Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Útnak indul az Esterházy–VELUX Tudásakadémia

A nyár elején kötött támogatási megállapodás értelmében elindult az Esterházy–VELUX Tudásakadémia, amelynek keretében a kastély szakemberei négy alkalommal tartanak művészeti előadásokat a VELUX munkatársai és családtagjaik számára. A gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, az érdeklődők pedig különleges kastélytúrán járhatják be az épület rejtett zugait. A Tudásakadémia 2013. június 30-ig valósul meg.

Az egykori Esterházy-gyűjtemény egyik legszebb darabját, Raffaello Santi 1508-ban festett Esterházy Madonnáját az idei Múzeumok Éjszakáján – június 16-án – különleges kiállítás keretében a fertődi Esterházy-kastélyban tekinthették meg a látogatók, a fertődi székhelyű VELUX Magyarország Kft. támogatásával. A kiállítás kapcsán aláírt megállapodás több olyan együttműködési pontot is tartalmaz, amely hasznos, ismeretterjesztő időtöltést és kikapcsolódást kínál mind a dolgozóknak, mind gyermekeiknek.

Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága igazgatója és Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója is biztos abban, hogy a közös érdekeken alapuló együttmunkálkodás hosszú és tartós lesz, évente megújítva az eredmények és aktuális igények tükrében.

Az első előadásra és gyermekfoglalkozásra október 20-án, az Esterházy-kastély Télikertjében kerül sor.

A rendezvény letölthető meghívója (pdf)

Látogatói információk

NYITVA TARTÁS
2018. október 1. - 2018. december 23.
Hétfő: Szünnap
Kedd-Vasárnap 9.00-17.00 óra között
(pénztárzárás: 15.55 óra)

2018. december 24-december 31. ZÁRVA!

2018. október 3-tól Barokk színháztörténeti túra mindennap 11.00 és 15.00 órakor indul.

A weboldal adatkezelési szabályzata itt érhető el. 
Ingyenes parkolási lehetőség térképe elérhető itt.