Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Útnak indul az Esterházy–VELUX Tudásakadémia

A nyár elején kötött támogatási megállapodás értelmében elindult az Esterházy–VELUX Tudásakadémia, amelynek keretében a kastély szakemberei négy alkalommal tartanak művészeti előadásokat a VELUX munkatársai és családtagjaik számára. A gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, az érdeklődők pedig különleges kastélytúrán járhatják be az épület rejtett zugait. A Tudásakadémia 2013. június 30-ig valósul meg.

Az egykori Esterházy-gyűjtemény egyik legszebb darabját, Raffaello Santi 1508-ban festett Esterházy Madonnáját az idei Múzeumok Éjszakáján – június 16-án – különleges kiállítás keretében a fertődi Esterházy-kastélyban tekinthették meg a látogatók, a fertődi székhelyű VELUX Magyarország Kft. támogatásával. A kiállítás kapcsán aláírt megállapodás több olyan együttműködési pontot is tartalmaz, amely hasznos, ismeretterjesztő időtöltést és kikapcsolódást kínál mind a dolgozóknak, mind gyermekeiknek.

Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága igazgatója és Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója is biztos abban, hogy a közös érdekeken alapuló együttmunkálkodás hosszú és tartós lesz, évente megújítva az eredmények és aktuális igények tükrében.

Az első előadásra és gyermekfoglalkozásra október 20-án, az Esterházy-kastély Télikertjében kerül sor.

A rendezvény letölthető meghívója (pdf)

Látogatói információk

Tavaszi nyitva tartás:
2017. március 15 - 2017. április 30. keddtől vasárnapig 10:00 - 18:00
(pénztár nyitva tartása: 10:00 - 17:00)
Szünnap: HÉTFŐ

Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy kastélyunk megújul. A fejlesztések ideje alatt a múzeum földszintje és a kápolna látogatható. Megértésüket köszönjük!

Belépőjegy: 1.500 Ft 
Kedvezményes jegy (diákigazolvánnyal és OEP igazolvánnyal: 900 Ft
Családi jegy (két felnőtt és három 14 év alatti gyermek részére): 3.000 Ft