Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Zeneiskolás növendékek a marionettszínház színpadán

A fertődi Esterházy-kastély marionettszínházában tartották a XII. Regionális Furulyaversenyt, amelyre 4 megye 16 iskolájából érkeztek tanulók és kamaracsoportok.

A Haydn szellemisége által áthatott különleges helyszínen a zeneoktatás fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében Bertha János, a Joseph Haydn Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

A művészeti verseny évről-évre megteremti a zeneoktatásban-nevelésben elkötelezettek és a növendékek találkozásának koncertkörülmények közötti lehetőségét, azt, hogy a diákok tudásukat összemérhessék, a tanárok gyarapíthassák módszertani tapasztalataikat.

A versenyen 32 növendék lépett fel egyéni előadásban, valamint 4 kamaraegyüttes 16 fővel.

Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója a nemes megmérettetés eseményének megnyitójában hangsúlyozta a Haydn által is jegyzett helyszínen való fellépés értékét, amely a jövő nemzedékének művészeti szemléletformálásában fontos.

A versenyzők teljesítményét nívódíjjal, arany-, ezüst-, bronz fokozattal értékelte a háromtagú zsűri, tárgyi jutalmakkal (könyv, CD, DVD) tették emlékezetessé az Eszterházán rendezett művészeti versenyt.

A Joseph Haydn Alapfokú Művészeti Iskola és az Esterházy Pál Alapítvány rendezésében, továbbá az Esterházy-kastély, Fertőd Város Önkormányzata és a Soproni Tankerületi Központ és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségetámogatásával lezajlott rangos szakmai eseményen 11 db arany, 15 db ezüst, 3 db bronz, valamint 6 db nívódíjat osztott ki a szakmai zsűri.

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

KARRIER

Kameraszabályzat

Tájékoztatás rendezvényen készült képek felhasználásáról
Projektek 

Parkoló - térkép