Schloss Esterházy

Grafikus változat

Látogatói információk

A hatályos kormányrendelet értelmében ZÁRVA


Látogatói menetrend
Betartandó óvintézkedések
Zoób Kati: Repertoár - Az ellentétek harmóniája
A weboldal adatkezelési szabályzata itt érhető el. 
Tájékoztatás rendezvényen készült képek felhasználásáról

Projektek 

Balázs Elemér Group fellépésével indult az Eszterháza Meets Jazz

Vissza a hírekhez
A Balázs Elemér Group fellépésével indult az Eszterháza Meets Jazz koncertsorozat szombaton. A műfajok és stílusok keveredése egyedülálló hangulatot adott a fertődi Esterházy-kastély barokk Marionettszínházában tartott rendezvénynek.

Balázs Elemér Magyarország egyik legkeresettebb jazzdobosa 2000-ben alapította meg saját zenekarát, amely hamar hazánk egyik legnépszerűbb jazz együttesévé vált. A kétszeres Fonogram-díjas, aranylemezes formáció Balázs Elemér Group rendszeres fellépője hazai és külföldi jazz-, illetve világzenei fesztiváloknak és kluboknak. Zenéjük dallamos és melodikus, melyben az emberi hang fontos szerepet játszik. Dalaikat a különböző népek és kultúrák színes zenei motívumaival átszőtt fuzionálás jellemzi, de a klasszikus reneszánsz és barokk stílus és a jazz ötvözése sem jelent különösebb gondot nekik. Az idén 10. stúdiólemezükkel ünneplik a zenekar fennállásának 20. évfordulóját.

 

A koncert során Balázs Elemér dobon, Czibere József ütőhangszereken, Lakatos Pecek Krisztián nagybőgőn, Balázs József zongorán, Komjáti Áron gitáron játszott. Horváth Cintia énekelt, akárcsak Szakonyi Milán, aki a gitárját is megszólaltatta.

A Eszterháza Meets Jazz november 14-én, szombaton 19 órakor folytatódik - ekkor Micheller Myrtill hozza el a The Great American Swingbook-ot a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházába.