Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Esterházy Húsvét 2019.

Húsvét Eszterházán és Nagycenken

Idén, a fertődi Esterházy-kastély parkjában meglepetés-látványosság is várja a húsvéti ünnepre készülődőket, érdemes lesz benézni... miközben az ünnepen családi délutánra várnak kicsiket és nagyokat Eszterházán. A nagycenki Széchenyi-kastélyban is tartalmas program várja a családokat a feltámadásünnepen.

A fertődi Esterházy-kastélyban a húsvétvasárnapi programok két helyszínen zajlanak majd - - mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Húsvétvasárnap, április 21-én, 14.00-17.00 óra között az ünnepi program 14 órakor nyuszicsoki kereséssel kezdődik a tiszafa bokrokkal benőtt kamarakertben, ahol a gyermekek az elrejtett ajándékok után kutathatnak.

A délután második része 14.30 órától a gyermekfoglalkoztatókban zajlik. A résztvevők több helyszínen is ismerkedhetnek a húsvéti szokásokkal. Készíthetnek hímes tojást, üdvözlő kártyát, ajtódíszt, virágkosarat és arcfestés is lesz. A játékos kedvűeket ügyességi versenyekre várják. Lehet barokk ruhába öltözni és mindezt egy családi fotóval megörökíteni.

A kastélyparkban minden bizonnyal különleges látványosságnak számít majd a húsvéti óriásnyúl, amellyel természetesen fotózkodhatnak is a családok.

A programokon való részvétel térítésmentes.

Látogatói információk

TÉLI NYITVATARTÁS
október 1 –május 31.
hétfő: SZÜNNAP
kedd-vasárnap: 9.00-17.00 (pénztár: 8.45-15.55)

2019. december 23 és 2020. január 6. között a kastélymúzeum ZÁRVA tart. Nyitás 2020. január 7-én (kedden) 9 órakor.

A weboldal adatkezelési szabályzata itt érhető el. 
TÁJÉKOZTATÁS RENDEZVÉNYEN KÉSZÜLT KÉPEK FELHASZNÁLÁSÁVAL KAPCSOLATOSAN