Schloss Esterházy

Grafikus változat

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép

Emlékhelyek napja: egy, több mint 350 éves festményt mutatnak be Eszterházán

Vissza a hírekhez
A fertődi Esterházy-kastélyban egy, több mint 350 éves festmény bemutatásával, gyógy- és fűszernövény túrával, kézműves foglalkozással, a nagycenki Széchényi-mauzóleumban pedig tematikus tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. az Emlékhelyek napján június 20-án, vasárnap.

Pietro della Vecchia: A búcsú - műtárgybemutató és előadás

Pietro della Vecchia: A búcsú című, 1650-1670 körül készített festmény az Eszterházán őrzött Esterházy képgyűjtemény legöregebb, legkülönlegesebb darabja. Az előadás kuriózuma, hogy Dr. Tóth Áron művészettörténész mutatja be a barokk festészet remekét, ami egy vissza nem térő alkalom, hogy bepillantás nyerjenek az érdeklődők a barokk festészet rejtelmeibe. Az előadások 11 és 14 órakor kezdődnek.

Eszterháza illatos kertje – családi nap a levendulásban

Gyógy- és fűszernövény túrát, valamint kézműves foglalkozást magában foglaló múzeumpedagógiai programmal is várják a kicsiket és nagyokat Eszterházán.

A rendezvényeken való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrálni az info@eszterhaza.hu e-mail címen lehet 2021. június 15-e, kedd 12 óráig. A programokon maximum 25 fő vehet részt.

A látogatóknak a védettségi igazolványukat a jegyvásárlásnál és a rendezvények kezdete előtt is fel kell mutatniuk, a maszkhasználat kötelező. A kastélyban zajló és a kastélyparkot is érintő fejlesztési munkálatok miatt arra kérik az érdeklődőket, hogy a parkok területén fokozott elővigyázatossággal és körültekintéssel közlekedjenek.

Jegyárak, betartandó óvintézkedések és további részletek itt: http://eszterhaza.hu/programok/latogatoi-menetrend és itt: http://eszterhaza.hu/latogatoknak .

Nagycenki Széchényi-mauzóleum

A nagycenki Széchényi-mauzóleum építészeti jellegzetességeivel ismerkedhetnek meg a nemzeti zarándokhelyen június 20-án, vasárnap 9 és 17 óra közötti tematikus tárlatvezetéseken résztvevők. A programon maximum 25 fő vehet részt. Jegyárak, betartandó óvintézkedések és további részletek itt: http://www.szechenyiorokseg.hu/index.php/4 .

A programváltoztatás jogát a szervező fenntartja.