Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Versünnep Eszterházán

Harmadik alkalommal rendezik meg a rangos irodalmi eseményt a fertődi Esterházy-kastélyban.

A költészet napján, 2022. április 11-én a fertődi Esterházy-kastély marionettszínházában harmadjára rendezik meg a Versünnep Fesztivált, idén már négy kategóriában, három korcsoport számára.

Vers és prózamondás, versmegzenésítés, képző-és/vagy filmművészeti alkotás, valamint táncművészeti alkotás kategóriában várják a jelentkezőket általános iskolás tanulók, középiskolások és a felnőttek korosztályából.

A Versünnepre magyar klasszikus vagy kortárs költő magyar nyelven írt költeményével lehet nevezni, akár több kategóriában is. A versválasztás megkönnyítése érdekében a szervezők idén Nemes Nagy Ágnes és Illyés Gyula műveit ajánlják. 

A művészetnek, a költészetnek fontos szerepe volt már Esterházy „Fényes” Miklós herceg életében is, az Eszterházán eltöltött közel 30 év alatt. Főméltóságok versenyeztek kegyeiért, hogy részesei legyenek az Eszterházi vigasságoknak. Ma sincs ez másképp, a harmadik fénykorát élő kastély komoly kulturális szerepet játszik a régió és az ország életében.

A fesztivál legjobbjai könyveket és ajándékutalványokat nyernek, valamint a lehetőséget, hogy a nemzetközi seregszemlén a zsűri döntése alapján szakmai továbbképző táborban vehessenek részt.

Jelentkezés 2022. április 10-ig a versunnep@eszterhaza.hu email címen, a honlapon http://www.eszterhaza.hu/programok/iii-eszterhazai-versunnep-fesztival található jelentkezési lap beküldésével.  A rendezvény sajtónyilvános. A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép