Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Végéhez közeledik az első ütem

Hammerstein Judit, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős helyettes államtitkára a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának meghívására Eszterházára látogatott január 18-án. A látogatás célja a kastélyban uniós forrásokból zajló felújítások megtekintése volt, és egyeztetés a folytatás lehetőségeiről a következő pályázati ciklusban.

A fertődi Esterházy-kastély felújítási munkálatai 2009 szeptemberében kezdődtek el európai uniós forrásból. Az első ütem eredményeként megújul a főépület déli homlokzata, a díszudvar, a kastély belső díszlépcsőháza illetve a gyönyörű díszterem, zeneterem, a földszinti sala terrena és nyári ebédlő. Várhatóan tavasszal fejeződik be a felújítás első üteme.

Az első ütem befejező munkálataival párhuzamosan már megkezdődött a második ütem is. Ez tartalmazza a Magyarországon egyedülálló értéknek számító kínai lakk kabinet megújulását és ugyancsak ebben ciklusban kerül sor a porcelánszoba, a múzeumi fogadótér, a világítóudvarok, illetve a bábszínház felújítására.

Várhatóan még ez évben megkezdődik a kastélytól délre elterülő rózsakert teljes revitalizációja, amelyre egy kiegészítő pályázaton újabb 200 millió forintos támogatást nyert a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága.

Látogatói információk

NYÁRI NYITVA TARTÁS
2017. május 1 - 2017. október 1.
MINDEN NAP 10:00 - 18:00
(pénztár nyitva tartása: 9:45-16:45)

 

Kedves Vendégeink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy kastélyunk megújul. Az érvényben lévő jegyárak és látogatói útvonalak 2017. június 25-től a
L
átogatói menüpont alatt érhetőek el!