Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Remek hangulatban telt az Őszi Fesztivál az Esterházy-kastélyban

Kastélyunk élményekben gazdag feltöltődést kínál ősszel is! Színes programkínálattal vártuk a látogatókat az Őszi Fesztivál keretein belül.
Október 24-én, kedden vezetett parktúrán vehettek rész az érdeklődők. Balogh Ágnes tájépítész vezetésével az őszi színekben új arcát mutató különleges látvány élményével, az egyedi növényvilággal ismerkedhettek meg a látogatók.
 
Október 25-én izgalmas, tematikus kvízjátékon vehettek részt a kalandvágyó látogatók. A Találj rá a vízre! elnevezésű, családoknak és gyerekeknek szóló eseményen a kastélyban és a parkban kutattak a játékosok az elrejtett nyomok után.
 
Október 27-29. között a Rémségek hétvégéje várta a látogatókat. Az éjszakai lámpástúra során a Marionett színházat járhatták körbe a látogatók. A Wednesday tematikájú szabadulószoba tömegeket vonzott, így minden alakalommal teltházzal valósult meg. A szabadulószobában egy négyszámjegyű kódot keresnek a látogatók, amelyhez walkie-talkie-s segítségeket is kapnak. A legjobb időt vasárnap egy négyfős csapat teljesítette, ők 42 perc alatt jutottak ki. 
 
A Kincskeresés az Angolparkban nevű programon vasárnap 30 gyermek vett részt. A krími hársfasor elején felállított sátorhoz való séta alatt a gyermekek és szüleik érdekességeket hallhattak az angolpark és a rózsapark kialakításáról a 20. század elején, valamint a rózsakert helyén álló egykori operaházról is. A játék során 10 nagyobb, díszített állomáspontot kerestek fel a gyerekek, valamint négy helyen kosarakban/vödrökben voltak elrejtve a korongok. Összesen 14 darab számozott korongot kellett összegyűjteni a résztvevőknek, amelyet a sátorhoz vittek vissza. Ott egy kvíz kitöltése után csokoládét, valamint ajándék mesekönyvet kaptak. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép