Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

XI. Haydn-vonósnégyes-fesztivál Eszterházán – a genius loci erejében rejlő, sehol máshol át nem élhe

Az eszterházai Haydn-vonósnégyes-fesztiválok évről-évre növekvő sikere és szakmai elismertsége a legnemesebb eszterházai zenei hagyományoknak, a folyamatos megújulásnak, a legkiemelkedőbb hazai és külföldi előadóművészeknek együtt köszönhető.

Mindezeken túl a rangos zenei esemény egyediségét, exkluzivitását Eszterháza, a magyar Versailles-ként ismert fertődi Esterházy-kastély egyedülálló környezete adja, amely hosszú ideig lakhelye, alkotóhelye, ihlető környezete volt Joseph Haydn-nak, Eszterháza fénykora méltán európai hírnevű zeneszerzőjének.

Így a Haydn-vonósnégyes-fesztivál Eszterházához való kötődése a zenei élménynek azt a genius loci erejében rejlő – sehol máshol át nem élhető - többletét is magában hordozza, amely Eszterházát „Fényes” Miklós korában is az európai művészeti élet egyik centrumává tette.                                                              

Ez az a többlet, amely ma a megújult kastély-együttes minden előkelő szépségével, fényével és csillogásával Joseph Haydn korának, szellemiségének, műveinek leghitelesebb közege, - hiteles színtere és nem díszlete!  - hiszen köztudott, hogy vonósnégyeseink több mint a felét itt komponálta, mi több, e falak közt csendültek fel ezek először.

Abban a meggyőződésben ajánljuk a XI. Haydn-vonósnégyes-fesztivál legrangosabb hazai és külföldi előadóit a zeneszerető közönségnek, hogy a zene- és előadó művészet közös ünnepeként éljük meg a Magyarország legszebb kastélyának falai között felcsendülő világhírű Haydn-művek alkalmait.

A XI-Haydn-vonósnégyes-fesztivál részletes programja itt érhető el.

 

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép