Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Kulturális Örökség Napjai Fertődön - 18. századi Kína-divat "chinoiserie" emlékei Eszterházán

A KÖN-Kulturális Örökség Napjai- alatt szeretnénk bemutatni az örökség védelem egy szegmensét, fontosságát. A vezetett túrák során az érdeklődőkkel a volt hercegi lakosztály termeit járjuk be, melyek nem látogathatók a normál tárlatvezetések során. Betekintést kapunk a restaurátori kutatások rejtelmeibe, megpillanthatjuk a felfedezett mintákat, és megérthetjük, hogy egy felújítás előtt milyen fontosak a feltárások, és egy fehérre meszelt fal milyen titkokat rejthet.

A keleti művészet nem egyszerűen csak felkeltette a 18. századi Európa érdeklődését, hanem valósággal lenyűgözte azt. Az akkori Kína-divat, a „chinoiserie” a barokk és rokokó művészet meghatározó elemévé vált a kontinensen, s ez így volt Magyarországon is. Ezt a divatot a kínaizáló formaelemek és díszítések révén a leggazdagabb formákban az Esterházyak reprezentálták kismartoni és eszterházai kastélyaikban. Eszterházán a parkban emelt kínai pavilon, a hercegi lakosztályok falképei, a bútorok és dísztárgyak tömege mellett az egzotikus távol-keleti művészete a kínai lakkszobában csúcsosodott ki.

A programról röviden:

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrálni az info@eszterhaza.hu e-mail címen és a +36 99 537 640 telefonszámon lehet. 

Látogatói információk

NYITVA TARTÁS
2018. október 1. - 2018. december 23.

Hétfő: Szünnap
Kedd-Vasárnap 9.00-17.00 óra között
(pénztárzárás: 15.55 óra)

2018. december 24-december 31. ZÁRVA!

A weboldal adatkezelési szabályzata itt érhető el.  

Ingyenes parkolási lehetőség térképe elérhető itt.