Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Barokk farsang Eszterházán a legkisebbeknek

Maszkabálra, farsangi vendégségbe érkeztek a családok a fertődi Esterházy-kastélyba a hétvégén.
Az izgalmas időutazás Eszterháza fényesen tündöklő, 18. századi időszakába vezette vissza a jókedvű, nagy létszámú társaságot, azokba az időkbe, amikor „Fényes” Miklós herceg rendezett farsang idején álarcosbálokon magas rangú vendégek és rokonok népesítették be a kastélyt.
Még a legkisebbeknek is maradandó élményt kínált az álarcos kastélylátogatás. Magyarország legimpozánsabb barokk kastélyában különleges, a pompakedvelés élményét is átélték, miközben belehelyezhették magukat a hercegi család 18. századi mindennapjaiba és ünnepeibe. A farsangi hagyományok családi délutánja álarc készítéssel, barokk ruhába öltözéssel, menüett tanulással telt. 
Az udvari főszakács ajándéka pedig farsangi fánk és gyógyfüvekből készült tea volt.

A korabeli „maszkabálok" szigorú szabályok szerint megrendezett társadalmi események voltak. A jelmezruha megválasztása nem volt előírva, de arc előtt álarcot kellett tartani. Ezt most is megtették a saját készítésű álarcokkal a rendezvény résztvevői, akiket nagy örömmel látott vendégül a fertődi Esterházy-kastély - mondta el Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető, hozzátéve a legkisebbeket, a családokat  mindig örömmel és színvonalas programkínálattal fogadja Magyarország legszebb barokk kastélya.

Látogatói információk

NYÁRI NYITVATARTÁS

június 20 - szeptember 30.
hétfő-vasárnap: 9.00-18.00
pénztár: 8.45-16.55

Látogatói menetrend
Betartandó óvintézkedések
Zoób Kati: Repertoár - Az ellentétek harmóniája
A weboldal adatkezelési szabályzata itt érhető el. 
Tájékoztatás rendezvényen készült képek felhasználásáról

Projektek