Schloss Esterházy

Grafikus változat

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép

Tömegeket vonzott a húsvéti hosszúhétvége Eszterházára

Vissza a hírekhez
Kertészeti túra, tojáskeresés, múzeumpedagógiai foglalkozás, óriási nyúlszobor várta a látogatókat a fertődi Esterházy-kastély különleges programjain a különlegesen szép kastélykörnyezetben az ünnepen.

Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn a kertészeti túrákon a franciaparkot és az angolkertet szakmai vezetéssel lehetett bejárni. Nem csak a fellelhető növénykülönlegességeket mutatták be az érdeklődőknek, de korabeli történetek is megelevenedtek a programon, majd a Lés-erdő titkairól is hallhattak a kastélyparkok bejárása során a látogatók.

A húsvéti hétvége látványosságának és közkedvelt fotóhelyszínnek számított a franciaparkban felállított óriási nyúlszobor.
A jó idő is kedvezett az eszterházai barokk-rokokó csodavilágba látogatóknak, akik a szabadtéri programok mellett a kastély jelenleg látogatható dísztereit is megtöltötték, de a nyugati kastélyszárnyban megtekinthető Esterházy-arcképcsarnok, a porcelánkabinet és az Esterházy Galéria kortárs képzőművészeti tárlata is sokakat vonzott. A teltházas programok során a húsvéthétfői tojáskeresés és kézműves műhely szintén rendkívül népszerű volt.


Nézzék meg képgalériánkat: