Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Adventi koncertek Eszterházán – „Zene határok nélkül”

2018. november 30 – december 15.

„Szívem zsong a szép szavaktól” - Válogatás 50 év dalaiból
2018. november 30. péntek 18.00 óra, Marionettszínház

Arany János, József Attila, Kosztolányi, Szabó Lőrinc, Weöres Sándor, Kányádi Sándor és más költők versei

Kaláka

Tagjai:
Becze Gábor –
nagybőgő, gitár
Gryllus Dániel – furulyák, citera, pánsíp, klarinét, tárogató
Gryllus Vilmos – cselló, gitár, charango, koboz, doromb
Radványi Balázs – mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba

2018. november 26-án fél évszázados a Kossuth-, Prima Primissima- és Magyar Örökség-díjas Kaláka együttes. Szerte a glóbuszon több, mint 10.000 koncerten és több, mint 30 lemezen több, mint 300 költő szövegének megzenésítése több, mint 1.000 dalban – ez csak korunk számbűvölete, a statisztika. A Kaláka együttes ujjlenyomata, kulturális “lábnyoma” ennél sokkal több: elhivatottság és hűség, hit és hitelesség, földi és égi szerelem, varázslat és játék, közösség és egyéniség, tanítás és örök felfedezés, ősiség és modernség.

Ahogy Kányádi Sándor írta a Kaláka 25 éves jubileumára: A Kaláka együttes elegáns, más muzsikusokkal össze nem téveszthető zenei tálcán nyújtja a verset a hallgatóknak. Nem ráerőszakolják a maguk szerzeményeit, hanem kimuzsikálják a Gutenberg óta könyvekbe száműzött, „szív-némaságra” született s ítélt versekből a maguk olvasata szerinti „eredeti dallamot”.

Isten hozta és Isten éltesse őket!

Jegyár:1.500 Ft/fő


Angyallá válni…
2018. december 8. szombat, 19.00 óra, Marionettszínház

Zséda és a Kvartett

Tagjai:
Zsédenyi Adrienn
– ének
Kuzbelt Péter – szaxofon
Bubenyák Zoltán – zongora
Studniczky László – basszusgitár
Kaszás Péter – dobok

 „Az élő zene varázsa, klasszikus elegancia, finom nőiesség, meghitt harmónia…” – így jellemzik a többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas énekesnőt, aki 18 toplistás slágerrel, 4 platina- és 4 aranylemezzel a magyar könnyűzenei élet egyik legsikeresebb női előadója. Pályáját a műfaji sokszínűség jellemzi: a pop dalok mellett hallhattuk már jazz-, blues-, soul zenét, sanzonokat és klasszikus dalokat is énekelni. Mindezek számára elsősorban keretet adnak a lélek rezdüléseinek és a legbenső érzéseink kifejezéséhez. A karácsony számára „az év legszebb időszaka. ... az emberek megállnak néhány napra, és csak azokra figyelnek, akik igazán fontosak számukra. Megszűnik a külvilág, csend és béke költözik az otthonokba”

Ismert világsikerek és jazz klasszikusok, úgy, ahogyan csak Zséda énekli, és legismertebb slágerei, ahogyan élőben még csak kevesen hallhatták. Egy különleges zenei kalandozásra csábít olyan dalokkal, amelyeken mindig érződik varázslatos személyisége – mintha legféltettebb titkait osztaná meg velünk, hallgatókkal. „Kicsi lány, álmodó. … a titkot meglátni oly jó!”

Jegyár:

1-4. sor: 5.000 Ft/fő
5-8. sor: 4.500 Ft/fő
9-13. sor: 4.000 Ft/fő


Színek - Király Viktor – Akusztik
2018. december 15. szombat, 19.00óra, Marionettszínház

Laza, humoros, közvetlen, a zenélés pedig nem pusztán a munkája, hanem a szenvedélye. Egyesek szerint a hazai könnyűzenei élet átváltozó mestere, mások szerint az egyik legszerényebb előadó, megint mások a hazai szcéna egyik megkerülhetetlen előadójának tartják Király Viktort. Önmaga szerint kicsit túlérzékeny és szarkasztikus, aki pozitívan szereti élni az életet, s mindeközben keményen dolgozik közönsége megbecsüléséért és álmai megvalósulásáért egyaránt. A Megasztár4 győztese, tucatnyi toplistás sláger szerzője, Anastasia duet-partnere az amerikai Voice-beli sikerei után is arra büszke, „hogy sokszor, amikor hallják az emberek a rádióban a zenémet, még ha nem is ismerik azt az adott dalt, rávágják, hogy ez olyan Király Viktoros”.

„Nekem a fekete zene volt a meghatározó, - nyilatkozta – s e mellett a jazz és a soul zene énekesei játszottak fontos szerepet az életemben. Tőlük tanultam énekelni, ezt vegyítettem a mai modern, popzenével. Tény, a fekete zene a fájdalomról szól, de a soul muzsika az már igen, az maga a szerelem, és ezért igen a kedvemre való. A lelkemből jön. Érdekes, hogy egészen mást hallgatok, mint amit a színpadon énekelek. Szeretek otthon magamban elveszni a zene mélységeibe, hogy aztán ebből táplálkozzon a lelkem, és később ez hasson rám. Mindent ki akarok próbálni az életben … meg akarom valósítani az álmaimat, és ha ez sikerül, az lesz majd az igazi szabadság a számomra!”

Mostani akusztikus koncertjére öt kiváló session zenész társával érkezik egy kimondottan erre az alkalomra válogatott műsorral, melyben angolul és magyarul saját dalai mellett egyaránt helyet kapnak kedvenc feldolgozásai, valamint a helyhez és az ünnephez válogatott meglepetések.

Jegyár:

1-4. sor: 5.000 Ft/db
5-8. sor: 4.500 Ft/db
9-13. sor: 4.000 Ft/db


Jegyek már kaphatók az Esterházy-kastély recepcióján és a jegymester.hu weboldalon!

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

Látogatói információk

NYITVA TARTÁS
2018. október 1. - 2018. december 23.
Hétfő: Szünnap
Kedd-Vasárnap 9.00-17.00 óra között
(pénztárzárás: 15.55 óra)

Kedves Vendégeink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Esterházy-kastély 2018. november 18-án (vasárnap) technikai okok miatt zárva tart!
Megértésüket köszönjük!

A weboldal adatkezelési szabályzata itt érhető el. 
Ingyenes parkolási lehetőség térképe elérhető itt.