Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

A Magyar Kultúra Napja 2019.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.
 
Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

A jeles nap alkalmából, a Magyar Turisztikai Ügynökség Hello Tél! belföldi turisztikai kampányának keretében, a fertődi Esterházy-kastély változatos, színes programokkal várja az érdeklődőket.

A magyar kultúra napjára való hangolódásként 2019. január 18-án a veszprémi Magyar Honvédség Légierő Zenekara ad koncertet 18.00 órától a Marionettszínházban. A koncertre a helyek beteltek, az érdeklődök csak üresedések esetében tudnak jegyekre szert tenni.

2019. január 18-20közt tematikus tárlatvezetéseken vehetnék részt az érdeklődők, az ünnep alkalmából minden belépőjegy árából 50% kedvezményt biztosítunk.

2019. január 19–én 14:00 és 17:00 óra közt Színházi élet Eszterházán címmel izgalmas családi délutánra invitáljuk látogatóinkat.

2019. január 22-én a nagy sikernek örvendő Fotópályázatunk eredményhirdetésére és kiállítás megnyitójára várjuk kedves vendégeinket a Pálmaház kistermébe.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

 

Látogatói információk

NYÁRI NYITVATARTÁS
június 1 – szeptember 30.
hétfő-vasárnap: 9.00-18.00
pénztár: 8.45-16.55

A weboldal adatkezelési szabályzata itt érhető el. 
Ingyenes parkolási lehetőség térképe elérhető itt

TÁJÉKOZTATÁS RENDEZVÉNYEN KÉSZÜLT KÉPEK FELHASZNÁLÁSÁVAL KAPCSOLATOSAN