Schloss Esterházy

Grafikus változat

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép

Húsvét Eszterházán és Nagycenken

Vissza a hírekhez
A fertődi Esterházy-kastélyban különleges látványossággal és programsorozattal készülnek húsvét ünnepére. Kertészeti túra, tojáskeresés és óriási nyúlszobor várja a látogatókat.
A nagycenki Széchényi-mauzóleum normál nyitvatartás mellett várja a családokat a feltámadásünnepen.

Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn, április 18-án és 19-én a fertődi Esterházy-kastély franciaparkját és angolkertjét mutatják be a kastély szakemberei. „A barokk kert egykor és ma” programon az angolkert kialakulásáról, a „Tavasz ébredése” túra során a parterek és a Lés-erdő titkairól mesélnek az érdeklődőknek.

A húsvéti hétvége látványossága egy óriási nyúlszobor lesz, amit a franciaparkban, az Esterházy-kávézóval szemben találnak majd a látogatók. A kávézó a húsvéti időszakban – nagypéntek és húsvéthétfő között – a múzeum nyitvatartásával egyezően 9-17 óra között tart nyitva.

Húsvéthétfőn családi programra invitálják a látogatókat, 14 órától tojáskeresés indul a Pál-majorban, amit 14.30-tól kézműves foglalkozás követ. A program során a résztvevők megismerkedhetnek a húsvéti szokásokkal.

Az egyes programokra külön regisztráció szükséges, amit 2022. április 14. (csütörtök) 16 óráig tehetnek meg az info@eszterhaza.hu e-mail címen.

Bővebb információ a programokról www.eszterhaza.hu és https://www.facebook.com/fertod.esterhazykastely.

Nagycenken a Széchényi-mauzóleum a húsvéti időszakban – nagypéntek és húsvéthétfő között – normál nyitvatartással 9-17 óra között látogatható.

A programváltoztatás jogát a rendezvény szervezői fenntartják.