Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Véget ért a Cziffra Fesztivál a fertődi Esterházy-kastélyban

A koncertsorozatot nagy érdeklődés kísérte, minden nap megteltek a marionettszínház széksorai. Külön megtiszteltetés, hogy Herceg Esterházy Antal és felesége mindhárom estét személyes jelenlétével is megtisztelte.

Pénteken fiatal zongorista tehetségek, Rusai Bence, Yang Sichen és Nguyen Phan Minh Hoang koncertjét hallhattuk, akik előadásában olyan neves zeneszerzők művei csendültek fel, mint Liszt, Chopin, Brahms és Rachmaninov. Az est során Balázs János büszkén mutatta be a fellépőket, hiszen ők mindhárman a Kossuth-díjas zongoraművész tanítványai a Zeneakadémián.

Szombaton a Sárik Péter Trió és Szőke Nikoletta jazzkoncertje varázsolt fergeteges hangulatot a marionettszínháza falai közé. Az előadás során a közönség kedvenc nemzetközi slágereinek jazzfeldolgozásai hangzottak el, a külön erre az alkalomra összeállított, rögtönzésekkel teli bárzene blokkal pedig Cziffra Györgyről emlékeztek meg, aki maga is bárokban, éjszakai lokálokban zenélt egy időben.

Vasárnap Balázs János, a Kossuth-díjas zongoraművész és az olasz származású Maurizio D’Alessandro klarinétművész magas szintű előadása kápráztatta el a közönséget, ezzel tökéletes lezárást adva a koncertsorozatnak.

A mini fesztivál keretében ingyenes filmvetítéssel is várták a közönséget. Az idén bemutatott, Cziffra100-Tele van a két kezem boldogsággal című dokumentumfilm, mely a Nemzeti Filmintézet támogatásával jött létre, Cziffra György életét és munkásságát dolgozza fel Petrovics Eszter rendezésében.

2023. július 21. – augusztus 27. között minden péntek, szombat, vasárnak este 19 órától Haydneum koncertek várják az érdeklőket a kastély Apolló-termében.

A Cziffra Fesztivál támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép