Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Barokk ünnep Eszterházán

Esterházy „Fényes” Miklós herceg ünnepségeit idéző tűzijátékkal, barokk táncműsorral és színi játékkal, valamint az Esterházy-család műkincseit bemutató kiállítással várja az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján, június 22-én, szombaton a fertődi Esterházy-kastély.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén sem maradnak különleges kiál­lítás nélkül a Múzeumok Éjszakája programjainak látogatói Fertőd-Eszterházán. Esterházy Fényes Miklós herceg születésének 300. évfordulójára készülve az Esterházy-család műkincseiből nyílik kiállí­­tás a felújított kastélyban, felvillantva és megelő­legez­ve a jövő évi, nagy, évfordulós tárlatokat. A "...nemzetünk dicsősége kívánta, hogy Eszterháza magát csudává tegye..." címmel megnyí­ló tárlat bemutatja a katona, a politikus és a műgyűjtő Esterházyakat. A kiállítás fókuszában a „vezekényi hősök” állnak, vagyis az 1652-es vezekényi csatában elesett Ester­házy László, Ferenc, Tamás és Gáspár, valamint a László halála után a család fraknói ágának fejévé emel­kedő, majd hercegi rangot szerző, idén 300 éve elhunyt Esterházy Pál. A kiállítás ki­feje­zet­ten a Múzeumok Éjszakájára néhány, Esterházy Lászlóhoz kötődő, a fraknói várból köl­csön­­zött tárggyal bővül majd.

Természetesen könnyedebb szórakozást ígérő programok is várják a látogatókat a Múzeu­mok Éjszakáján Eszterházán: barokk jelenetek, táncok, fegyveres színi játék, lövészbemutató és – Szent Iván éjéhez kapcsolódóan – tűzvarázs szórakoztatja majd a nagyérdeműt. Sötétedés után pedig az Esterházy „Fényes” Miklós korának ünnepségeit meg­idéző, barokk zenére kompo­nált tűzijáték tűzforgói és szikraszökőkútjai kápráztatják el a látoga­tókat a kastélyparkban.

A Múzeumok Éjszakáján veszi kezdetét – az Eszterházi Vigasságok fesztiválsorozat részeként – a 29. Régi Zenei Napok hagyományos hangversenysorozata az Esterházy-kastély Marionett­színházá­ban. Ezen az estén Jean-Philippe Rameau 1733-ban írt, Hippolyte et Aricie című operáját láthatja-hallhatja majd a közönség. Az előadásról és a jegyvásárlásról bővebb információ az Eszterházi Vigasságok honlapján, a www.eszterhazivigassagok.hu címen.


PROGRAM

19.00-tól   
Kapu- és pénztárnyitás

19.30-tól   
Parkséták 30 percenként
Gasztronómiai meglepetés a Pálmaházban

20.00-tól   
Barokk kori tánc és színi játékok a díszudvaron
Kastélylátogatás – múzeumi séták vezetés nélkül
Esterházy-műkincsek kiállítás és kastélylátogatás vezetéssel 20.00 és 22.30 órától 
Barokk kori életképek a kastélyban
Tűzzsonglőrök a kastélyparkban
Tűzijáték barokk zenére a kastélyparkban

Látogatás regisztrációval: 600,- Ft

Kövessen bennünket a Facebookon:
www.facebook.com/EszterhaziVigassagok
www.facebook.com/esterhazykastely.fertod

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép