Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Élmény és szakmaiság a fertődi Esterházy-kastélyban

A siker egyik záloga a párbeszéd – hangzott el Fertődön az Esterházy-kastélyban rendezett szakmai találkozón, melyre a megye minden területéről érkeztek múzeumpedagógusok, múzeumi szakemberek és pedagógusok. Három intézmény, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. és a Soproni Múzeum együttműködése révén létrejött rangos szakmai találkozó hátterét a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” projekt adta.

- A megyei szakmai napon arra kerestük közösen a választ, hogyan tudjuk hatékonyan megszólítani a gyerekeket, milyen eszközökkel tudjuk érdeklődésüket felkelteni és fenntartani a múzeumlátogatás során – fogalmazott Szabadhegyi Zita megyei múzeumi koordinátor, a rendezvényt kezdeményező múzeumi szakember. Eszterháza Központ nevében Tóth Éva marketing, kommunikációs és turisztikai igazgató köszöntötte a vendégeket, majd a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ és az Eszterháza központ bemutatkozása után álarcos kastélylátogatáson vehettek részt a pedagógusok.

A találkozó szakmailag legizgalmasabb része a kastélylátogatást követő workshop volt, melyet meghívott szakértőként Joó Emese múzeumpedagógus és néprajzkutató vezetett. A műhelymunka alkalmat adott a résztvevők személyes motivációinak megosztására, és a múzeumpedagógiai alapfogalmak közös tisztázására is. - Feltérképeztük a kínálatot, mindent, ami a pedagógiai hasznosítás része lehet és megfogalmaztuk azokat a lehetséges irányokat, melyek az Esterházy-kastély múzeumpedagógiai szolgáltatásainak fejlesztéshez, népszerűsítéséhez szükségesek - összegezte a szakértő, aki a hazai múzeumpedagógiai szakma egyik meghatározó szemléletformálója, „Kiváló múzeumpedagógus” cím birtokosa.

A házigazda Eszterháza Központ munkatársai mellett budapesti, veszprémi múzeumpedagógusok, a Soproni Múzeum és a Soproni Evangélikus Gyűjtemények munkatársai is részt vettek a fórumon, de nagy számban érkeztek pedagógusok a helyi és soproni középiskolákból, környező településekről. A rendezvényt záró beszélgetésen kiemelték, mennyire fontos, hogy az intézmények munkatársai megismerjék, partnerként kezeljék és tiszteljék egymást.

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép