Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Online ünnepi koncerttel köszönti a nagycenki Széchényi-örökség a nemzeti ünnepet

Március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján 15 órától mutatja be online a Széchényi-örökséghelyszín Pál István Szalonna és Bandája „…mert a magyar szabadságért harcra keltek … „ című koncertjét – jelentette be Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális,Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője - olvasható a sopronmedia.hu hírportálon.

- A magyar lélek szabadságvágya, életereje, évszázadok küzdelme és dicsősége, a hazaszeretet eszméi teszik magasztosan emelkedetté az egy órás ünnepi koncertet, amely a bemutatót követően is elérhető lesz az Eszterháza Központ örökséghelyszíneinek web-oldalain – tette hozzá az ügyvezető.

- A legnagyobb magyar szellemiségével érezhetően áthatott nemzeti emlékhely hitelességében inspiráló környezet – mondta Pál István Szalonna. A nagycenki Széchenyi-kastélyban rögzített koncertfelvétel a történelmi Magyarország kifogyhatatlan népdal­ és hangszeres repertoárját vonultatja fel,  az 1848–49-­es szabadságharc időszakát, a haza szabadságáért harcoló honvédek és vértanúink emlékét, amelyet rengeteg népdal őriz szerte a Kárpát­medencében – tette hozzá a zenekarvezető-prímás, az Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész, érdemes művész. 

„Az erdélyi tájegységek muzsikái – a Gyimestől a Partiumig, Kárpátaljától Rábaközig – mind harmonikusan kötődnek egymáshoz, és végigvezetnek hagyományos kultúránk értékein. Izgalmas legényes táncok, verbunkok, katonaénekek és rabénekek teszik igazán változatossá koncertünket. A koncertünk tartalmát ezek a népdalok teszik emelkedetté, üzenve a hazaszeretet, a bizalom és hűség erejét.”

…mert a magyar szabadságért harcra keltek …

A Pál István Szalonna és Bandája Magyar Örökség díjjal kitüntetett zenekar ünnepi online koncertjét 2021. március 15. 15 órai kezdettel a nagycenki Széchenyi-kastély facebook oldalán tekinthetik meg. 

Fellépnek:

Pál István - prímás,
Pál Eszter - a zenekar énekesnője,
Doór Róbert - nagybőgő,
Gombai Tamás - hegedű,
Ürmös Sándor Ferenc - cimbalom,
Gera Attila - fúvós hangszerek,
Karacs Gyula – brácsa

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

KARRIER

Kameraszabályzat

Tájékoztatás rendezvényen készült képek felhasználásáról
Projektek 

Parkoló - térkép