Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Világklasszis előadóművészek koncertje Eszterházán

A fertődi Esterházy-kastély 2019-es koncertévadának nyitókoncertjén, március 8-án két ikonikus előadóművész, Frankl Péter és Perényi Miklós felejthetetlen fellépése nyűgözte le a közönséget.

„Az evidencia erejével” koncerten a kastély Marionettszínházában a két mester ezúttal a fuvolista Ittzés Gergelyt is maga mellé fogadta, és Haydn zongoratrióiban közösen érzékeltették a vendégekkel – egy korai és egy érett kori trió megszólaltatásával – a zeneszerzői fejlődés ívét. A program része volt még egy, a cselló és a zongora változékony, ámde örök partnerségét élményszerűvé tévő Brahms-kompozíció, valamint Schubert A szép molnárlány-ciklus 18. – megindítóan szomorú – dalára szerzett variáció-sorozata.

Inspiráció és tévedhetetlen tudás, földön járás és varázslat, a zene és az élet öröme és lélegzése, szent alázat a művészet és az emberség iránt – ezekkel az élményekkel tért haza a koncerten részt vevő vendégsereg.

Az igazán különlegesnek ígérkező eszterházai Tavaszi koncertek sorozata a barokk kor nagy zenei fejedelme, Johann Sebastian Bach megindítóan szép szenvedéstörténet-megzenésítése  előadásával folytatódik.

Az „Áhítattal emelem fel szemem” 2019. április 13-ai, szombat, 19.00 órakor, a kastély Marionettszínházában kezdődő koncert élménye a közeledő feltámadás-ünnepre való készülés méltó alkalmát kínálja.– mondta el Egresitné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Központ ügyvezetője. Jegyek elővételben március 30-ig 20% -os kedvezmény mellett kaphatók.

/_kepek/2019/Március_8_koncert/DSC_8558.jpg

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

KARRIER

Kameraszabályzat

Tájékoztatás rendezvényen készült képek felhasználásáról
Projektek 

Parkoló - térkép