Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Virágba borult a fertődi Esterházy-kastély rózsakertje

A Cziráky Margit rózsakert, Magyarország legimpozánsabb kastélyának különleges és egyedi látványosságaként tízezreket vonzott Eszterházára már tavaly is. Az idei verőfényes május végi hétvégén a nyitást követően a látogatók valósággal ellepték a kertet, hogy a több mint 8000 virágzó rózsató színkavalkádját csodálják és átéljék a páratlan illatélményt

Cziráky Margit 1908-ban álmodta meg és hozta létre a páratlan látványosságot. A rózsakertről készült korabeli fényképek és leírások alapján újjáépített kert nemesített fajtákkal kínál a kastély egyébként is mesés környezetében varázslatos kültéri látványosságot.
A tavaly már rendkívül népszerűnek bizonyult tematikus vezetett rózsakerti túrákat is elindította az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont. Szombaton az Eszterháza rózsái elnevezésű túra, amint kinyíltak az első virágok, már „teltházassá” is vált.

A Cziráky Margit rózsakert naponta 10 és 18 óra között 500 forintos belépőjeggyel látogatható a fertődi Esterházy-kastély parkjában.

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

KARRIER

Kameraszabályzat

Tájékoztatás rendezvényen készült képek felhasználásáról
Projektek 

Parkoló - térkép