Schloss Esterházy

Grafikus változat

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép

Tömegek a fertődi Esterházy-kastély új kiállításain

Vissza a hírekhez
Hatalmas érdeklődés kísérte a fertődi Esterházy-kastély szerdán nyílt kiállításait az újonnan átadott nyugati kastélyszárnyban.

Az Arcok és tekintetek – Esterházy-képtár több mint 50 remekműve II. Miklós hercegnek állít emléket, akinek a világhírű közgyűjtemény, a Szépművészeti Múzeum alapjait köszönhetjük.

A képtár modernitás és tradíció egymást kiegészítő harmóniáját teremti meg – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Egy olyan kiállítást láthat a nagyközönség egy csodálatos, merészen és nagyvonalúanújraértelmezett teremben, amely ilyen összetételben még soha nem volt látható. A képtárban kiállított festményekből 51 db a Szépművészeti Múzeum gyűjteményének része.

A mától látogatható rekonstruált porcelános szobában a fertődi Esterházy műtárgy-gyűjteményből közel 400 porcelán - köztük igazán egyedi, ritka és értékes darabok - tekinthető meg. Itt tárolták a hercegi család látványosságnak szánt, alapvetően nem használati porcelánjait.

A kastély most, több mint 1100 négyzetméteren megnyitott nyugati szárnya kortárs kiállításnak is helyt ad: az IDŐVONZATOK - MODULATED TIME, BOLDI és Incze Mózes alkotásainak közös kiállításával egyértelmű, hogy a hely alkalmas és méltó a kortárs művészet befogadására, annak üzenete közvetítésére, mert valódi értéket valódi értékhez társít – tette hozzá Egresitsné Firtl Katalin.

A nyugati szárny kiállításai a fertődi Esterházy-kastély nyitvatartási idejében látogathatóak. Információk: http://eszterhaza.hu/programok/a-fertodi-esterhazy-kastely-nyugati-szarnya-uj-kiallitasai.