Schloss Esterházy

Grafikus változat

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő-vasárnap 9.00-18.00 
pénztár nyitvatartás: 8.45-16.55 
Kastélytúra - csak vezetéssel!

KARRIER

Kameraszabályzat

Tájékoztatás rendezvényen készült képek felhasználásáról
Projektek 

Parkoló - térkép

Végéhez közeledik az első ütem

Vissza a hírekhez
Hammerstein Judit, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős helyettes államtitkára a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának meghívására Eszterházára látogatott január 18-án. A látogatás célja a kastélyban uniós forrásokból zajló felújítások megtekintése volt, és egyeztetés a folytatás lehetőségeiről a következő pályázati ciklusban.

A fertődi Esterházy-kastély felújítási munkálatai 2009 szeptemberében kezdődtek el európai uniós forrásból. Az első ütem eredményeként megújul a főépület déli homlokzata, a díszudvar, a kastély belső díszlépcsőháza illetve a gyönyörű díszterem, zeneterem, a földszinti sala terrena és nyári ebédlő. Várhatóan tavasszal fejeződik be a felújítás első üteme.

Az első ütem befejező munkálataival párhuzamosan már megkezdődött a második ütem is. Ez tartalmazza a Magyarországon egyedülálló értéknek számító kínai lakk kabinet megújulását és ugyancsak ebben ciklusban kerül sor a porcelánszoba, a múzeumi fogadótér, a világítóudvarok, illetve a bábszínház felújítására.

Várhatóan még ez évben megkezdődik a kastélytól délre elterülő rózsakert teljes revitalizációja, amelyre egy kiegészítő pályázaton újabb 200 millió forintos támogatást nyert a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága.