Schloss Esterházy

Grafikus változat

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép

Emlékhelyek napja – programkínálat a fertődi Esterházy-kastélyban

Vissza a hírekhez
Történelmi séta az Esterházy-sírdombhoz, fotókiállítás, ismeretterjesztő előadás is lesz az Emlékhelyek napján a történelmi emlékhelyként is jegyzett fertődi Esterházy-kastélyban.

2022. május 14-én, a Rózsaházban tekinthetők meg az Ilyen volt – ilyen lett fotókiállítás képei, amelyek az 1930-tól napjainkig történt változásokat teszik szemléletessé néhány emblematikus kastélyhelyszínről.

15 órakor a magyar nemesi testőrségről dr. Várkonyi Gábor tudományos igazgató tart előadást, a kastély történelmi emlékhely minőségéről és annak kultúrában betöltött szerepéről.

10 órakor és 14 órakor az Esterházy-sírdomb lesz látogatható, az a hely, ahol – több családtaggal együtt –  Esterházy IV. Miklós és felesége, Cziráky Margit hercegné is nyugszik.

Esterházy IV. Miklóshoz és feleségéhez, Cziráky Margithoz kötődik a fertődi Esterházy-kastély második fénykora. A hercegné története ma is sokakat megérint. Az Emlékhelyek napján vezetett történelmi séta keretében látogatásra lesz lehetőség a sírdombon. A séta térítésmentes, regisztrációhoz kötött. Regisztráció 2022. május 13-ig: info@eszterhaza.hu

Az Emlékhelyek napján a fertődi Esterházy-kastély múzeumi része és nyugati-kastélyszárnya változatlanul látogatható.