Schloss Esterházy

Grafikus változat

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép

Eszterházi tündérkert

Vissza a hírekhez
Az Esterházy Kastély Kápolna Alapítvány nagyszabású terve az Esterházy-kastély korszerű gyermekmúzeumának és múzeumpedagógiai műhelykomplexumának kialakítása. A program az óvodás, az általános iskolás és a középiskolás korosztályhoz tartozó gyermekek művészeti, történelmi ismereteit és kreativitását fejlesztő foglalkozások számára nyújt oktató- és játszóteret, mindenekelőtt azért, hogy lokálpatrióta, a hagyományokat tisztelő és értő generációkat neveljen.

A program része, hogy alkalmas környezetet teremtsen hátrányos helyzetű vagy fogyatékos gyermekek számára, akár terápiás foglalkozásokhoz is. Az „Eszterházi Tündérkert” elsősorban a térségben élő családokat, fiatal korosztályokat szolgálja, ezért együttműködik a környék családsegítő szervezeteivel, óvodáival és iskoláival, valamint a hátrányos és fogyatékos gyermekek javára dolgozó civil szervezetekkel. A kialakításában akadálymentesített komplexum két nagy egységből áll: a Pál-major rekonstrukciójából, valamint a gyermekmúzeumból és a hozzá kapcsolódó kézműves műhelyekből.

A teljes projekt megvalósítását az Esterházy Kastély Kápolna Alapítvány és a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága gondozza, részben saját erőből, részben pedig szponzorok és támogatók segítségével. A teljes költség eléri a 80 millió forintot, de az Alapítvány egyes részletekre irányuló támogatást is nagy örömmel fogad (infrastruktúra kialakítása, belsőépítészeti elemek, felszerelések stb.).

A programról bővebb felvilágosítás az alapítvány honlapján olvasható.