Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Kulturális Örökség Napjai a fertődi Esterházy-kastélyban

Ingyenes kiállítások, tárlatlátogatás szakmai előadással, parktörténeti séta, barokk színháztörténet – változatos programkínálat a Kulturális Örökség Napjain.

Ingyenes kiállítások a nyugati kastélyszárnyban

2022. szeptember 17-18. (szombat-vasárnap) a fertődi Esterházy-kastély nyugati kastélyszárnyában az Arcok és tekintetek – Esterházy-képtár, az Esterházy-porcelánkabinet, az Idővonzatok – Modulated time című időszaki kiállítás, valamint a „Ritkán látott arcok” kiállítás díjmentesen tekinthetők meg 9.00-18.00 óra között.

Ritkán látott arcok – szakmai tárlatvezetéssel

2022. szeptember 17-én, szombaton 13.00 órakor Dr. Várkonyi Gábor tudományos igazgató tart szakmai tárlatvezetést a nyugati kastélyszárny „Ritkán látott arcok” kamara-kiállításban, amelyre a 20 fő résztvevőig lehet regisztrálni az info@eszterhaza.hu címen 2022.szeptember 16-ig. Részvételi díj: 1000 Ft/fő.

Parktörténeti séta

2022. szeptember 17-18. (szombat-vasárnap) két alkalommal, 10.00 órakor és 15.00 órakor vezetett kerttörténeti sétán ismerhetik meg az érdeklődők Eszterháza parkjait, kertjeit és azokon keresztül a „magyar Versailles” történetét a díszudvar-angolpark-hársfasor-franciakert-rózsakert útvonalon. Jegyár: 2000 Ft/fő, regisztráció: info@eszterhaza.hu. A program jó idő esetén valósul meg.

Barokk színháztörténet

A Kulturális Örökség Napjain megtekinthető a Pietro Travaglia életét és munkásságát bemutató kiállítás is, amelyet a 18. század barokk színházainak, színpadi technikáinak történetét bemutató rövidfilmek egészítenek ki.  Regisztrálni erre a programra is szükséges. A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

KARRIER

Kameraszabályzat

Tájékoztatás rendezvényen készült képek felhasználásáról
Projektek 

Parkoló - térkép