Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Sikeresen lezajlott a Húsvéti Vigasságok Eszterházán

Nagy sikerrel zajlott le az Esterházy-kastélyban a húsvéti időszakra tervezett programsorozat, amelynek keretében koncerteken és múzeumpedagógiai foglalkozásokon is részt vehettek az érdeklődők.

Több, mint ezer résztvevővel zajlott le a Húsvéti Vigasságok programsorozat az Esterházy-kastélyban.

Nagypénteken elindult az immár harmadik éve zajló Eszterházi vigasságok koncertsorozat, amelynek keretében Bach János-passiója került előadásra a Purcell kórus és az Orfeo zenekar közreműködésével. Ezt követően szombaton ismét a Haydn által is kedvelt helyszínen, a Haydn-teremben csendültek fel Dohnányi, Haydn és Beethoven művek. Az eseményt megkoronázta a Capella Savaria és Kalló Zsolt előadása húsvét vasárnap, a Marionettszínházban. Idén a látogatók frissítőket is fogyaszthatnak a koncertek szüneteiben, hiszen megújult büfékínálattal vártuk őket. Az Eszterházi Vigasságok 2015. évi első három koncertjén ingyenes tárlatvezetést is biztosítottunk a koncertjeggyel rendelkező, regisztrált vendégeink számára.

Húsvét vasárnapra múzeumpedagógiai foglalkozásokat is szerveztünk, amelyen rengeteg gyermek és felnőtt vett részt. A legkisebbek a gyermekfoglalkoztatókban készíthettek húsvéti ajándékokat, öltözhettek be barokk ruhába, illetve kérhettek változatos arcfestést. Kifejezetten gyermekek számára indult tárlatvezetés, amely rövidített útvonalon mutatta be a kastély földszinti, legszebb termeit, szobáit. Az élményt még emlékezetessé tette, hogy az Eszterházi Express egész délután térítésmentesen szállította a programon résztvevőket.

Minden kedves érdeklődőnek köszönjük, hogy látogatásukkal megtisztelték az Esterházy-kastélyt!

Látogatói információk

NYÁRI NYITVA TARTÁS
2017. május 1 - 2017. október 1.
MINDEN NAP 10:00 - 18:00
(pénztár nyitva tartása: 9:45-16:45)

 

Kedves Vendégeink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy kastélyunk megújul. Az érvényben lévő jegyárak és látogatói útvonalak 2017. június 25-től a
L
átogatói menüpont alatt érhetőek el!