázaton? Ha már betöltötte a 14-et, de még nem érte el a 99 éves kort, pályázhat! Ha még nem töltötte be a 18 éves kort, akkor szülői, vagy gondviselői hozzájárulást kell csatolni a pályamunkához. Határon túliak is jelentkezhetnek.

Ki vesz részt a pályázatok zsűrizésében? Az értékelést és a kiállítás lebonyolítását az Eszterháza Központ Tudományos Igazgatósága felügyeli, akik országosan elismert szakemberek (művészettörténészek, ipar- és képzőművészek, zenei vezetők, restaurátorok, múzeumpedagógusok…).

Mi a nyeremény? A legjobb alkotások kiállításra kerülnek az Eszterháza Központban. A helyezettek családi belépőt nyernek a kastélymúzeumba és koncertjegyet kapnak az Eszterházi Vigasságokra.

Beadási határidő: 2016. november 16.

A nevezési lap a szövegre kattintva letölthető itt.

Kiállítás megnyitó és eredményhirdetés: elektronikus úton tájékoztatunk minden pályázót az időpontjáról.

Látogatói információk

Tavaszi nyitva tartás:
2017. március 15 - 2017. április 30. keddtől vasárnapig 10:00 - 18:00
(pénztár nyitva tartása: 10:00 - 17:00)
Szünnap: HÉTFŐ

Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy kastélyunk megújul. A fejlesztések ideje alatt a múzeum földszintje és a kápolna látogatható. Megértésüket köszönjük!

Belépőjegy: 1.500 Ft 
Kedvezményes jegy (diákigazolvánnyal és OEP igazolvánnyal: 900 Ft
Családi jegy (két felnőtt és három 14 év alatti gyermek részére): 3.000 Ft