Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Tóth-Vajna Zsombor koncertje Eszterházán

Tóth-Vajna Zsombor lép fel a Harmonia Caelestis Zenekar szólistáival szeptember 5-én, szombaton 19 órakor a fertődi Esterházy-kastélyban.
Az újabb koncertélményt ígérő eseményt a kastély reprezentatív nagyteremeként számon tartott Apolló-termében tartják. Tóth-Vajna Zsombor, a fiatal, kiemelkedően tehetséges zeneművész csembalón és orgonán, Papp Dániel és Miczki Rita hegedűn, Deák György pedig csellón ad elő Haydn-műveket.

A hangversenyre 5000 forinttól kaphatók jegyek a www.jegymester.hu weboldalon, és a fertődi Esterházy-kastély recepcióján, augusztus 22-ig 20 %-os elővételi kedvezménnyel. Információ a +36 99 537 640-es telefonszámon, vagy az info@eszterhaza.hu e-mail címen kérhető.

A két részből álló koncert műsorán:
J. Haydn: C-dúr divertimento Hob. XIV:11
J. Haydn: F-dúr Adagio Hob. XVII:9
J. Haydn: h-moll vonóstrió Hob. V:3
J. Haydn: C-dúr divertimento Hob. XIV:12
J. Haydn: G-dúr divertimento Hob. XIV:13
J. Haydn: Flötenuhren (Hob. XIX.)
J. Haydn: Esz-dúr vonóstrió Hob. V:11
J. Haydn: F-dúr concerto Hob. XVIII:F2

***

Tóth-Vajna Zsombor

A régi billentyűshangszer-specialista és karmester Tóth-Vajna Zsombor a fiatal magyar zenész generáció kiemelkedő alakja, aki tanulmányait a Miskolc és Budapest után az amszterdami Sweelinck Konzervatóriumban folytatta. Mesterei itthon Dobozy Borbála és Spányi Miklós voltak, majd az általa választott négy billentyűs hangszeren (csembaló, orgona, klavikord, fortepiano) a világ legjelentősebb művészeinek növendéke volt: Menno van Delft, Richard Egarr, a legendás Jacques van Oortmerssen, Pierre Hantai, Skip Sempé, Ton Koopman, Malcolm Bilson, Lorenzo Ghielmi, Christine Schornsheim. Számos különböző díj birtokosa, aki szólistaként és kamarazenészként bejárta a világot.

Hitvallása: „A művész olyan, mint egy tolmács. A szerző és a közönség között közvetít egy olyan nyelven, amit ő jól ismer... valamit közölni, elmondani egy olyan univerzális nyelven, amit bárki megérthet, ez pedig a muzsika.“

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép