Schloss Esterházy

Grafikus változat

2018. AUGUSZTUS 20. - VÁLTOZATOS PROGRAMOK ESZTERHÁZÁN ÉS NAGYCENKEN

Magyarország nemzeti ünnepe, az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchenyi-kastély tartalmas programkínálattal várja az érdeklődőket.

Esterházy-kastély, Fertőd

A nemzeti ünnepen az Esterházy-kastély kiállításai térítésmentesen látogathatók, a nyitva tartási időhöz igazodva 10-18 óra között, az utolsó vezetés 17 órakor indul.

Eszterházán izgalmasnak ígérkező ünnepi botanikai vezetett parksétákra invitálják a vendégeket a fertődi Esterházy-kastély angolparkjába. 2018. augusztus 18-20. között minden nap 10.00 órakor és 15.00 órakor szakmai vezetett sétákat indítanak az angolparkba Radics Ferenc, okleveles kertészmérnök közreműködésével. A séták során bemutatják a park különleges fáit, az érdeklődők – többek között -  megismerkedhetnek a mamutfenyő történetével - amely a park egyik legidősebb fája-  valamint a különleges lila virágú Júdásfával és a gyantás cédrussal.

A séta az angolpark után a francia parkban folytatódik és a rózsakert bemutatásával zárul. A program időtartama megközelítőleg 60 perc. Találkozási pont a kastély kovácsoltvas díszkapuja.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz között, regisztrálni az info@eszterhaza.hu e-mail címen 2018. augusztus 16. 12.00 óráig lehetséges. A vezetett csoportok maximális létszáma 20 fő.

A program terepi jellege miatt javasolt az időjárásnak megfelelő ruházat és a kényelmes lábbeli. A program csak jó idő esetén indul.

.2018. augusztus 18-án, 19-én és 20-án az Esterházy-kastélyban a látogatók egy különleges installációt tekinthetnek meg, amelynek bepillantást ad egy főúri ebédlőbe. A főúri asztal, rokokó pompája a 18. század asztali örömeit idézi, amelynek kiállítási tárgyai azEsterházy-kastély múzeumának gyűjteményéből származnak. A földszinti nyári ebédlőteremben a barokk kor egy főúri ebédlőjébe és kávézó szalonjába pillanthatnak be a látogatók az erre az alkalomra kiállított korabeli bútorok és terítékek segítségével. Láthatók lesznek az akkor használatos német porcelán étkészletek és a kor divatját tükröző barokk csendélet festmények kalauzolják vissza a látogatókat az időben.

Az érdeklődők tájékoztatást kapnak a barokk korban használatos fűszerekről, ételekről, ízlésekről és az akkortájt már elterjedt kávézási és teázási szokásokról.

Nagycenk, Széchényi-örökség

Nagycenken a Széchenyi István Emlékmúzeum térítésmentesen látogatható, emellett az érdeklődők 11.00 órakor és 14.00 órakor izgalmas tárlatvezetésen vehetnek részt. A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz között, regisztrálni a 36 30 447 12 48-as telefonszámon lehet.

A vezetett séták mellett 15.00 órai kezdettel lovaskocsikázással és gyermekfoglalkozással várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép