Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

VELUX-tudásakadámia: másodszor

Már a második előadáson vehetnek részt a VELUX-dolgozók az Esterházy-VELUX Tudásakadémia keretein belül. A 2012-es évben megkötött támogatási szerződés értelmében a fertődi székhelyű VELUX-gyár munkatársai művészeti előadásokat hallgathatnak meg az Esterházy-kastélyban.

Az első előadásra még 2012 októberében került sor, amikor is különleges tárlatvezetéssel egybekötött múzeumlátogatáson illetve gyermekeknek szánt kézműves foglalkozásokon vehettek részt az érdeklődők. A következő családi napokon, április 13-án (szombat) és 14-én (vasárnap) szeretettel várjuk a VELUX munkatársait 10 órakor az Esterházy-kastély kapujában, a délelőtti parkséták indulási helyszínén.

Programunk szombaton:

Parkséta a medvehagyma vegetációja idején (10.00)

  • Találkozó a kastély főbejáratánál 10 órakor – a díszudvar bemutatása – a kastély hátsó parkjának bemutatása, története, az angolpark, a volt rózsakert, Lés-erdő
  • A parkséta során a résztvevők megismerkednek a park botanikai különlegességeivel, például a mammutfenyővel, a gingkoval (páfrányfenyővel), és a parkban fellelhető gyógy- és fűszernövényekkel. A séta végén medvehagymás fűszervaj készítése és kóstolása.

Előadás: Dr. Fajcsák Györgyi sinológus (12.00)

  • A kínai szekrény titka

Előadás: Vadászi Erzsébet bútorszakértő (14.00)

  • A barokk íróasztal titka

Programunk vasárnap:

Parkséta a medvehagyma vegetációja idején (10.00)

  • Találkozó a kastély főbejáratánál 10 órakor – a díszudvar bemutatása – a kastély hátsó parkjának bemutatása, története, az angolpark, a volt rózsakert, Lés-erdő
  • A parkséta során a résztvevők megismerkednek a park botanikai különlegességeivel, például a mammutfenyővel, a gingkoval (páfrányfenyővel), és a parkban fellelhető gyógy- és fűszernövényekkel. A séta végén medvehagymás fűszervaj készítése és kóstolása. A program 12 órakor ér véget.
     

Látogatói információk

NYÁRI NYITVA TARTÁS
2017. május 1 - 2017. október 1.
MINDEN NAP 10:00 - 18:00
(pénztár nyitva tartása: 9:45-16:45)

 

Kedves Vendégeink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy kastélyunk megújul. Az érvényben lévő jegyárak és látogatói útvonalak 2017. június 25-től a
L
átogatói menüpont alatt érhetőek el!