Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Fertő kultúrtáj

A Fertő-tavat az UNESCO 1979-ben egyedi természeti értékei miatt bioszféra rezervátummá nyilvánította, hiszen Európa nemzetközi jelentoségű vadvize és a kontinens legnagyobb sósvizű tava, az eurázsiai sztyeppe tavak legnyugatibb képviselője. A Világörökség Bizottság a Fertő-tavat az azt övező településekkel együtt 2001-ben mint kultúrtájat vette fel a világörökségi listára.

Fertőtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület
Titkárság: 9436 Fertőszéplak, Nagy Lajos u. 43.
Telefon: +36 99 537 140
Internet: www.fertotaj.hu

 

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Az ország első nemzetközi nemzeti parkja a nádrengeteggel szegélyezett sekély szikes tó, a Fertő és a mocsarak és lápok maradványait őrző Hanság természeti értékeit óvja. Ezen a vidéken az ember ugyan jelentősen megváltoztatta a tájat, ám ennek ellenére sikerült jelentős természeti értékeket is megmentenie.

Internet: http://www.ferto-hansag.hu

 

Kócsagvár Látogató- és Oktatóközpont

Sarród község szélén, az egykori fertői kikötő és révátkelő helyén található a Fertő-Hanság Nemzeti Park székháza, a Kócsagvár, mely a természetvédelem hivatali épülete, oktatóközpont és 46 főt befogadó szálláshely is egyben. Nevét a helyi madárvilág jellemző képviselőjéről a nagykócsagról kapta. Az épület aulája különféle időszaki és vándorkiállítások színhelye. A nemzeti park székháza Sarród község szélén, az egykori fertői kikötő és révátkelő helyén található.

Cím: Sarród, Rév Kócsagvár
Telefon: +36 99 537 620
Internet: https://www.ferto-hansag.hu/hu/okoturizmus/bemutatohelyek/kocsagvar.html

 

Csapody István Természetiskola és Látogatóközpont

A Csapody István erdőmérnök, botanikus nevét viselő épületben a látogatók információt kaphatnak a Fertő-Hanság Nemzeti Parkról, a Fertő part különböző rendezvényeiről, szálláshelyeiről, éttermeiről. A látogatóközpont ideális helyszíne az erdei iskolás programoknak, különféle táboroknak és továbbképzéseknek, a Fertő és a Hanság rendkívül gazdag élővilágát állandó kiállítás mutatja be. A látogatóközpont szálláshely is egyben: 10 darab négyágyas és egy kétágyas szoba várja a látogatókat.

Cím: 9434 Sarród, Fertőújlak Petőfi S. u. 23/a
Telefonszám: +36 99 537 520
Internet: https://www.ferto-hansag.hu/hu/okoturizmus/bemutatohelyek/csapody-istvan-termeszetiskola-es-ifjusag-szallo.html

Látogatói információk

KASTÉLY NYITVATARTÁS:
KEDD-VASÁRNAP: 9.00-17.00

Belépőjegy árak
Látogatói menetrend
CSOPORTOKNAK
Tájékoztatás rendezvényen készült képek felhasználásáról

Projektek 

Ingyenes parkoló - térkép