Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Eszterházi Vigasságok 2017.

Tavaszi Fesztivál 2017.

A 2017-es év is immár hagyományosan április közepétől október közepéig várja fesztiváljainak sorozatával legkülönbözőbb műfajú és előadó-apparátusú koncertekre hallgatóit. Tavasszal Haydn oratóriumával érkeznek a mára európai hírű Purcell Kórus és Orfeo Zenekar Vashegyi György vezényletével. A meghívottak között lesz a Phantasm gamba-együttes, a moszkvai XV. Csajkovszkíj-verseny győztes csellóművésze Andrei Ionuț Ioniță és a Quatuor Mosaïques is. 

 

2017. június 3., szombat 19.00, Haydn-terem

.Két stílus határán

Természetesen akik 1750-ben Bach halála után felébredtek, nem eszméltek arra, hogy véget ért a barokk és máris jön a bécsi klasszika. A korszakok között stílusátmenetek igencsak különleges muzsikákat rejtenek. Az ún. gáláns stílusnak, avagy a német Empfindsamkeitnak történetesen a Bach-fiúk voltak a legismertebb képviselői, az orvosi diplomával is rendelkező tehetséges fiatal régizenész-billentyűs, Tóth-Vajna Zsombor pedig együttesével, a Harmonia Caelestis Barokk Zenekarral műveiket Haydn néhány ritkábban hallható kompozíciójával együtt tűzi műsorra. A koncerten megismerhetjük a Hull a pelyhes Johann Christoph Friedrich Bach-féle változatát is.

Tóth-Vajna Zsombor(csembaló, fortepiano)
Harmonia Caelestis Barokk Zenekarszólistái (korhű hangszereken)

 

2017. június 4., vasárnap 19.00, Marionettszínház

Kodály öröksége Eszterházán

Ötvenhét éve, 1959. május 31-én az akkori Haydn-évfordulón Kodály Zoltán személyesen vezényelte Eszterházán az ünnepi „dalostalálkozó” félezer énekesének kórusát egy kétezer fős hallgatóság előtt. Történt ez egy olyan korban, amikor Fertőd felé tartó szolgálati autóját még megállították a nemzetvédelmi szervek ellenőrzés céljából. E koncerttel vette kezdetét a kastély újkori zenetörténete és az itt máig élő, folyamatosan szélesedő Haydn-kultusz.Kodály személyes szerepe a évforduló minden zenei megmozdulásában – köztük a nemzetközi zenetudományi konferenciában – elvitathatatlan.
Kodály Zoltán zenepedagógiai elképzeléseinek Magyarországon a Nyíregyházi Cantemus Kórus az egyik leghitelesebb képviselője. A nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában folyó munka az alapja annak a világszínvonalú énekkari teljesítménynek, melyet ezen az estén a Cantemus kóruscsalád kórusai közül a Pro Musica Leánykar képvisel, hogy a zenepedagógiai örökség mellett bemutassa a magyar zeneszerzés Kodálytól induló hagyományait Bartók Béla, Kocsár Miklós, Orbán György, vagy éppen Gyöngyösi Levente művein keresztül.

Pro Musica Leánykar
Szabó Dénes– karmester

 

A jegyek az Esterházy-kastély recepcióján vásárolhatók, valamint telefonon a +36 99 537 640 és az info@eszterhaza.hu email címen foglalhatók!

Jegyár: 4000 Ft

A Tavaszi Fesztivál műsorfüzetét itt tötlheti le.

Látogatói információk

NYÁRI NYITVA TARTÁS
2017. május 1 - 2017. október 1.
MINDEN NAP 10:00 - 18:00
(pénztár nyitva tartása: 10:00 - 17:00)

Kedves Vendégeink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy kastélyunk megújul. A fejlesztések ideje alatt a látogatói útvonalak ideiglenesen módosulnak. Megértésüket köszönjük!

Érvényes jegyárak és látnivalók 2017. május 20-tól a Látogatói menüpont alatt érhetőek el!