Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Tudomány és szórakozás online

Csúcsteljesítmények és csodás apróságok, kuriózumok és mindennapok Eszterháza fénykorából

Az 1700-as évek második felében Eszterháza legfényesebb csillagává természetesen Joseph Haydn, az általa vezetett hercegi zenekar és operatársulat vált, de Esterházy Miklós herceg rezidenciájának minden rezdülését, annak mindennapjait maga az „Alkotó” igénye, ízlése és nagyvonalúsága határozta meg.

A mai világban el sem tudjuk képzelni, hogy az akkori „világ végén” olyan kulturális és szórakoztató „ipar” működött, amely ma bármely európai főváros díszére válna.

A kényszerű zárvatartás ideje alatt a fertődi Esterházy-kastély virtuális tereiben sorozatot indított, hogy közkinccsé tegye sok olyan – sokszor csak a különböző művészeti és tudományos szakterületek kutatói által ismert – kimagasló teljesítményt, nem ismert információt és kuriózumot, amelynek Eszterházán szemtanúja és részese volt a 18. századi utazó.

A látogatókat arra kérik, maradjanak otthon, de a web-en látogassák az Esterházy-kastély és az Eszterháza Központ örökséghelyszíneit az elkövetkező hetekben, hónapokban.
A kor vívmányai között a kulisszás színpad (http://eszterhaza.hu/kastely/a-kor-vivmanyai-kulisszas-szinpad), a korabeli fűtési megoldások (http://eszterhaza.hu/kastely/a-fertodi-esterhazy-kastely-futesi-megoldasai) a kastélyban és műtárgy-különlegességek bemutatása is szerepel (http://eszterhaza.hu/kastely/a-het-mutargya). Aki meg kötetlenebb szórakozásra vágyik annak Haydn-anekdotákat mesélnek az Esterházy-kastély youtube-csatornáján (https://www.youtube.com/watch?v=wKULpPJo6fI&fbclid=IwAR3LZxtG01vg-0UH-RYvbVKiw-hFya-wYPfKBybfdzNV8qhrAgj17QWzmV4) és izgalmas rejtvényfejtésre is adhatja a fejét. Időutazásra fel!

 http://eszterhaza.hu/kastely/a-kor-vivmanyai-kulisszas-szinpad

http://eszterhaza.hu/kastely/a-fertodi-esterhazy-kastely-futesi-megoldasai

http://eszterhaza.hu/kastely/a-het-mutargya

Haydn-anekdotát mesélünk:

https://www.youtube.com/watch?v=wKULpPJo6fI&fbclid=IwAR3LZxtG01vg-0UH-RYvbVKiw-hFya-wYPfKBybfdzNV8qhrAgj17QWzmV4

Kastélyrejtvény: https://learningapps.org/display?v=pzng0kicj20&fbclid=IwAR3d2wkaICEvQmz36d_RcsNBcAB-FpAScGKgX6lHaBuhecfqnh0UuNGloSk 

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

KARRIER

Kameraszabályzat

Tájékoztatás rendezvényen készült képek felhasználásáról
Projektek 

Parkoló - térkép