Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Interaktív műveltségi vetélkedő diákoknak

Esterházy „Fényes” Miklós 300 éve született…

Interaktív műveltségi vetélkedőt szervezett a Bagatell Alapítvány az évforduló tiszteletére Fertődön az Esterházy Kastélyban.

Immár ötödik alkalommal, 2014. május 16-án lebonyolított vetélkedő általános - és középiskolás diákok részvételével zajlott. A rendezvény mindenkori fővédnöke, herceg Esterházy Antal köszöntötte a csapatokat. „Tündérvilág” címmel a játék lényege az interaktív feladatokra épült: műveltségi ismeretekből és játékos, ügyességi feladatokból állt. Ebben az évben is nagy volt az érdeklődés, 8 csapat versengett egymással. A fertődi, a fertőszéplaki, a sopronhorpácsi általános iskola, a Porpáczy Középiskola és az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola diákjai vettek részt a találkozón.

A vetélkedő mindenkori célja, hogy erősítse a fiatalokban a lakóhelyhez kötődést, a műemlékek, helyi értékek megbecsülésére, védelmére neveljen. Játékos formában ismertesse meg a környezetük kulturális  és természeti értékeit.

A megmérettetés győztesei a sopronhorpácsi Általános Iskola tanulói lettek. Második helyen a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola növendékei és harmadikként a fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskoladiákjaivégeztek.

A programot az Eszterháza Központ támogatta, így értékes jutalmakkal tudtuk megajándékozni a versenyzőket. A legjobbak családi belépőt nyertek az „Eszterházi Vigasságokra”.

 

     Reinhofferné Fülöp Gyöngyi  

 a Bagatell Alapítvány elnöke

 

 

Látogatói információk

Tavaszi nyitva tartás:
2017. március 15 - 2017. április 30. keddtől vasárnapig 10:00 - 18:00
(pénztár nyitva tartása: 10:00 - 17:00)
Szünnap: HÉTFŐ

Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy kastélyunk megújul. A fejlesztések ideje alatt a múzeum földszintje és a kápolna látogatható. Megértésüket köszönjük!

Belépőjegy: 1.500 Ft 
Kedvezményes jegy (diákigazolvánnyal és OEP igazolvánnyal: 900 Ft
Családi jegy (két felnőtt és három 14 év alatti gyermek részére): 3.000 Ft