Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Madarak és fák napja

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal emlékezett meg az Eszterháza Központ a madarak és fák napjáról a fertődi Lés-erdőben tartott rendezvényen. 2014.május 13-án a Fertőszéplaki nagycsoportos óvodások látogattak el a Lés erdőben található Bagatell épületéhez, ahol Kóródi Sándor erdészeti igazgató köszöntötte a kis csemetéket és mesélt nekik az erdő szépségeiről.

A tanulságos mesén túl, találós kérdésekkel, közmondásokkal és fejtörő játékokkal tudtak meg a gyerekek egyre többet az erdő és a benne lakó állatok hasznáról, szépségeiről.
Nagyon élvezték a mozgásos –játék feladatokat, verébugráló versenyt, kötélhúzó versenyt. Agyagból megpróbáltuk a fecskefészek építését, a madarak csőrét utánzó csipeszek segítségével a táplálkozást utánozni.  
A Fertő-Hanság Nemzeti Parktól kölcsönzött madár preparátumok és madárfészkek hatalmas sikert arattak a kicsik körében is.  A madarakon megfigyeltük a csőr- és karomtípusokat.  
Kézbe foghatták a különböző madárfészkeket, ahol a legnagyobb érdekességet a függőcinke fészek jelentette.
A madarakról szóló érdekes történetek mesélése közben meglátogatott minket XIII. Herceg Esterházy Antal, aki nagy örömmel figyelte a gyerekek érdeklődését.
Sok élménnyel tele délelőtt után az ovis csoport fáradtan, de élményekkel és ismeretekkel teli tértek vissza az oviba.

Látogatói információk

KASTÉLY NYITVATARTÁS:
KEDD-VASÁRNAP: 9.00-17.00

Belépőjegy árak
Látogatói menetrend
CSOPORTOKNAK
Tájékoztatás rendezvényen készült képek felhasználásáról

Projektek 

Ingyenes parkoló - térkép