Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Útnak indul az Esterházy–VELUX Tudásakadémia

A nyár elején kötött támogatási megállapodás értelmében elindult az Esterházy–VELUX Tudásakadémia, amelynek keretében a kastély szakemberei négy alkalommal tartanak művészeti előadásokat a VELUX munkatársai és családtagjaik számára. A gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, az érdeklődők pedig különleges kastélytúrán járhatják be az épület rejtett zugait. A Tudásakadémia 2013. június 30-ig valósul meg.

Az egykori Esterházy-gyűjtemény egyik legszebb darabját, Raffaello Santi 1508-ban festett Esterházy Madonnáját az idei Múzeumok Éjszakáján – június 16-án – különleges kiállítás keretében a fertődi Esterházy-kastélyban tekinthették meg a látogatók, a fertődi székhelyű VELUX Magyarország Kft. támogatásával. A kiállítás kapcsán aláírt megállapodás több olyan együttműködési pontot is tartalmaz, amely hasznos, ismeretterjesztő időtöltést és kikapcsolódást kínál mind a dolgozóknak, mind gyermekeiknek.

Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága igazgatója és Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója is biztos abban, hogy a közös érdekeken alapuló együttmunkálkodás hosszú és tartós lesz, évente megújítva az eredmények és aktuális igények tükrében.

Az első előadásra és gyermekfoglalkozásra október 20-án, az Esterházy-kastély Télikertjében kerül sor.

A rendezvény letölthető meghívója (pdf)

Látogatói információk

NYÁRI NYITVA TARTÁS
2017. május 1 - 2017. október 1.
MINDEN NAP 10:00 - 18:00
(pénztár nyitva tartása: 9:45-16:45)

 

Kedves Vendégeink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy kastélyunk megújul. Az érvényben lévő jegyárak és látogatói útvonalak 2017. június 25-től a
L
átogatói menüpont alatt érhetőek el!