Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Jön a IX. Országos Rajzfilmünnep

Idén november 18-a és 20-a között kilencedik alkalommal kerül sor az Országos Rajzfilmünnepre. Ahogy a fesztivál címe is jelzi, nem csak egy helyszínre koncentrálódik az esemény.

Jön a IX. Országos Rajzfilmünnep

 

Idén november 18-a és 20-a között kilencedik alkalommal kerül sor az Országos Rajzfilmünnepre. Ahogy a fesztivál címe is jelzi, nem csak egy helyszínre koncentrálódik az esemény. Abaújkérttől Zámolyig, megyénként 5-7 helyszín biztosítja a teljes kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak, az egész családnak. Ahelyszínek listájaés a megtekinthető rajzfilmekfolyamatosan frissülnek. A vetítések mellett a helyszínek többsége izgalmasabbnál izgalmasabb kísérőprogramokkal (kézműves foglalkozás, kvíz, totó, táncelőadás, stb.) várja a látogatókat.

Rajzfilmek, amik összekötnek minket

Ki ne emlékezne a Vizipók-csodapókra, Frakkra, esetleg a Futrinka utca lakóira vagy aMagyar népmesék szereplőire? Ezen a hétvégén BÁLINT ÁGNES írói és dramaturgi munkássága között is„mazsolázhatunk”. A 65 éves PANNÓNIA FILMSTÚDIÓ alkotásainak köszönhetőenkülönös kalandokba keveredhetünk Mézga Aladárral, kivételes alkalmak egyike, hogy mi kérhetjük következőkéntDr. Bubót, és A nagy ho-ho-horgász főcímdalát egyként énekelhetjük ezen az ünnepi hétvégén. Továbbá, tisztelegve JANKOVICS MARCELL animációs filmes életműve előtt, olyan rajzfilmklasszikusokat is megnézhetünk, mint a János vitéz ésAz ember tragédiája.

Külön megtiszteltetés, hogy a IX. Országos Rajzfilmünnep fővédnöke RUBOVSZKY ÉVA, Jankovics Marcell özvegye.

Részlet Macskássy Gyula A kiskakas gyémánt félkrajcárja animációs filmjéből (Forrás: Nemzeti Filmintézet)

Igazi örökzöld rajzfilmeket köszönhetünk a Nemzeti Filmintézet Filmarchívumnak és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak (MTVA). Csatlakoztak az eseményhez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs tanszék (MOME Anim), az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Vizuális Művészeti Intézetének és Budapesti Metropolitan Egyetem Animáció és Média Design Tanszékének alkotóműhelyei.

Kiváltképp öröm, hogy évről évre egyre több magyar animációs filmstúdió is részt vesz alkotásaival az fesztiválon. A Kecskemétfilm mellett a KGB Stúdió, a KEDD Animációs Filmstúdió, a The Hoppies, a BALFilm, a Filmfabriq, a Magyar Rajzfilm Stúdió, a Ionart Stúdió, a CUB Animation, a Luther Kiadó, a Hyperion Interaktív Oktatásfejlesztő Kft., a Picture Start stúdió, a Mimicry Motions, a BODDAH, a SALTO Film, a Borka és az Omega-Kreatív is képviseli magát alkotásaikkal. A Mozinet filmjei mellett pedig a Kecskeméti Animációs Film Fesztivál, a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, az Anilogue és Cinemira Nemzetközi Gyermekfilm Fesztivál programjaiból ízelítőt is láthatunk a Rajzfilmünnep alkalmával. 

Találkozzunk szívünknek kedves mesehősökkel a IX. Országos Rajzfilmünnepen és ünnepeljünk együtt!

ÜNNEPELJÜK EGYÜTT A RAJZFILMEKET!

Rajzfilmek kicsiknek és nagyoknak ORSZÁGSZERTE!

 

www.rajzfilmünnep.hu

 https://www.facebook.com/OrszagosRajzfilmunnep

További információ: kapcsolat@rajzfilmunnep.hu/ Borítókép: KEDD Animációs Filmstúdió

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép