Schloss Esterházy

Grafikus változat

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép

Ünnepi online húsvéti ajánló a fertődi Esterházy-kastélyból és a nagycenki Széchényi-örökséghelyszín

Vissza a hírekhez
Emelkedett, az ünnephez méltó online-tartalmakat kínál a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi-örökség a Feltámadás-ünnep hétvégéjén web-oldalain - mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője - olvasható a sopronmedia.hu hírportálon.

- A húsvét valósága, a feltámadás bizonyossága és hite a kereszténység ember- és világképének sarkköve, zeneművek képzőművészeti alkotások ihletője. A virtuális térben az Eszterháza Központ örökséghelyszínei ennek az erőnek, értéknek közvetítői, üzenethordozó az idei Feltámadás-ünnepen, hisszük, hogy a minket online felkeresők erősítésére – tette hozzá az ügyvezető.

Fertődi Esterházy-kastély

A fertődi Esterházy-kastély Facebook-oldalán (www.facebook.com/fertod.esterhazykastely) április 2-án, Nagypénteken Joseph Haydn: A Megváltó hét szava a keresztfán című műve 1787-es fortepiano-változata 6. tétele csendül fel Tóth-Vajna Zsombor régi billentyűshangszer-specialista és karmester előadásában.

Április 3-án, Nagyszombaton a fertődi Esterházy-kastély kastélykápolnájában virtuális látogatást tehetnek a helyszíni körpanorámás felvétellel (https://www.facebook.com/fertod.esterhazykastely/photos/a.2527062854209886/2540650996184405).  A szakrális tér oltárképén Félix Leicher festménye Jézus égi küldetését örökíti meg.

Április 4-étől, Húsvétvasárnaptól Händel fő művének, a Messiás című oratóriumnak részletét az Orfeo Zenekar előadásában Vashegyi György karmester vezényletével tekinthetik meg az érdeklődők.(www.facebook.com/fertod.esterhazykastely). A Teremtés és a Megváltás misztériuma a zene által hangzó különleges élményét kínálja a felvétel.

Április 5-én, Húsvéthétfőn a fertődi Esterházy-kastély Facebook-oldalán Joseph Haydn egyik legismertebb művének, a Nelson-misének Húsvéthétfőhöz illeszkedő részletével lehetünk tanúi annak, amiként gondolkodott és zenében tett hitet az idősödő mester.

Nagycenki Széchenyi-kastély

Nagypénteken a nagycenki Széchenyi-kastély kastélykápolnáját bemutató körpanorámás felvétel segítségével lehet bejárni a szakrális helyszínt (https://www.facebook.com/nagycenk.szechenyikastely/photos/a.2521363071436891/2521363901436808).

A nagycenki Széchenyi-kastély Facebook-oldalán (www.facebook.com/nagycenk.szechenyikastely) április 4-én, Húsvétvasárnapon a Széchényi-mauzóleum oltárképét, Hess Mihály egri festő művét dr. Várkonyi Gábor, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. tudományos igazgatója mutatja be a mauzóleum mennyet és földet összekötő szakrális terének ismertetésével.