Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

ESZTERHÁZA BORÁNAK KIVÁLASZTÁSA A FERTŐDI ESTERHÁZY-KASTÉLYBAN

A fertődi Esterházy-kastély Tiszttartói házában került megrendezésre 2018. január 31-én az idei év Eszterháza borát kiválasztó bírálat, melyen a Sopron-Fertőmenti Hegyközség tizenegy borászata mérettette meg borait.

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsának együttműködésével rendezte meg első borbírálatát, melynek eredményeként kiválasztásra került a 2018-as esztendő „Eszterháza bora”.

Az öt fős szakmai zsűrit Kósa István, Taschner István, Mikó Gábor, Dr. Sztancs György és Horváth Imre borászok alkották. A szakmai zsűri tizenegy Fertőd és Fertőd környéki borász huszonhét különböző vörös, siller és rozé borából választotta ki a társadalmi zsűri elé ajánlott borokat. A bírálat alatt a szakmai zsűri munkáját jegyző felügyelte. A szakmai kiválasztást a társadalmi zsűri borbírálata követte. A szintén öt fős társadalmi zsűri képviselői dr. Császár Dániel helyettes államtitkár, Esterházy Antal herceg, Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető, Bognár Zoltán Fertőd város polgármestere, és Dr. Jármi Miklós. A szakmai és társadalmi zsűri kóstolta és pontozta a borokat, és egymástól függetlenül, egyöntetűen kiválasztotta az idei év Eszterháza borát, amely Dulicz Tamás Cabernet Sauvignon 2015-ös évjáratú bora lett.

Az eseményről készült további képet itt tekinthetik meg.

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép