Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Kastélykoncertek Eszterházán: Inspiráció és tévedhetetlen tudás, földön járás és varázslat

A fertődi Esterházy-kastély 2019-es koncertévadának nyitókoncertje nagy szenzációt ígér, hiszen március 8-án két ikonikus, mondhatnánk “világklasszis” előadóművész látogat ismét a régióba: Frankl Péter és Perényi Miklós.

Olyan kivételes esemény ez, amely a világ bármely hangversenytermében piros betűs ünnepnek számít. A két művész-legenda előtt a Zeneakadémia legnemesebb hagyományai nyitották meg az utat a kamarazenélés nélkülözhetetlen, kiapadhatatlan és csodás világába. E tradícióból indulva hódították meg a nagyvilágot, s adták tovább több, mint 30, avagy 40 éven keresztül növenékeiknek szerte a földgolyón.

A két idős mester ezúttal a fuvolista Ittzés Gergelyt is maga mellé fogadja majd, hogy Haydn zongoratrióiban közösen érzékeltessék velünk – egy korai és egy érett kori trió megszólaltatásával – a zeneszerzői fejlődés ívét. A program része még egy, a cselló és a zongora változékony, ámde örök partnerségét élményszerűvé tévő Brahms-kompozíció, valamint Schubert A szép molnárlány-ciklus 18. – megindítóan szomorú – dalára szerzett variáció-sorozata.

Inspiráció és tévedhetetlen tudás, földön járás és varázslat, a zene és az élet öröme és lélegzése, szent alázat a művészet és az emberség iránt – művészetükkel ezt hirdetik közel 60 éve, s most az Esterházy-kastély zenészek számára megszentelet falai közé hozzák vissza a nagy klasszikus mesterek remekműveit.

Az evidencia erejével
2019. március 8., péntek 19.00
Marionettszínház

 Műsor:
J. Haydn: G-dúr zongoratrió, Hob. XV:15
J. Brahms: 1. (e-moll) cselló-zongora szonáta, Op. 38
Fr. Schubert: Bevezetés és variációk az Elszáradt virágok című dal témájára, D. 802
J. Haydn: D-dúr zongoratrió, Hob. XV:24

Előadók:
Ittzés Gergely – fuvola
Perényi Miklós – cselló
Frankl Péter – zongora

Jegyár: 5000 Forint

Jegyek kaphatók a www.jegymester.hu weboldalon és az Esterházy-kastély recepcióján!

 

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép