Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Magyarország nemzeti ünnepe az Eszterháza Központ örökséghelyszínein

Augusztus 20, Magyarország nemzeti ünnepe az államalapítás és az államalapító Szent István emlékére az Eszterháza Központ örökséghelyszínei ünnepi programkínálattal várják az érdeklődőket.

A fertődi Esterházy-kastély programkínálatában szabadtéri és kamara-koncertek is lesznek

Augusztus 16-án, pénteken 19.00 órakoraz Esterházy-kastély franciaparkjában az MH Légierő Zenekar Veszprém ad ingyenes szabadtéri koncertet. A koncert a Páneurópai Piknik és határáttörés 30. évfordulója előtt tiszteleg. Esőhelyszín a Marionettszínház, korlátozott létszámig a regisztrált érdeklődők számára.

Augusztus 17-én, szombaton 19.00 órakor„Zenés játék négy kézre” címmel a Tóth-Vajna testvérpár kamarakoncertje csendül fel az Esterházy-kastély Haydn-termében. Jegyek a jegymester.hu weboldalon és az Esterházy-kastély recepcióján kaphatók.

Augusztus 20-án, kedden a fertődi Esterházy-kastély a nemzeti ünnepen 10 és 18 óra között térítésmentesen látogatható. Az utolsó vezetés 17 órakor indul.

A Széchényi-örökséghelyszínen a koronázási palást kiállított másolata látható, koncert és Piknik-kiállítás is lesz

Augusztus 13 és 25 közötta nemzeti ünnep alkalmából állítják ki a nagycenki Széchenyi-kastélyban a magyar koronázási palást másolatát. A Nemzeti Múzeumban őrzött miseruha nemcsak a magyar, de az egész európai középkor legsűrűbben hímzett, háromfajta aranyszál felhasználásával készült liturgikus ruhája. A másolat 2015-ben készült el a csehországi Ústí nad Orlicí város Velebny műhelyében. A miseruhán 20 hónapon át két varrónő dolgozott és több mint 9.000 kilométer aranyszálat használtak fel a hímzések elkészítéséhez.

Augusztus 16-átóla Széchenyi-kastély virágházában a Piknik 30 dokumentumkiállítás mutatja be az 1989. évi Páneurópai Piknik és határáttörés történetét. A kiállítás az Emlékmúzeum nyitvatartási idejében látogatható.

Augusztus 18-án, vasárnap, 19.00 órakorPál István Szalonna és bandája: Ó, Szent István, dicsértessél… címmel ad térítésmentes szabadtéri koncert a Széchenyi-kastély udvarán.

Augusztus 19-én, hétfőna kastély nyitvatartási időben, belépőjeggyel látogatható.

Augusztus 20-án, keddena Széchényi-örökség helyszínei a nemzeti ünnepen 10 és 18 óra között térítésmentesen látogathatók.

 

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép