Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Kulturális Örökség Napok 2017.

"A mulatóerdő titka"

Ismerkedjen meg az Esterházy-kastély csodálatos tájkertjeivel és rózsakertjével!

A kastély együttes kiépítése és fénykora Esterházy „Fényes” Miklós hercegi rangra emelkedése (1762) és halála (1790) közötti néhány évtizedre esett. A grófként született Miklós a hercegi cím mellé a korabeli Magyarország talán legnagyobb vagyonát örökölte és így lehetősége volt arra, hogy az 1720-ban Anton Erthard Martinelli által épített kis kastély és Anton Zinner által alkotott barokk kertje helyén Közép-Európa egyik legjelentősebb főúri rezidenciáját hozza létre.
A több évtizedes folyamatban sok külföldi művész és helyi mester működött közre, de valószínűleg Nicolaus Jacoby hercegi udvari mérnöknek jutott a legnagyobb szerep. Eszterházát kimagasló építészeti és kertművészeti jelentősége mellett elsősorban Joseph Haydn itteni működése tette világhírűvé. A ma is csaknem 200 hektár alapterületű park struktúráját a kastély díszterméből lúdlábszerűen kiinduló 3 sugárirányú látványtengely szabja meg, amelyek a parter (nyílt barokk díszkert) mögött az egykor mulatóerdőt, fácánost és vadaskertet magába foglaló ún. Lés-erdőben folytatódnak.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrálni az info@eszterhaza.hu e-mail címen lehet. A program terepi jellege miatt ajánlott a kényelmes öltözet és zárt cipő viselete. Az időjárási viszontagságoknak megfelelően ajánlott lehet fejfedő, esőkabát, esernyő megléte.

Dátum:
2017. szeptember 16. szombat 11.00 és 15.00 óra 
2017. szeptember 17. vasárnap 11.00 óra

Séta időtartama:
cca. 60 perc

Látogatói információk

TÉLI NYITVA TARTÁS
október 1 –május 31.
hétfő: SZÜNNAP
kedd-vasárnap: 9.00-17.00
pénztár: 8.45-15.55

A weboldal adatkezelési szabályzata itt érhető el. 
Ingyenes parkolási lehetőség térképe elérhető itt.