Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Hírek

Magyar Kertörökség Alapítvány alakult a Kárpát-medencei kertörökség megőrzésére

Magyar Kertörökség Alapítvány megalapítását jelentették be a fertődi Esterházy-kastélyban három napon át zajló Mőcsényi Mihály Kertművészeti és Kerttörténeti Műhely és Konferenciasorozat nemzetközi konferenciáján. A civil szakmai ernyőszervezet célja a hazai és a Kárpát-medencei kertörökség megőrzésének és fenntarthatóságának elősegítése.

Bővebben

II. Mőcsényi Mihály Kertművészeti és Kerttörténeti Műhely és Konferenciasorozat

Idén második alkalommal rendezték meg a fertődi Esterházy-kastélyban a Mőcsényi Mihály Kertművészeti és Kerttörténeti Műhely és Konferenciasorozat nemzetközi konferenciáját barokk kertművészet témájában. A konferencián bejelentették a Magyar Kertörökség Alapítvány megalapítását. A civil szakmai ernyőszervezet célja a hazai és a Kárpát-medencei kertörökség megőrzésének és fenntarthatóságának elősegítése.

Bővebben

2021. október 5-6-7-8. napokon a fertődi Esterházy-kastély középrésze nem látogatható

Bővebben
kapolna

Kápolna 2021. szeptember 28-29-én zárva

Az Esterházy kastélykápolna 2021. szeptember 28-29-én zárva

Bővebben

Októbertől változik a fertődi Esterházy-kastély nyitvatartása

Bővebben

Fertőd-Eszterháza - A XIV. Haydn-vonósnégyes-fesztivál hétvégéjét tartották

Idén is maradandó élményt adott a műfajteremtő Joseph Haydn öröksége előtt tisztelgő hagyományos rendezvénysorozat a fertődi Esterházy-kastély egyedi atmoszférájú marionettszínházában.

Bővebben

Eszterháza rózsakertjét és legszebb kastélytereit mutatták be ingyenes túrákon

A Cziráky Margit Rózsakert növényritkaságait bemutató séta és a fertődi Esterházy-kastély legszebb dísztereiben tartott túra várta az érdeklődőket szeptember 18-án, szombaton a Kulturális Örökség Napjai első napján Eszterházán.

Bővebben

Műsorváltozás a XIV. Haydn-vonósnégyes-fesztivál programjában

A fertődi Esterházy-kastély értesíti közönségét, hogy betegség miatt a szeptember 17-én, pénteken 19 órakor kezdődő koncert fellépője a Goldmund Quartet lesz.

Bővebben

Szeptember 30-án korábban zár a fertődi Esterházy-kastély

2021. szeptember 30-án, csütörtökön a fertődi Esterházy-kastélyban az utolsó tárlatvezetés 16.00 órakor indul zártkörű rendezvény miatt. Pénztárzárás: 16.55 órakor.

Bővebben

XIV. Haydn-vonósnégyes-fesztivál – még tart a jegyelővételi kedvezmény

Még szeptember 10-éig lehet 20 százalékos elővételi kedvezménnyel jegyet vásárolni a XIV. Haydn-vonósnégyes-fesztiválra. A fertődi Esterházy-kastély marionettszínházában szeptember 17. péntektől 19. vasárnapig követik egymást a vonósnégyes koncertek.

Bővebben

Augusztus 30-án, hétfőn és 31-én, kedden zárva tart a Cziráky Margit Rózsakert

A fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit Rózsakertje technikai okok miatt 2021. augusztus 30-án, hétfőn és augusztus 31-én, kedden zárva tart.

Bővebben

Vezetett séták a Cziráky Margit Rózsakertben

Több száz virágzó rózsafajtát mutatott be vezetett sétáján Radics Ferenc okleveles kertészmérnök a fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit Rózsakertjében szombaton. A rózsakert látványos másodvirágzása idején tartott program vasárnap is folytatódik.

Bővebben

Zárva tart a Cziráky Margit Rózsakert

Zártkörű rendezvény miatt 2021. augusztus 28-án, szombaton 12 és 14 óra között zárva tart a fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit Rózsakertje. A rózsakert technikai okok miatt 2021. augusztus 30-án, hétfőn és augusztus 31-én, kedden sem lesz látogatható.

Bővebben

A parkrózsák varázslata – rózsakerti séták Eszterházán

A Cziráky Margit Rózsakert ágyásrózsáit mutatják be vezetett sétákon augusztus 28-án és 29-én, szombaton és vasárnap, 10.00 és 15.00 órakor Eszterházán. Az előzetes regisztrációhoz kötött programokon mintegy 200 fajta virágzó rózsát ismerhetnek meg az érdeklődők.

Bővebben

Augusztus 20. - Szent István Eszterházán

A fertődi Esterházy-kastély kápolnájáról szóló bejegyzést tett közzé az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. a kastélyegyüttes Facebook-oldalán augusztus 20-án, Magyarország nemzeti ünnepén, az államalapítás és az államalapító Szent István emléke előtt tisztelegve. A szakrális tér mennyezeti freskóján az a jelenet látható, amikor Szent István király felajánlja Magyarországot Szűz Máriának.

Bővebben

Cziráky Margitra emlékeznek a hercegné születésnapján

147 évvel ezelőtt, 1874. augusztus 11-én született Cziráky Margit, Esterházy IV. Miklós herceg felesége, aki férjével a 19. és 20. század fordulóján újból életre keltette a fertődi Esterházy-kastélyt. A hercegnére az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. a fertődi Esterházy-kastély közösségi oldalán közzétett bejegyzésben emlékezik.

Bővebben

Esterházy-kastély, Fertőd - koncertfelvétel miatt részben lesz látogatható

2021. augusztus 10-e, kedd és 19-e, csütörtök között a fertődi Esterházy-kastély emeleti múzeumi terei koncertfelvétel miatt nem lesznek megtekinthetőek.

Bővebben

Augusztus közepétől várható a másodvirágzás a Cziráky Margit Rózsakertben

Augusztus közepétől ismét virágba borul a fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit Rózsakertje. A lugasok rózsái és a parkrózsák a több mint 8000 tő kínálta különleges látvány a másodvirágzás időszakában is élményteli, szabadidős, egyben biztonságos közösségi és családi programnak ígérkezik.

Bővebben

Nemzetközi művészeti találkozó Eszterházán

A Haydn-kultusz talán leghitelesebb helyszínén, a fertődi Esterházy-kastélyban a 2021. szeptember 17. és 19. közötti hétvégén rendezik meg a XIV. Haydn-vonósnégyes-fesztivált. A koncertsorozatra a jegyek már kaphatóak.

Bővebben

Július 24-én, szombaton koncerthelyszínt építenek a fertődi Esterházy-kastély díszudvarán

2021. július 24-én, szombaton a fertődi Esterházy-kastély teljes nyitvatartási idejében szabadtéri koncerthelyszínt építenek a kastélyegyüttes díszudvarán. Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. arra kéri a kastély látogatóit, hogy a koncerthelyszín-építés területén fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Bővebben

Tömegek a fertődi Esterházy-kastély új kiállításain

Hatalmas érdeklődés kísérte a fertődi Esterházy-kastély szerdán nyílt kiállításait az újonnan átadott nyugati kastélyszárnyban.

Bővebben

Átadták a fertődi Esterházy-kastély megújult nyugati szárnyát

„A magyar nemzet értékeinek, épített, természeti-, kulturális-, szellemi örökségeink kezelése, bemutatása, fejlesztése a hazaszeretet kifejezésének formája. Ennek a hazaszeretetnek a kézzel fogható tanúi vagyunk itt ma mindannyian” – hangzott el a fertődi Esterházy-kastély felújított nyugati szárnyának átadó ünnepségén. Az Áder János köztársasági elnök és felesége Herczegh Anita asszony részvételével, továbbá a hazai művészvilág jeles képviselőinek jelenlétében tartott ünnepségen egyszerre négy, reprezentatív kiállítás is nyílt a több mint 1200 négyzetméteren, az 1,8 milliárd forintból felújított kastélytérben.

Bővebben

Útlezárás a kastély előtt Fertődön

2021. július 18-án, vasárnap Fertődön rendezvény miatt 15.00-22.00 óráig lezárják a Joseph Haydn út süttöri körforgalom és a gárántosházak közötti szakaszát. Továbbá a fertődi Esterházy-kastély franciaparkjának keleti és nyugati kovácsoltvas kapuja egész nap zárva tart.

Bővebben

Július 18-án, vasárnap zárva tart a fertődi Esterházy-kastély

A fertődi Esterházy-kastély múzeumi terei és díszudvara, az Esterházy-kávézó, valamint a levendulakert 2021. július 18-án, vasárnap rendezvény miatt zárva tartanak.

Bővebben

A BÁV árverésén bukkant fel egy elveszettnek hitt Esterházy porcelántál

Egy újabb elveszettnek hitt műtárgy kerül vissza a fertődi Esterházy-kastélyba. A BÁV Centenáriumi aukcióján szereplő imari stílusú japán porcelán tál eredetiségét egy, a közelmúltban felfedezett katalógus segítségével bizonyították. A műtárgyat a kastély felújítását követően ugyanabban a porcelánteremben állítják majd ki, ahol korábban az Esterházy-család őrizte - olvasható a BÁV Aukciósház weboldalán.

Bővebben

Maszkhasználat és védettségi igazolvány nélkül látogatható a fertődi Esterházy-kastély

A beoltottak száma elérte az 5,5 milliót, így július 3-ától, szombattól maszkhasználat és védettségi igazolvány nélkül látogatható a fertődi Esterházy-kastély valamennyi múzeumi tere.

Bővebben

Múzeumok Éjszakája: Barokk-rokokó életérzés a fertődi Esterházy-kastélyban - KÉPGALÉRIÁVAL

Pezsgő, élettel teli barokk-rokokó világ elevenedett meg a fertődi Esterházy-kastélyban az idei Múzeumok Éjszakáján.

Bővebben

Levendulaszüret a fertődi Esterházy-kastély levendulakertjében

Június 28-án, hétfőn nyit a fertődi Esterházy-kastély levendulakertje, ahol naponta 11-19 óra között van lehetőség levendulaszüretre.

Bővebben

Múzeumok Éjszakája Eszterházán - Az éjszaka, amikor minden ÚJRA életre kel...

A múzeumi térben barokk szimmetria vezetés, lepkevadászat a Lés-erdőben, lovashintó a kastélyparkban, kisállat-simogató és díszmadár-bemutató a Pál-majorban, rózsakerti vezetett séta, levendulás családi kézműves program, barokk ízek az Esterházy-kávézóban, csillagnéző a Lés-erdőben… Június 26-án, szombaton életre kel Eszterházán a „Fényes” Miklós korabeli barokk-rokokó világ.

Bővebben

Tájékoztatás - Rózsakert technikai okok miatt nem látogatható

Bővebben

Emlékhelyek Napja: Pietro della Vecchia: A búcsú című festménye Eszterházán

Pietro della Vecchia (1603-1678) a velencei seicento illusztris képviselője, a Szent Márk bazilika festője több mint 350 éves festményét mutatták be a fertődi Esterházy-kastélyban.

Bővebben

Fertődi Esterházy-kastély: még lehet jelentkezni a műtárgybemutatóra

Még lehet jelentkezni a 2021. június 20-ára, vasárnapra, az Emlékhelyek Napjára meghirdetett művészettörténeti műtárgybemutatóra, amelyen Pietro della Vecchia: A búcsú című festménye tekinthető meg a fertődi Esterházy-kastélyban.

Bővebben

Emlékhelyek napja: egy, több mint 350 éves festményt mutatnak be Eszterházán

A fertődi Esterházy-kastélyban egy, több mint 350 éves festmény bemutatásával, gyógy- és fűszernövény túrával, kézműves foglalkozással, a nagycenki Széchényi-mauzóleumban pedig tematikus tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. az Emlékhelyek napján június 20-án, vasárnap.

Bővebben

Hétfőn, június 7-én zárva tart a fertődi Esterházy-kastély

A fertődi Esterházy-kastély múzeumi belterei, az Esterházy-kávézó és a Rózsakert technikai okok miatt 2021. június 7-én, hétfőn zárva tartanak.

Bővebben

Történeti kertek, kastélyparkok napjai – Parktúrák Eszterházán

Európa legrangosabb díszkertjei között, a „magyar Versailles”-ként van jelen a „Történeti kertek, kastélyparkok napjai” eseménysorozat európai kínálatában parktúráival a fertődi Esterházy-kastély.

Bővebben

Átadták a fertődi Esterházy-kastély Rózsaházát

Ma ünnepélyesen adták át fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit Rózsakert igényesen felújított Rózsaházát megszépült környezetével együtt. Az egykori főkertészi lakból kialakított Rózsaház a rózsakert fogadóépülete lesz, ugyanakkor kiállítások, polgári esküvői szertartások, rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A Rózsaház avatót követően június 1-jétől a Cziráky Margit Rózsakert is kinyitja kapuit a látogatók előtt.

Bővebben

Pünkösd jelképei a fertődi Esterházy-kastély kápolnájában

A Szentlélek kitöltetésének és az egyház születésének ünnepén a fertődi Esterházy-kastély közösségi oldalain kisvideót tett közzé, amelyben a bejelentkező idegenvezető mutatja be az Europa Nostra, legrangosabb civil örökségvédelmi díjjal kitüntetett kastélykápolna rekonstrukció- Szentlélek-ábrázolását.

Bővebben

Pünkösdhétfőn is nyitva lesz a fertődi Esterházy-kastély

Pünkösdhétfőn is nyitva lesz a fertődi Esterházy-kastély az ünnepek alatt. A pünkösdi hosszú hétvégén május 22-én, szombaton, május 23-án, vasárnap és 24-én, hétfőn a kastélyegyüttes kápolnájában pünkösdi tematikával kiegészített vezetéssel várják az érdeklődőket – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Bővebben

Madarak és fák napja: videó az eszterházai hársfasorról

A madarak és fák napján a fertődi Esterházy-kastélyhoz tartozó hársfasorról tett közzé videót közösségi oldalán a kastély. A fertődi Esterházy-kastély négyes krími hársfasorának lombkoronája olyan, mint a katedrálisok mennyezete - olvasható a sopronmedia.hu hírportálon.

Bővebben

Látogatható a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi-mauzóleum

Újra fogadnak látogatókat az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. örökséghelyszínei, a fertődi Esterházy-kastély, a nagycenki Széchényi-mauzóleum és a Sopronbánfalvi Kolostor Pálos Kiállítása, valamint az Esterházy-kávézó is várja vendégeit jelentette be Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető.

Bővebben

Tánc Világnapja: Eszterházára szerződött „a balett Shakespeare-je”

A fertődi Esterházy-kastély operaházának színpadán is táncolt Jean-Georges Noverre, akinek születésnapján, április 29-én ünneplik a Tánc Világnapját. Négy érdekesség a francia táncvirtuózról, aki „a balett Shakespeare-jeként” vált ismertté:

Bővebben

Növénykülönlegességek a fertődi Esterházy-kastélyparkban – Fotók

Szépségében évszakonként folyamatosan változó módon, ugyanakkor harmonikus összhatásában grandiózus összművészeti alkotásként élményt adó hely a fertődi Esterházy-kastélyegyüttes és parkjainak jellegzetes, összetartozó egyedülálló rendszere - olvasható a kisalfold.hu-n.

Bővebben

Műemléki Világnap: virtuális látogatás és GIF-es időutazások a fertődi Esterházy-kastélyban

A Nemzetközi Műemléki Világnapon az ICOMOS-díjat elnyert fertődi Esterházy-kastély együttesének Marionett-színházát ajánlja megtekintésre virtuális látogatás keretében, vagy akár idegenvezetéssel is a fertődi Esterházy-kastély weboldala.

Bővebben

Különleges versrészletekkel idézi fel a magyar költészet napját az Eszterháza Központ

Közösségi oldalain különleges versrészletekkel idézi fel a magyar költészet napját az Eszterháza Központ.

Bővebben

A koronázás, ahol Esterházy „Fényes” Miklós mindenkin túltett

1764. áprilisában, 257 évvel ezelőtt koronázták német-római császárrá Józsefet, Mária Terézia fiát. A Frankfurtban tartott ünnepségen a királynőt egy előkelő magyar főúr, Esterházy "Fényes" Miklós képviselte, aki mindenkinél nagyobb feltűnést keltett.

Bővebben

A herceg, aki újjáélesztette a fertődi Esterházy-kastélyt

Százegy éve, 1920. április 6-án hunyt el Esterházy IV. Miklós, aki feleségével, Cziráky Margit grófnővel a 19. és 20. század fordulóján újból életre keltette a fertődi Esterházy-kastélyt.

Bővebben

Ünnepi online húsvéti ajánló a fertődi Esterházy-kastélyból és a nagycenki Széchényi-örökséghelyszín

Emelkedett, az ünnephez méltó online-tartalmakat kínál a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi-örökség a Feltámadás-ünnep hétvégéjén web-oldalain - mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője - olvasható a sopronmedia.hu hírportálon.

Bővebben

289 éve született Joseph Haydn

1732. március 31-én született Joseph Haydn osztrák zeneszerző. Ki is volt valójában ez a Közép-európai zeneszerző, akinek neve a klasszikus szimfónia és a vonósnégyes atyjaként, jelentős zenei újítóként minden énekkönyvben és zenetörténeti írásban szerepel?

Bővebben

Színházi világnap: öt érdekesség Eszterháza marionettszínházáról

Március 27-én ünnepeljük a Színházi Világnapot. Eszterháza első fénykorában Esterházy „Fényes” Miklós marionettszínháza Európában egyedülállónak számított. Öt érdekesség a valamikori szépségét és különlegességét ma újra megmutató helyről:

Bővebben

Online ünnepi koncerttel köszönti a nagycenki Széchényi-örökség a nemzeti ünnepet

Március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján 15 órától mutatja be online a Széchényi-örökséghelyszín Pál István Szalonna és Bandája „…mert a magyar szabadságért harcra keltek … „ című koncertjét – jelentette be Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális,Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője - olvasható a sopronmedia.hu hírportálon.

Bővebben

Nőnapi köszöntés a fertődi Esterházy-kastély virágaival

A fertődi Esterházy-kastély Eszterháza virágaival köszönti a nőket a nemzetközi napon közösségi oldalain.

Bővebben

Eszterháza, a művelődéstörténet évszázados központja

Miklós herceg személye meghatározó volt a nemesi, köznemesi származású fiatalok képzésében.

Bővebben

210 éve hunyt el az „Eszter-házi vígasságok” írója

210 éve, 1811. február 24-én hunyt el Bessenyei György, a magyar felvilágosodás jelentős alakja. A Magyar Királyi Nemesi Testőrség gárdahadnagyának neve szorosan kötődik Eszterházához.

Bővebben

Idegenvezetők Világnapja: videó a szépségében titokzatos Eszterházáról

A fertődi Esterházy-kastély grandiózus barokk díszítése, túláradó szépsége számos titkot rejt. Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából ezúttal a puttók, faunok, titokzatos mitológiai lények nyomába eredhet az érdeklődő a kastély idegenvezetőjével, Varga Kristóffal, ezúttal online.

Bővebben

A fertődi Esterházy-kastély turisztikai célú fejlesztése

2021. február 05-én, pénteken 13.00 órakor rendezték meg – a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram keretében – „A fertődi Esterházy-kastély turisztikai célú fejlesztése” ünnepélyes alapkőletételét (GINOP-7.1.1-15-2016-00027). A projekt 3.614.324.853, - Ft európai uniós, valamint 637.822.040,- Ft hazai, összesen 4.252.146.893,- Ft forrásból valósul meg.

Bővebben

Látványos fotókon a fertődi Esterházy-kastély évszázadai

Párba állított, korabeli, archív és a jelenben készült fotókon válik szemléletessé a fertődi Esterházy-kastély évszázadok alatti átváltozása. Történelmi képösszeállítást tett közzé a fertődi Esterházy-kastély arról, amiként a fényűzés, a művészetek, kultúra, a hercegi pompa helyszínét a történelem viharai is megtépázták, és a ma látható, újabb fénykorába lépett, folyamatosan fejlődő, szépülő eszterházai örökséghelyszínről.

Bővebben

A legendás kapu, amely több mint 250 éve őrzi a fertődi Esterházy-kastély főbejáratát

A fertődi Esterházy-kastély díszudvarának aranyozott kovácsoltvas kapuja Magyarország egyik legfontosabb rokokó emléke. A reprezentatív alkotás ugyan 1769 óta őrzi a kastély főbejáratát, azonban mind a mai napig ámulatba ejti a „magyar Versailles”-hoz érkezőket. Ez az időtlen varázs annak köszönhető, hogy Esterházy „Fényes” Miklós a díszkapu tervezését és kivitelezését is a legjobbakra bízta – de vajon mi volt ennek az ára?

Bővebben

Egy tiszti asztal gasztronómiai gyönyörei - Haydn étkezései 1.

Egy fiatal korában évekig nélkülözésben élő, szegény, zsellérsorból származó közép-európaival az 1700-as évek derekán ritkán esett meg, hogy exkluzív alkoholos italokról, a puncsról vagy a noyanról értekezik, és nem tudja eldönteni, hogy a csokoládét vagy a marcipánt szereti-e jobban. Pedig Joseph Haydn „karrierje”, sikertörténete példázza, hogy ilyen nem csak a 21. században eshet meg.

Bővebben

Milyen különös alakok figyelhetők meg a hercegnéi előszobában?

Rövid helyszíni bejelentkezésekben mutatják be a fertődi Esterházy-kastély látványosságait az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. idegenvezetői. A weben és a közösségi oldalakon közzétett posztok célja, hogy mindazok részesei lehessenek az Eszterháza csodavilága nyújtotta egyedülálló élménynek, akik a járványhelyzet miatt most csak a digitális térben tudják a kastélyt felkeresni.

Bővebben

A nagycenki Széchenyi-kastély turisztikai célú fejlesztése

2021. január 22-én, pénteken 13.00 órakor rendezték meg – a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram keretében – „A nagycenki Széchenyi-kastély turisztikai célú fejlesztése” ünnepélyes alapkőletételét. A projekt 2.562.320.551 Ft európai uniós (GINOP-7.1.1-15-2016-00011) és 322.580.000 Ft., hazai forrásból, összesen 2.884.900.551 Ft-ból valósul meg.

Bővebben

Online koncert a Magyar Kultúra Napján a fertődi Esterházy-kastélyban

A Magyar Kultúra Napján a fertődi Esterházy-kastély Pál István Szalonna és Bandája fergeteges koncertjét mutatja be közösségi oldalán. A barokk-rokokó díszteremben felcsendülő, több száz éves gyökereivel a legmélyebbre nyúló népi kultúra átörökített muzsikája a kastély Apolló-termében a Magyar Örökség díjjal kitüntetett zenekar előadásában bizonyítja és tudatosítja: érték értéket emel. Bármely korban és közegben a hiteles kultúra és művészet jelentheti az igazi erőt megmaradásunkhoz.

Bővebben

Téli csodavilág Eszterházán - VIDEÓ

A fertődi Esterházy-kastély videója a hófödte Eszterházáról.

Bővebben

Egy kis házacska Haydn ingatlanai – 1. rész

Abban, hogy Joseph Haydn igen tehetős emberként halt meg, jelentős szerepet játszott Esterházy Miklós hercegnek a zeneszerző irányába tanúsított rendkívüli bőkezűsége, amely messze meghaladta a mindenkori szerződésükben meghatározott kereteket. (Sajnos sohasem fogjuk megtudni, hogy ehhez a közös kamarazenélés, a barytontriókkal töltött sok-sok óra intim élménye mennyiben járult hozzá.)

Bővebben

Hogyan kerültek szökőkutak a fertődi Esterházy-kastély belterébe?

Rövid helyszíni bejelentkezésekben mutatják be a fertődi Esterházy-kastély látványosságait az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. idegenvezetői. A weben és a közösségi oldalakon közzétett posztok célja, hogy mindazok részesei lehessenek az Eszterháza csodavilága nyújtotta egyedülálló élménynek, akik a járványhelyzet miatt most csak a digitális térben tudják a kastélyt felkeresni.

Bővebben

Vajon tudta Esterházy „Fényes” Miklós, hogy Mulan mindvégig ott volt a dolgozószobájában? - Videóval

Mulan is látható a fertődi Esterházy-kastély kínai lakk-kabinetjének falán - ezt napjainkban már tényként kezeljük, azonban könnyen lehet, hogy maga korában Esterházy "Fényes" Miklós még nem tudta, hogy egy legendás hősnő is látható a dolgozószobájában!

Bővebben

Eszterháza, az előkelőségek úti célja

Eszterháza már évszázadokkal ezelőtt is korabeli előkelőségek, hírességek sorát vonzotta. Mária Terézia magyar királynő és Louis de Rohan herceg is vendége volt Esterházy „Fényes” Miklós csodavilágként európai hírnevet szerzett, barokk-rokokó pazar udvartartásának.

Bővebben

Bejelentkezés az eszterházai csodavilágból: A tél szobor formájában is megcsodálható Eszterházán

Rövid helyszíni bejelentkezésekben mutatják be a fertődi Esterházy-kastély látványosságait az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. idegenvezetői. A weben és a közösségi oldalakon közzétett posztok célja, hogy mindazok részesei lehessenek az Eszterháza csodavilága nyújtotta egyedülálló élménynek, akik a járványhelyzet miatt most csak a digitális térben tudják a kastélyt felkeresni.

Bővebben

Csodahelyek Magyarországon – 2020 Toplistája

Igencsak felemás évünk volt a belföldi kirándulások tekintetében, hiszen a világjárvány -ahogy minden más területre- az utazásra is rányomta bélyegét. 2020-ban voltak olyan periódusok (pl. év elején vagy nyáron), amikor nem, vagy csak alig volt korlátozás Magyarországon, míg tavasszal és év végén sem szállást nem foglalhattunk, sem múzeumokba, várakba, arborétumokba nem mehettünk. Újra divatba jött viszont a túrázás, a kirándulás a friss levegőn, és ez a tendencia jól látszik a belföldi csodahelyek népszerűségén is.

Bővebben

Hét érdekesség, amely csodavilággá varázsolta Eszterházát – fotók

Ha mulatságról, pompáról volt szó, Esterházy „Fényes” Miklós csak a legjobbal érte be. A herceg Marionettszínházát és operaházát izgalmas vívmányok és elismert tehetségek tették Európa-szerte ismertté.

Bővebben

Ünnepi fényáradatban a fertődi Esterházy-kastély

Képgaléria az esti barokk-rokokó világ fényeiről.

Bővebben

Meggyújtották a negyedik gyertyát a fertődi Esterházy-kastély adventi koszorúján

A fertődi Esterházy-kastély adventi koszorúján XIII. Galántai Esterházy Antal herceg feleségével, Esterházy Svetlana hercegnével együtt gyújtotta meg a szeretet gyertyáját Advent negyedik vasárnapján.

Bővebben

Öt ritkán hallott érdekesség a 306 éve született Esterházy "Fényes" Miklósról

1714. december 18-án, 306 éve, Bécsben látta meg a napvilágot Esterházy "Fényes" Miklós, akit az életrajzírói így jellemeztek: „Úgy élte életét, mintha legalább kettő lett volna belőle. Egyik az egyszerű, szigorú főnemesi katonaélet. A másik pedig a rokokó túláradó mesevilágában élő uralkodó, akinek a jelszava: Minden színház!”. Az közismert, hogy a herceg elképesztő összegeket befektetve, korának kiváló építészeivel, művészeivel karöltve felépítette a fertődi Esterházy-kastélyt - azonban a pompakedvelő főúr élete még számos más izgalmas, talán kevésbé ismert érdekességet is tartogat. Születésnapja alkalmából felidézünk ezek közül ötöt!

Bővebben

Mi minden teszi páratlanná a fertődi Esterházy-kastélyt? - Az idegenvezetők a helyszínről jelentkezn

A fertődi Esterházy-kastély Magyarország legnagyobb barokk-rokokó műemlékeggyüteseként még a leglelkesebb kastélykedvelőket is ámulatba ejti – akárhányszor végigjárhatják, mindig tartogat új érdekességeket számukra. Hogy erről az egyedülálló múzeumi élményről még a járványhelyzetben se maradjanak le az érdeklődők, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. idegenvezetői rövid helyszíni bejelentkezésekben bemutatják azokat a részleteket, műtárgyakat és a hozzájuk fűződő izgalmas történeketeket, amelyek igazán különlegessé teszik ezt a csodavilágot.

Bővebben

Meggyújtották a harmadik gyertyát a fertődi Esterházy-kastély adventi koszorúján

A fertődi Esterházy-kastély adventi koszorúján Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője gyújtotta meg az öröm gyertyáját Advent harmadik vasárnapján.

Bővebben

BEJELENTKEZÉS AZ ESZTERHÁZAI CSODAVILÁGBÓL: HOGYAN KERÜLT MULAN A FERTŐDI ESTERHÁZY-KASTÉLYBA?

Rövid helyszíni bejelentkezésekben mutatják be a fertődi Esterházy-kastély látványosságait az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. idegenvezetői. A weben és a közösségi oldalakon közzétett posztok célja, hogy mindazok részesei lehessenek az Eszterháza csodavilága nyújtotta egyedülálló élménynek, akik a járványhelyzet miatt csak a digitális térben tudják a kastélyt felkeresni.

Bővebben

Folytatódik a fertődi Esterházy-kastély fejlesztése

Mintegy 2 milliárd forint forrásból folytatódhat a fertődi Esterházy-kastély fejlesztése. A komplex beruházási programnak köszönhetően a kastély továbbra is Magyarország egyik vezető élményalapú turisztikai attrakciója maradhat. Erről közös online sajtótájékoztatón számolt be Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese, Barcza Attila országgyűlési képviselő és Bognár Zoltán, a település polgármestere.

Bővebben

Bejelentkezés az eszterházai csodavilágból: A fertődi Esterházy-kastély látványosságai

Rövid helyszíni bejelentkezésekben mutatják be a fertődi Esterházy-kastély látványosságait az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. idegenvezetői. A weben és a közösségi oldalakon közzétett posztok célja, hogy mindazok részesei lehessenek az Eszterháza csodavilága nyújtotta egyedülálló élménynek, akik a járványhelyzet miatt most csak a digitális térben tudják a kastélyt felkeresni.

Bővebben

Meggyújtották a második gyertyát a fertődi Esterházy-kastély adventi koszorúján – videó

A fertődi Esterházy-kastély adventi koszorúján Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője gyújtotta meg a remény gyertyáját.

Bővebben

Az első gyertyagyújtás - videó

Tekintse meg az első gyertyagyújtás videóját, amellyel áldott adventi időszakot kívánunk minden virtuális látogatónak, érdeklődőnek!

Bővebben

Eszterháza ünnepi fényei

Advent első vasárnapja az eszterházai barokk-rokokó csodavilágban.

Bővebben

Bejelentkezés az eszterházai csodavilágból: A fertődi Esterházy-kastély látványosságai

Rövid helyszíni bejelentkezésekben mutatják be a fertődi Esterházy-kastély látványosságait az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. idegenvezetői. A weben és a közösségi oldalakon közzétett posztok célja, hogy mindazok részesei lehessenek az Eszterháza csodavilága nyújtotta egyedülálló élménynek, akik a járványhelyzet miatt most csak a digitális térben tudják a kastélyt felkeresni.

Bővebben

Eszterháza: készülnek az ünnepre

Ünnepvárásra készülnek a varázsosan szép eszterházai környezetben. Esterházy-kék-arany adventi koszorú a díszudvaron, fényfüzérek az impozáns kastélyépületen…

Bővebben

A fertődi Esterházy-kastély a hatályos kormányrendelet értelmében nem látogatható

A fertődi Esterházy-kastély múzeumi terei, kiállításai, díszudvara november 11-étől a hatályos kormányrendelet értelmében nem látogathatók.

Bővebben

November 10-én, kedden a fertődi Esterházy-kastély múzeumi terei, kiállításai, díszudvara zárva tart

November 10-én, kedden a fertődi Esterházy-kastély múzeumi terei, kiállításai, díszudvara technikai okok miatt zárva tartanak.

Bővebben

Bővebben

A Nagy Amerikai Daloskönyv Eszterházán

2020. november 14. (szombat) 19.00 - fertődi Esterházy-kastély, Marionettszínház

Bővebben

Elmarad a Magyar Jazz Quintet: Hőskor újrahangolva koncertje

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. értesíti koncertlátogató közönségét, hogy a 2020. november 28. (szombat) 19.00 órára meghirdetett Magyar Jazz Quintet: Hőskor újrahangolva koncertje elmarad.

Bővebben

Galéria - Gyönyörű az eszterházai ősz

Az Eszterháza parkjaiban található sok fafaj lombkoronája mind különböző színt ölt magára ősszel.

Bővebben

Közlemény: november 1-je Eszterházán és Nagycenken

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. örökséghelyszíne, a fertődi Esterházy-kastély november 1-jén, vasárnap, Mindenszentek napján zárva tart. Az említett napon az Esterházy-kávézó és díszudvar sem látogatható.

Bővebben

Balázs Elemér Group fellépésével indult az Eszterháza Meets Jazz

A Balázs Elemér Group fellépésével indult az Eszterháza Meets Jazz koncertsorozat szombaton. A műfajok és stílusok keveredése egyedülálló hangulatot adott a fertődi Esterházy-kastély barokk Marionettszínházában tartott rendezvénynek.

Bővebben

Áramszünet miatt nem lesz látogatható a fertődi Esterházy-kastély

2020. október 20-án, kedden a fertődi Esterházy-kastély áramszünet miatt nem lesz látogatható. Az említett napon az Esterházy kávézó és díszudvar is zárva tart.

Bővebben

Michael Haydn műveit adta elő a Kalló Zsolt vezette Capella Savaria Eszterházán

Michael Haydn, Joseph Haydn öccsének műveit adta elő a Kalló Zsolt vezette Capella Savaria szombaton a fertődi Esterházy-kastélyban. A maga korában ünnepelt géniusz művei az Apolló-teremben csendültek fel.

Bővebben

Őszi nyitvatartás a fertődi Esterházy-kastélyban

2020. októbertől őszi nyitvatartás szerint látogatható a fertődi Esterházy-kastély. A kastélymúzeum, a kiállítások keddtől-vasárnapig 9-17 óráig tekinthetők meg a mellékelt látogatói menetrend szerint. A pénztár 8.45-től 15.55-ig tart nyitva. Hétfőnként a kastély zárva tart.

Bővebben

Mőcsényi Mihály kedvenc rózsájából alakítottak ki ágyást Eszterházán

Mőcsényi Mihály kedvenc rózsájából alakítottak ki ágyást a fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit Rózsakertjében.

Bővebben

Tudománytörténelmet írtak Eszterházán – kerttörténeti és kertművészeti konferencia

Első alkalommal rendeztek Mőcsényi Mihály Kertművészeti és Kerttörténeti Műhely konferenciát október 1-jén és 2-án a fertődi Esterházy-kastélyban, a táj- és kertépítészet egyedülállóan emblematikus és hiteles helyszínén. Az Eszterháza kertművészete fehéren feketén konferencián a szakma legjelesebbjei tartottak előadást.

Bővebben

Október 1-jén és 2-án a belső múzeumi terek nem, de a kiállítások látogathatók lesznek a fertődi Es

A fertődi Esterházy-kastélyban október 1-jén, csütörtökön és 2-án, pénteken az Esterházyak mesélő kincsei című kiállítás a Pálmaházban, továbbá a Narancsházban a Zoób Kati - "Repertoár - Az ellentétek harmóniája" kiállítás tekinthető csak meg.

Bővebben

A Capella Savaria együttes koncertje Fertődön

Michael Haydn, Joseph Haydn öccse műveit felelevenítő koncertre várja közönségét a fertődi Esterházy-kastély.

Bővebben

Haydn-vonósnégyesek hétvégéje

Tizenharmadik alkalommal tartották meg Eszterháza egyik emblematikus fesztiválját, a Haydn-vonósnégyes-fesztivált szeptember 19-én és 20-án az Esterházy-kastélyban.

Bővebben

Igazán ritka parkrózsákat mutattak be Eszterházán

A Cziráky Margit Rózsakert ősszel is kínál élményeket: ekkor zajlik ott a másodvirágzás. Az év ezen időszakában a közel 300 fajta parkrózsa nyújt egyedülálló látványt a kertben. Ezekből mutatta be a legritkábbakat a Kulturális Örökség Napjai keretében tartott ingyenes vezetésén Radics Ferenc okleveles kertészmérnök, aki nap, mint nap a nemes növények nevelgetésével foglalkozik.

Bővebben

Elmarad a Doric Quartet és a Szigeti Quartet koncertje Eszterházán

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. értesíti koncertlátogató közönségét, hogy a 2020. szeptember 18. (péntek) 19.00 órára meghirdetett Doric Quartet: Mestervizsga koncertje elmarad. Szintén nem tartják meg a Szigeti Quartet 19. (szombat) 15.00 órára meghirdetett Korai Csúcsok koncertjét.

Bővebben

Részlegesen lesz látogatható az Apolló-terem

A fertődi Esterházy-kastély Apolló-terme 2020. szeptember 18-a és szeptember 20-a között részlegesen lesz megtekinthető a látogatók számára. Ebben az időszakban a Haydn-vonósnégyes-fesztivál előkészületei, zenekari próbák zajlanak a díszteremben.

Bővebben

Tóth-Vajna Zsombor ismét felejthetetlen koncertet adott Eszterházán

Ismét felejthetetlen koncertélménnyel ajándékozta meg Eszterházán a zenekedvelőket Tóth-Vajna Zsombor, régi billentyűshangszer-specialista és karmester. A fiatal, kiemelkedően tehetséges zeneművész ezúttal a Harmonia Caelestis szólistáival közösen töltötte meg Haydn muzsikájával a fertődi Esterházy-kastély reprezentatív nagyteremeként számon tartott Apolló-termet szombaton.

Bővebben

Zoób Kati: „Repertoár – Az ellentétek harmóniája" kiállítás a fertődi Esterházy-kastély Narancsházáb

Ma az M5 kulturális híradója forgatott a kiállítási helyszínen, a riport szeptember 4-én kerül adásba.

Bővebben

Kisfilm Cziráky Margitról

2020. augusztus 18-a Cziráky Margit halálának 110. évfordulója. Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. múzeumpedagógiai kisfilmmel emlékezik az emberek körében közkedvelt grófnőre. A kastély korhű környezetében a fiatalon elhunyt grófnőt jelenik meg, miközben papírra veti a végrendeletét.

Bővebben

A parkrózsák varázslata Eszterházán

A fertődi Esterházy-kastély pompás parkjaiba, kertjeibe invitálja az érdeklődőket az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. szeptember 19-én és 20-án a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz csatlakozva.

Bővebben

"Klassz" koncert aratott sikert Eszterházán

A Klassz a parton fesztivál - Klassz a parkban előadása keretében Érdi Tamás zongoraművész barátaival az eszterházai barokk-rokokó miliő csodavilágában felejthetetlen koncertélménnyel ajándékozta meg közönségét vasárnap.

Bővebben

Látogatói tájékoztató - Barokk színháztörténeti túra

Bővebben

Közlemény a XII. Haydn-vonósnégyes-fesztivál koncertjeivel kapcsolatosan

Bővebben

XIII. Haydn-vonósnégyes-fesztivál - A vonósnégyes-műfaj legjelesebbjei ismét Eszterházán

Már kaphatóak a jegyek a XIII. Haydn-vonósnégyes-fesztiválra. A Haydn-szellemiség hiteles helyszínén idén az eseménysorozat koncertjeit a fertődi Esterházy-kastély emeleti, fejedelmi lakosztályainak reprezentatív nagytermében, az Apolló-teremben tartják 2020. szeptember 18. és 20. között.

Bővebben

A vonósnégyes-műfaj legjelesebbjei ismét Eszterházán

Már kaphatóak a jegyek a XIII. Haydn-vonósnégyes-fesztiválra. A Haydn-szellemiség hiteles helyszínén idén az eseménysorozat koncertjeit a fertődi Esterházy-kastély emeleti, fejedelmi lakosztályainak reprezentatív nagytermében, az Apolló-teremben tartják 2020. szeptember 18. és 20. között.

Bővebben

Zoób Kati – magyar világszínvonal a fertődi Esterházy-kastély Narancsházában

Zoób Kati, a Katti Zoób divatház és –márkaalapítója a kortárs magyar divatművészet értékmentő és -teremtő egyénisége kiállítása nyílt a fertődi Esterházy-kastély Narancsházában.

Bővebben

"Repertoár - Az ellentétek harmóniája" - kiállításmegnyitó Eszterházán

Megnyitották Zoób Kati, a KATTI ZOÓB divatház és –márkaalapító „Repertoár – Az ellentétek harmóniája” című kiállítását szerdán a fertődi Esterházy-kastély Narancsházában.

Bővebben

„A kapitány asszony” – kisfilm Cziráky Margitról

Bővebben

Részlegesen lesz látogatható a fertődi Esterházy-kastély Apolló-terme

A fertődi Esterházy-kastély Apolló-terme 2020. szeptember 3-a és szeptember 5-e között részlegesen lesz megtekinthető a látogatók számára.

Bővebben

Várjuk az „udvari festők” jelentkezését!

A fertődi Esterházy-kastély online rajzpályázatának résztvevői családos múzeumpedagógiai programon, barokk ruhás kastélylátogatáson vehetnek részt.

Bővebben

Sopronból érkeztek Erzsébet-táborosok Fertődre

A soproni Lackner Kristóf Általános Iskolából érkező Erzsébet-táborosokat teljesen elvarázsolta a fertődi Esterházy-kastély csodavilága.

Bővebben

Tóth-Vajna Zsombor koncertje Eszterházán

Bővebben

Mozaik közéleti magazin - Rácz Márton zenei vezetővel

Bővebben

WOW Hungary: Sopron régió

Bővebben

Rangos zenei élmények hétvégéje Eszterházán

Felejthetetlen zenei élményt adó, kirobbanó sikerrel indult a teltházas Eszterháza Szimfóniái XXII a fertődi Esterházy-kastély csodaszép Apollo-termében.

Bővebben

Eszterháza tündérvilága gyermekrajzokon

Bővebben

Az emberek a szépre, az értékre kíváncsiak. Magyarország CSODÁLATOS!

Bővebben

Teltházzal indul újra a zenei évad Eszterházán

Bővebben

Szeretik a táborozók a levendulakertet Eszterházán

Bővebben

Levendulaszüret - véget ért

Bővebben

Csúcsra jár az Esterházy-kastély látogatottsága

Bővebben

Tájékoztatás Orfeo zenekar koncertekkel kapcsolatosan

Bővebben

Teltházas múzeumi túrák az Esterházy-kastélyban Fertődön

Hétköznapokon is, de különösen hétvégeken özönlik a tömeg, hogy megnézhesse az eszterházai csodák helyét, a fertődi Esterházy-kastély csodaszép termeit és mindazt, amit a hely látványban és élményben kínál.

Bővebben

Kastélykoncertek 2020 - Eszterháza szimfóniái XXII.

Bővebben

Napközis táborok Eszterháza barokk-rokokó környezetében

Bővebben

Eszterháza Szimfóniái XXII. – az Orfeo Zenekar lép fel az Esterházy-kastélyban

Bővebben

Kezdődik a közönségdíjas szavazás!

Bővebben

Csoport csoportot követ az Esterházy-kastélyban

Bővebben

Újranyit a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi-örökség

Június 20-tól, szombattól ismét várja látogatóit a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi-örökség.

Bővebben

Kezdődik a levendulaszüret az eszterházai levendulakertben

Idén újdonság a fűszer- és gyógynövénytúra

Bővebben

Cziráky Margit hercegné, akiért Margit-napon a süttöri harang szólt

Bővebben

Petőfi TV: Én vagyok itt! - Mi leszünk ott!

Bővebben

Online rajzpályázatot hirdet a fertődi Esterházy-kastély

Bővebben

Teljesen új programelemekkel nyit az Esterházy-kastélypark

Bővebben

Körpanorámás virtuális séta a fertődi Esterházy-kastély újabb helyszínén

A kastélylátogató nagyközönség számára a szokásos látogatói útvonal részét a bemutatott formában nem képező helyszínt láthatnak a fertődi Esterházy-kastély e hétvégi virtuális látogatói. A Kiskastély belső udvarát a Marionettszínház közönsége, vagy a Barokk színháztörténeti kiállítás látogatói az épületből kitekintvén csodálhatják meg, illetve esetenként rendezvények helyszíneként is számon tartott, igényes szép környezet.

Bővebben

Így járhat most kastélynézőben Eszterházán és Nagycenken

Újabb, különleges szépségű külső és belső kastélyterek bemutatására hívja ezen a hétvégén virtuális látogatóit az Eszterháza Központ.

Bővebben

Megújulnak a fertődi Esterházy-kastély parkjai

Az Esterházy-kastély vezetése már az újranyitás pillanatára gondol: arra, hogy amint az lehetséges lesz, méltó körülmények fogadják a nevezetes műemlékegyüttes látogatóit.

Bővebben

Tudomány és szórakozás online

Csúcsteljesítmények és csodás apróságok, kuriózumok és mindennapok Eszterháza fénykorából

Bővebben

Vigyázzunk egymásra, és sikerülni fog - üzeni a Magyar Turisztikai Ügynökség legújabb kampányában

Bővebben

Közlemény a kastélypark látogatásáról

Bővebben

#együttlélegzünk #összetartozunk - Esterházy-kastély, Fertőd

Bővebben

Virtuális kastélytúrát kínál a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi-örökség

Bővebben

Sopron TV - Híradó 2020. március 24.

Bővebben

Elindultak a körpanorámás virtuális kastélytúrák, online tárlatvezetés is lesz

Bővebben

Élje át a csodát! - Körpanorámás virtuális séta Eszterházán

Bővebben

Maradj otthon! - Az online-világban is gyönyörű az Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi-öröksé

Bővebben

Virtuális barangolás

Bővebben

Élje át a csodát virtuálisan is!

Bővebben

Koronavírus tájékoztató

Bővebben

Közlemény koncertekre vonatkozóan

Bővebben

Rendkívüli zárvatartás

Bővebben

Közlemény - 2020. március 15.

Bővebben

Eszterháza Központ Közlemény

Bővebben

Tájékoztató turisták részére a COVID-19 fertőzés megelőzése érdekében

Bővebben

Sajtótájékoztató

Bővebben

ÁLLÁSLEHETŐSÉG

Bővebben

TÁJÉKOZTATÁS

Bővebben

Rádióinterjú Horváth György gyűjteménykezelővel

Bővebben

Rádióinterjú Egresitsné Firtl Katalin ügyvezetővel a Rádió1 Sopron műsorában

Bővebben

Eszterháza különleges kínaizáló falfestményei

Bővebben

Hercegnéi előszoba (chinoiserie díszítés)

Bővebben

Az Esterházy-kastély kék-fehér korszaka…

A Magyar Kultúra Napján a hercegnéi lakosztály előszobája chinoiserie falfestményeit és távol-keleti iparművészeti tárgyait fertődi látogató-csoport tekintette meg elsők között a fertődi Esterházy-kastélyban.

Bővebben

Magyar Kultúra Napja: Folyamatosan láthatóak lesznek Eszterháza kék-fehér falfestményei a chinoiseri

A fertődi Esterházy-kastély fénykorát már megelőző időszak különleges művészeti értékeit bemutató kastélybelső nyílik meg az érdeklődők előtt a Magyar Kultúra Napján és válik ezt követően a vezetett kastélylátogatások útvonala részévé.

Bővebben

Tájékoztatás a jegyárak változásáról

Bővebben

TÁJÉKOZTATÁS 2019. december 13 és 14.

Bővebben

TÁjÉKOZTATÁS 2019. december 13.

Bővebben

Vastag Csaba adventi koncertje a Marionettszínházban

Bővebben

TÁJÉKOZTATÁS 2019. december 6-7.

Bővebben

Ünnepi nyitvatartás

Bővebben

Csodás Magyarország

Bővebben

Márton nap Eszterházán

Bővebben

Mőcsényi Mihály: Eszterháza korszakai – könyvbemutató Eszterházán a Mőcsényi Centenáriumi Évben

A hazai, egyben az európai tájépítészet és kertművészet történetének a legmagasabb minőségű tudományos igényességgel megírt, ugyanakkor a hazai művészettörténet egyik legjelentősebb hiánypótló alkotásaként jelent meg az Eszterháza Kulturális, Kutató és Fesztiválközpont kiadásában Mőcsényi Mihály: Eszterháza korszakai című könyve.

Bővebben

TÁJÉKOZTATÁS 2019. november 6.

Bővebben

Vastag Csaba Eszterházán

Advent második hétvégéjén, 2019. december 7. szombaton 19.00 órakor Vastag Csaba lép fel a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházának színpadán.

Bővebben

Win-win, Gershwin - Egy koncert ahol mindenki nyerő!

A XX. század első felének két legnagyobb hatású jazz-zeneszerzője, George Gershwin és Cole Porter lesz közös sztárfellépője a Karosi Júlia Quartet november 2-ai, eszterházai koncertjének, amely 19 órakor kezdődik a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházában.

Bővebben

Mindenszentek napja 2019. november 1.

Bővebben

Tájékoztatás 2019. október 19.

Bővebben

Tájékoztatás 2019. október 18.

Bővebben

Tájékoztatás 2019. október 15-i zártkörű rendezvénnyel kapcsolatosan

Bővebben

Kreativitás, ízlés, színek

Október 19-én, szombaton Mahó Andrea színésznő, valamint a Jazzical Trió rendhagyó koncertjével folytatódik a már hagyományossá váló őszi Eszterháza Meets Jazz koncertsorozat.

Bővebben

T Á J É K O Z T A T Á S

Zártkörű rendezvényről

Bővebben

Eszterháza korszakai

Bővebben

Október elsejével változik a kastélymúzeum nyitvatartása

Bővebben

STÚDIÓBESZÉLGETÉS RÁCZ MÁRTON ZENEI VEZETŐVEL A SOPRON TV-BEN

Bővebben

Tájékoztatás 2019. szeptember 21-22.

Bővebben

STÚDIÓBESZÉLGETÉS RÁCZ MÁRTON ZENEI VEZETŐVEL A SOPRON TV-BEN

Bővebben

Örök körforgásban

Tizenkettedik vonósnégyes-fesztivál a fertődi Esterházy-kastélyban

Bővebben

Álláslehetőség

Bővebben

MH Légierő Zenekar Veszprém - Esterházy-kastély, franciapark

Bővebben

Rózsakerti séták

Bővebben

Sárik Péter Trió - Jazzkívánságműsor különkiadás Eszterházán

Bővebben

Sopron TV Híradó

https://www.youtube.com/watch?v=uo-6CLels9o

Bővebben

Magyarország nemzeti ünnepe az Eszterháza Központ örökséghelyszínein

Augusztus 20, Magyarország nemzeti ünnepe az államalapítás és az államalapító Szent István emlékére az Eszterháza Központ örökséghelyszínei ünnepi programkínálattal várják az érdeklődőket.

Bővebben

Sárik Péter Trió - Jazzkívánságműsor különkiadás Eszterházán

Bővebben

Álláslehetőség

Bővebben

Zenés játék négy kézre - a Tóth-Vajna testvérek koncertje

2019. augusztus 17-én, szombaton, 19 órakor a fertődi Esterházy-kastélyban billentyűs kamarakoncert hangzik el J. Chr. Bach, Mozart és Haydn műveiből.

Bővebben

Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Tusványos

Bővebben

Tájékoztatás 2019. július 29-augusztus 9.

Bővebben

Eszterháza szimfóniái XXI. rész

Bővebben

Cziráky Margit Rózsakert

Bővebben

Élet a Pál-majorban tábor

Bővebben

Tájékoztatás a Cziráky Margit rózsakerttel kapcsolatosan

Bővebben

Piknik 30 - Jubileumi évforduló az Eszterháza Központnál

Bővebben

Vár a barokk-rokokó pompa és reformkori elegancia a Tízforrás Fesztivál közelében

Bővebben

Jövő héten is folytatódik a levendulaszüret a fertődi Esterházy-kastély levendulakertjében

Bővebben

Vár a barokk-rokokó pompa és reformkori elegancia a Tízforrás Fesztivál közelében

Bővebben

Eszterháza szimfóniái – XXI. rész

Esterházy-kastély, Apollo-terem 2019. augusztus 2-3-4

Bővebben

Folytatódik a levendulaszüret a fertődi eszterházai levendulakertben

Bővebben

Az Esterházy-kastély és a Széchenyi-kastély is a VOLT(osok) partnere

Bővebben

Múzeumok éjszakája - Esterházy-kastély és Nagycenk

Bővebben

Kezdődik a levendulaszüret a fertődi eszterházai levendulakertben

2019. június 21-én 10 órakor nyitja meg kapuit a fertődi Esterházy-kastély levendulakertje.

Bővebben

Koncertvonat érkezett ma Eszterházára

A GYSEV-Raaberbahn koncertvonatával érkezett több mint 120 művészetkedvelő vendég a fertődi Esterházy-kastélyba a szomszédos Ausztriából.

Bővebben

Múzeumok éjszakája lesz a barokk-rokokó pompázatos helyszínén

Esterházy-kastély Fertőd, 2019. június 22. (szombat)

Bővebben

Köztársasági Elnöki Hivatal vendégei az Eszterháza Központ tagintézményeinél

Bővebben

Népszerű a pünkösdi program-hétvége Eszterházán

Látogatók tömegét vonzotta a Történeti kertek, kastélyparkok napja és a Cziráky Margit rózsakert is.

Bővebben

Tájékoztatás zártkörű rendezvényről

Bővebben

Irány Fertőd! Vár Nagycenk!

2019. július 12-21. Fertőd, Esterházy-kastély Nagycenk, Széchenyi-kastély

Bővebben

Cziráky Margit díjátadó Esterházy-kastély, Fertőd

Bővebben

Sterc Gasztromagazin a Sopronbánfalvi Kolostor Éttermben

Bővebben

Az Eszterháza Központ a VOLT-on - Legyél időutazó!

Bővebben

Látogasson el Ön is a fertődi Esterházy-kastélyba a pünkösdi hosszú hétvégén!

Bővebben

Haydn-múzsái

Bővebben

Pál István Szalonna és bandája a Marionettszínházban Eszterházán

Bővebben

Kiskalász zenekar - HepeHupa

Fergeteges hangulatban zajlott a Kiskalász zenekar gyermeknapi ajándékkoncertje a Marionettszínházban

Bővebben

Virágba borult a fertődi Esterházy-kastély rózsakertje

A Cziráky Margit rózsakert, Magyarország legimpozánsabb kastélyának különleges és egyedi látványosságaként tízezreket vonzott Eszterházára már tavaly is. Az idei verőfényes május végi hétvégén a nyitást követően a látogatók valósággal ellepték a kertet, hogy a több mint 8000 virágzó rózsató színkavalkádját csodálják és átéljék a páratlan illatélményt

Bővebben

Udvari zenész voltam… – 2019.

Bővebben

A művész olyan, mint egy tolmács

“A szerző és a közönség között közvetít egy olyan nyelven, amit ő jól ismer, és ahogy a tolmács is szabadon válogathat a különböző szinonimák, mondatformálási eszközök között, ...Mert végső soron a zenénk célja ez: valamit közölni, elmondani egy olyan univerzális nyelven, amit bárki megérthet, ez pedig a muzsika.”

Bővebben

Virágba borult a Cziráky Margit rózsakert Eszterházán

Május 24-én, pénteken nyitja meg kapuit a fertődi Esterházy-kastély rózsakertje. Időjárás függvényében, de minden jel szerint, virágba borul a hétvégére a fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit rózsakertje.

Bővebben

Az Eszterháza Központ örökséghelyszínei a Múzeumok Majálisán

Bővebben

Tompos Kátya-Hrutka Róbert elvarázsolta a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházának közönségét.

Bővebben

Világörökségi nap: Látogatók tömege az Eszterháza Központ örökséghelyszínein

Bővebben

Kishercegi bál Eszterházán

Bővebben

Kishercegi bál lesz a fertődi Esterházy-kastélyban

Magyarország legszebb hiteles barokk-rokokó környezetében, a fertődi Esterházy-kastélyban bálozhatnak a legkisebbek.

Bővebben

Emlékhelyek Napja Eszterházán –A Kína-divat rejtélyes, vonzó barokk-világa

Bővebben

Óvodapedagógusok a fertődi Esterházy-kastélyban

Bővebben

Emlékhelyek Napja - térítésmentes programok Eszterházán és Nagycenken

Az Emlékhelyek Napjához a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi-örökséghelyszínei egyedi izgalmas programkínálattal csatlakoznak május 11-én szombaton.

Bővebben

Május 1-jén is várjuk Vendégeinket!

Bővebben

Húsvéti múzeumpadagógiai foglalkozás 2019. április 21.

Bővebben

A fertődi Esterházy-kastély nyitvatartása a húsvéti ünnepek alatt

Bővebben

Hamupipőke a marionettszínházban járt!

Egy klasszikus bábelőadást láthatott a közönség április 16-án a Marionettszínház színpadán, ahol Hamupipőke története elevenedett meg a közönség előtt.

Bővebben

II. Versünnep Fesztivál Eszterházán

A Költészet Napja alkalmából az idei évben második alkalommal rendezték meg a Versünnep Fesztivált a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházában 57 versenyzővel. Az érdeklődők megtöltötték a Marionettszínházat.

Bővebben

Világklasszis előadóművészek koncertje Eszterházán

A fertődi Esterházy-kastély 2019-es koncertévadának nyitókoncertjén, március 8-án két ikonikus előadóművész, Frankl Péter és Perényi Miklós felejthetetlen fellépése nyűgözte le a közönséget.

Bővebben

Különleges nőnap a fertődi Esterházy-kastélyban

Bővebben

Pénteken megkezdődnek a tavaszi koncertek a fertődi Esterházy-kastélyban

Bővebben

Vidám gyermekkoncert a fertődi Esterházy-kastélyban

Nagysikerű, teltházas koncerten szórakoztak a legkisebbek a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházában. Nagyszerű, vidám történetet élhettek meg együtt a gyerekek Gubás Gabi koncertjén Eszterházán, amelynek tanulsága is volt: hogy jobb adni, mint kapni.

Bővebben

Kastélykoncertek Eszterházán: Inspiráció és tévedhetetlen tudás, földön járás és varázslat

A fertődi Esterházy-kastély 2019-es koncertévadának nyitókoncertje nagy szenzációt ígér, hiszen március 8-án két ikonikus, mondhatnánk “világklasszis” előadóművész látogat ismét a régióba: Frankl Péter és Perényi Miklós.

Bővebben

Idegenvezetők Világnapja a fertődi Esterházy-kastélyban

Bővebben

Több, mint 1 milliárd forintból épült elkerülő út Fertődön

Több, mint 1 milliárd forintból épült az Esterházy-kastélyt elkerülő útszakasz Fertődön. A beruházással biztonságosabbá vált a közlekedés az autósok, a kerékpárosok és a gyalogosok számára is, valamint a műemléki környezet tehermentesül a nehéz-gépjármű forgalom alól.

Bővebben

Stúdióbeszélgetés Rácz Márton zenei vezetővel a Sopron TV-ben

Bővebben

Élmény és szakmaiság a fertődi Esterházy-kastélyban

A siker egyik záloga a párbeszéd – hangzott el Fertődön az Esterházy-kastélyban rendezett szakmai találkozón, melyre a megye minden területéről érkeztek múzeumpedagógusok, múzeumi szakemberek és pedagógusok. Három intézmény, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. és a Soproni Múzeum együttműködése révén létrejött rangos szakmai találkozó hátterét a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” projekt adta.

Bővebben

Barokk farsang Eszterházán a legkisebbeknek

Maszkabálra, farsangi vendégségbe érkeztek a családok a fertődi Esterházy-kastélyba a hétvégén. Az izgalmas időutazás Eszterháza fényesen tündöklő, 18. századi időszakába vezette vissza a jókedvű, nagy létszámú társaságot, azokba az időkbe, amikor „Fényes” Miklós herceg rendezett farsang idején álarcosbálokon magas rangú vendégek és rokonok népesítették be a kastélyt.

Bővebben

Kastélykoncertek 2019. Eszterházán

Bővebben

Kiállításmegnyitó a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan

A fertődi Esterházy-kastélyegyüttes Magyarország legnagyobb, legimpozánsabb barokk-rokokó kastélya, páratlanul szép természeti környezetével és épített örökségével, káprázatos pompájával, valamint a nagycenki Széchényi-örökség, a Legnagyobb Magyar, Széchenyi István gyermekkora, fiatal éveinek lakhelye, nemzetépítő munkásságának egyik legfontosabb színtere volt az Eszterháza Központ fotópályázatának témája - ezért is érzi minden alkotószellemű ember ezeknek e helyeknek ihlető erejét.

Bővebben

Tájékoztatás kutatószolgálati munka szüneteléséről

Bővebben

TÉLI NYITVA TARTÁS

Az ünnepek és a téli időszak beköszönte miatt megváltozott az Esterházy-kastély múzeumának nyitva tartása.

Bővebben

Tájékoztatás - 2018. december 15.

Bővebben

Fotópályázat MEGHOSSZABBÍTVA!

A nagy érdeklődésre való tekintettel a fertődi Esterházy-kastély Fotópályázatát 2018. december 14-ig MEGHOSSZABÍTJUK!

Bővebben

2018. november 30 - Barokk túra elmarad

Bővebben

KALÁKA 50 - 2018. november 30

Bővebben

ZENE HATÁROK NÉLKÜL - ADVENTI KONCERTEK ESZTERHÁZÁN 2018. november 30. – december 15.

Minden, ami fél évszázad irodalmi-zenei értékeként immár klasszikusnak számít, varázslatos személyiségek, vagy éppen kifejezetten a helyhez válogatott meglepetések a magyar zenei élet legnagyobbjaitól.

Bővebben

Tájékoztatás - 2018. november 9-18. között

Bővebben

Az egyik legvonzóbb helyszínként tekint a szakma Eszterházára

A Magyar Idegenvezetők Egyesülete látogatott a fertődi Esterházy-kastélyba 2018. november 6-án

Bővebben

2018. november 9-én a kastélymúzeum zárva tart!

Bővebben

Mindenszentek 2018. november 1.

Bővebben

Tájékoztatás - 2018. október 26. (péntek)

Bővebben

WOW Hungary – Elkészült Magyarország új turisztikai országmárkája

Bővebben

The Jazz Side Story

Bővebben

Családi mesedélután a fertődi Esterházy-kastélyban

Egy remek családi mesedélutánra várja az érdeklődőket 2018. október 14-én 14 órától az Esterházy-kastély. Kicsik és nagyok hercegi és hercegnői ruhát ölthetnek magukra és úgy tehetnek sétát a kastélyban, mely során a barokk-rokokó kor világának titkai megnyílnak, így a legyező használatával történő jelzések jelentése, majd korabeli barokk öltözékkel együtt barokk babát is készíthetnek a hercegi világba érkezők. Akinek kedve tartja, megízlelheti Miklós herceg kedvenc teáját, majd báli hangulatban barokk táncot is tanulhat. A rendezvényen való részvétel díjmentes. Sok szeretettel várják a szervezők az érdeklődőket!

Bővebben

Tájékoztatás - 2018. október 13. Barokk színháztörténeti túra

Bővebben

Izgalmas kalandtúra Eszterháza barokk-rokokó világában

Bővebben

Főszerepben a jazz - M5 kulturális híradó interjú Rácz Márton művészeti vezetővel

Bővebben

Magyarország építészete a magasból - Esterházy-kastély, Fertőd

Bővebben

Kultúrpaletta - múzeumpedagógiai börze 2018.10.01

Bővebben

Tájékoztatás - Cziráky Margit Rózsakert 2018. szeptember 30.

Bővebben

Eszterháza Meets Jazz - Őszi koncertek

2018. október 13–26., fertődi Esterházy-kastély, Marionettszínház „A zeneművészet határtalan. Ami a zenében még történhetik, sokkal nagyobb és több annál, mint ami eddig történt…” (J. Haydn)

Bővebben

Október 1-től változik a kastélymúzeum nyitva tartása

Október elején - az ünnepek és a téli időszak beköszönte miatt - megváltozik az Esterházy-kastély múzeumának nyitva tartása.

Bővebben

Kultúrpaletta - múzeumpedagógiai börze

Múzeumpedagógiai börze – nemcsak múzeumokról! Időpont: 2018. október 1., hétfő 15.00-17.00 Helyszín: Soproni Evangélikus Múzeum, Sopron, Színház utca 27.

Bővebben

"Tündérséta Eszterházán"

Bővebben

Tájékoztatás módosult látogatói útvonalakról

Bővebben

Tájékoztatás - 2018. szeptember 23. 15.00 órás koncertről

Bővebben

Rádióinterjú Rácz Márton zenei vezetővel

Bővebben

Kulturális Örökség Napjai – Eszterháza Központ – Fertőd, Nagycenk, Sopronbánfalva

Kivételesen egyedi, izgalmas és élményt adó programokkal várja az Eszterháza Központ mindhárom helyszíne a Kulturális Örökség Napjai alatt látogatóit.

Bővebben

Stúdióbeszélgetés Egresitsné Firtl Katalin ügyvezetővel

Bővebben

Stúdióbeszélgetés Rácz Márton zenei vezetővel

Bővebben

EKR000504452018 - ajánlattételi felhívás

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. 2018. augusztus 29-én felhívást tett közzé az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren EKR000504452018 regisztrációs számon.

Bővebben

XI. Haydn-vonósnégyes-fesztivál Eszterházán – a genius loci erejében rejlő, sehol máshol át nem élhe

Az eszterházai Haydn-vonósnégyes-fesztiválok évről-évre növekvő sikere és szakmai elismertsége a legnemesebb eszterházai zenei hagyományoknak, a folyamatos megújulásnak, a legkiemelkedőbb hazai és külföldi előadóművészeknek együtt köszönhető.

Bővebben

Cziráky Margit Rózsakert - ismét hosszított nyitva tartással várja a vendégeit!

Bővebben

Fotópályázat

Bővebben

INGYENES PARKOLÁSI LEHETŐSÉG AZ ESTERHÁZY-KASTÉLYNÁL!

Bővebben

Folytatódik a rózsakerti nyáresti séták programsorozata

Bővebben

2018. augusztus 20. - Változatos programok Eszterházán

Magyarország nemzeti ünnepe, az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére

Bővebben

Lájkvadászat-Nyereményjáték

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. nyereményjátékot hirdet.

Bővebben

Tájékoztatás - Cziráky Margit Rózsakert

Bővebben

Élet a Pál-majorban - TÁBOR

Bővebben

A 25.000. látogatót köszöntötték az Esterházy-kastély Cziráky Margit Rózsakertjében

Bővebben

Zártkörű rendezvény a Rózsakertben 2018. július 28.

Bővebben

Ismét várja vendégeit a "Barokk színháztörténeti túra"

Bővebben

Műszaki hiba miatt a körpanorámás vetítés átmenetileg szünetel!

Bővebben

J. Haydn Emlékszoba

EGY BELÉPŐJEGGYEL KÉT KIÁLLÍTÁS

Bővebben

„Színek, illatok” – romantikus séták a Cziráky Margit Rózsakertben

Bővebben

Folytatódik a levendulaszüret Eszterházán!

Július 9-cel folytatódik a levendula aratása Eszterházán. Hétfőtől-péntekig 10.00-17.00 óra között a levendula kedvelői birtokba vehetik a fertődi Esterházy-kastély levendulakertjét.

Bővebben

Irány Fertőd! És vár Nagycenk! - ... mert érdemes hozzánk ellátogatni

A méltán népszerű, színes programkínálattal rendelkező, rangos Tízforrás Fesztivál programkínálatához csatlakozik a fertődi Esterházy-kastély, azért hogy a fesztivál résztvevőit meghívja Magyarország legszebb és legnagyobb barokk-rokokó kastélyába is, továbbá a nagycenki Széchényi-örökség-helyszínekre.

Bővebben

Zártkörű rendezvény a Rózsakertben

Bővebben

Eszterháza Központ a VOLT-on

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft., mint a vagyonkezelője és üzemeltetője a soproni turisztikai desztináció és a Fertő-táj négy emblematikus örökséghelyszínének, Fertőd-Eszterházán az Esterházy-kastélyegyüttesnek, Nagycenken a Széchenyi-örökségnek, Sopronbánfalván a Pálos-Karmelita Kolostornak, és Fertőrákoson a Püspöki Palotának, 2018-ban a VOLT Fesztiválon is megtalálható lesz!

Bővebben

Hatalmas érdeklődés kísérte az Esterházy-kastély programjait a Múzeumok Éjszakáján

Szó szerint tömött sorokban várakoztak a látogatók a Múzeumok Éjszakáján, hogy az Esterházy-kastély múzeumában a Cziráky Margit és IV. Miklós hagyatékából származó tárgyakból berendezett enteriőrt - amely csak ezen az éjszakán volt látható – megtekintsék. Soha nem látott tömeg járta be a kastélyparkot, a rózsakertet, és járta be a kastély négy dísztermét,hogy Cziráky Margit és IV. Miklós Eszterházán eltöltött mindennapjaiba betekintsenek.

Bővebben

Múzeumok éjszakája - TÁJÉKOZTATÁS

Bővebben

TV2 Mokka - Esterházy-kastély

Bővebben

CZIRÁKY MARGIT DÍJ - 2018.

„Ne hanyagolják el Eszterházát, melyet annyira szerettem. Éljen ott emlékem közöttük, de ne szomorúan. Örvendjenek minden haladásnak, úgy amint én örültem volna neki.” (Cziráky Margit végrendeletéből származó gondolatok) Ezekkel a gondolatokkal kezdődött 2018. június 8-án az Esterházy-kastélyban a „Cziráky Margit Díj” átadó ünnepség.

Bővebben

Közlemény

Bővebben

A Cziráky Margit Rózsakert tízezredik látogatóját köszöntötték a fertődi Esterházy-kastélyban

A május 18-án megnyitott Rózsakert népszerűségét mutatja, hogy alig négy hét alatt már tízezer látogatója volt az egyedi értéket hordozó látványosságnak, amelynek helyszínén Nagy Virágot, a soproni Fáy Szakgimnázium diákját köszöntötték a tízezredik látogatóként.

Bővebben

Esterházy-kastély a Duna Televízióban

Bővebben

Egy belépőjeggyel két kiállítás

Bővebben

Megváltozott a kastélymúzeum nyitva tartása!

Csodás élmény egy páratlan környezetben! Jöjjön és látogasson el hozzánk Ön is!

Bővebben

"Magyarország rád vár!"

MTÜ Helló nyár! belföldi kampány 2018.

Bővebben

Látogasson el hozzánk Ön is!

Látogasson el hozzánk Ön is a Pünkösdi hosszú hétvégén!

Bővebben

Megnyitja kapuit a Cziráky Margit Rózsakert

A pünkösdi hosszú hétvégén ismételten megnyitja kapuit a Cziráky Margit Rózsakert.

Bővebben

SSZC Porpáczy Aladár Szki ballagási ünnepség

A hagyományokhoz híven az idei évben 2018. május 5-én (szombaton) került megrendezésre a Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakképző Iskolája ballagási ünnepsége.

Bővebben

FIBA küldöttség tett látogatást az Esterházy-kastélyban

Bővebben

Módosul a kastélymúzeum nyitva tartása!

Bővebben

Zártkörű rendezvény 2018. április 21

Bővebben

Önkéntes program a fertődi Esterházy-kastélyban

2018-ban is nagy szeretettel várjuk azokat a lelkes jelentkezőket, akik rendszeresen segítenék munkánkat az ország legnagyobb és legfényűzőbb barokk-rokokó kastélyában. Kulturális és komolyzenei programjainkat egyre többen látogatják. Számunkra is egyértelművé vált az elmúlt évek tapasztalatai alapján, hogy nélkülözhetetlen azoknak a helyi és környékbeli civileknek a segítsége, akik helyismeretükkel, lelkesedésükkel és nem utolsó sorban akár speciális szakmai tudásukkal hozzájárulhatnak az általunk kínált programok sikeres lebonyolításához, valamint kedvet éreznek ahhoz, hogy segítsenek koordinálni egyes programjainkat.

Bővebben

Húsvéti nyitva tartás

Bővebben

ESZTERHÁZA BORÁNAK KIVÁLASZTÁSA A FERTŐDI ESTERHÁZY-KASTÉLYBAN

A fertődi Esterházy-kastély Tiszttartói házában került megrendezésre 2018. január 31-én az idei év Eszterháza borát kiválasztó bírálat, melyen a Sopron-Fertőmenti Hegyközség tizenegy borászata mérettette meg borait.

Bővebben

Technikai okok miatt a barokk túra elmarad!

Bővebben

24. Esküvői Kiállítás Győrben a Zichy-palotában

2018. január 20-21.

Bővebben

ExperiDance újra Fertődön, az Esterházy-kastélyban!

Bővebb információ hamarosan!

Bővebben

Advent Eszterházán 2017

Bővebben

Tájékoztatás

Bővebben

November 1-jén a kastélymúzeum zárva tart

Bővebben

„Ten Towers Tour 2017. - A hétvége (október 7.) képekben”

Bővebben

Változott a kastélymúzeum nyitva tartása

Október elején - az ünnepek és a téli időszak beköszönte miatt - megváltozott az Esterházy-kastély múzeumának nyitva tartása.

Bővebben

Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola látogatása az Esterházy-kastélyban

Bővebben

J. Haydn Zeneiskola Zene Világnapi hangversenye a Marionettszínházban

Bővebben

Non omnis moriar

„Megtettem mindent, amit megtehettem, kinek tartoztam, mindent megfizettem. Elengedem mindenki tartozását, felejtsd el arcom romló földi mását.” (Dsida Jenő: Sírfelirat)

Bővebben

Filmforgatás miatt zárva lesz az Esterházy-kastély 2017. szeptember 19.

Bővebben

Tájékoztatás viharkárról

Bővebben

2017.08.20-án az Esterházy-kastély múzeuma térítésmentesen látogatható!

Nyitva tartás 10.00-18.00-ig. Az utolsó tárlatvezetés időpontja 16.50. Szeretettel várjuk Önöket!

Bővebben

Tízforrás bérlettel az Esterházy-kastélyba

Bővebben

Varázslatos programok a fertődi Esterházy-kastélyban!

Bővebben

Sajtóközlemény -   Múzeumok éjszakája a fertőd–eszterházai ESTERHÁZY-KASTÉLYBAN

Bővebben

Cziráky Margit Rosengarten

Bővebben

Tavaszi Fesztivál 2017.

A 2017-es év is – immár hagyományosan – április közepétől október közepéig várja az Eszterházi Vigasságok fesztiváljainak sorozatával legkülönbözőbb műfajú és előadó-apparátusú koncertekre hallgatóit.

Bővebben

Ballagási ünnepség

Bővebben

Felújítási munkálatok az Esterházy-kastélyban

Bővebben

HAYDN MEETS JAZZ

Egy nagyszerű lemez az Eszterháza Központ gondozásában!

Bővebben

Filmforgatás az Esterházy-kastélyban

Bővebben

Az Eszterháza Központ pályázatot hirdet! Milyen szerinted Joseph Haydn zenéje?

A zene a múltunkban és jelenünkben is az egyik legszebb kommunikációs eszköz. Mindenki érti és átérzi, attól függetlenül, hogy ki hol él és mivel foglalkozik. A zene egy egyetemes nyelv, és a világ különböző zenéit korok és határok nélkül bárki megértheti.

Bővebben

ExperiDance - Angyalok kara

Az ExperiDance Produktion karácsonyi meglepetése Eszterházára érkezik egy ének-zenei előadás kíséretében.

Bővebben

Cseh utazásszervezők látogattak el az Esterházy-kastélyba

A fertődi Esterházy-kastély a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának szervezésében 2015. november 14-én cseh utazásszervezőket látott vendégül. Magyarország több természeti és épített öröksége mellett, hazánk és Európa egyik legszebb barokk-rokokó kastélya is bemutatkozott a külföldi szakembereknek. A kastély-együttesben tett tárlatvezetésen túl Eszterháza Központ sajtótájékoztató keretében adott hírt az Eszterházi Vigasságok 2016-os évadáról is.

Bővebben

Fotótanfolyam indul

Az Atillafoto tanfolyamot hirdet október közepétől az Esterházy-kastélyban!

Bővebben

A Glenn Miller Orchestra Eszterházán!

A Glenn Miller Orchestra tavalyi, Budapesten adott koncertje után, idén először Fertődre látogat el, hogy az Eszterházi Vigasságok keretében 2015. augusztus 7-én pénteken a kastély parkjában lépjen fel.

Bővebben

Múzeumok Majálisán az Eszterháza Központ

Nagy érdeklődés övezte a 2015. május 16-17-én lezajlott Múzeumok Majálisát, amely a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Múzeumkertben került megrendezésre.

Bővebben

Eszterházi Vigasságok Pünkösdkor is!

Az Eszterházi Vigasságok, a húsvéti sikeres indulást követően, Pünkösdkor ismételten gazdag komolyzenei programkínálattal várja az érdeklődőket.

Bővebben

Megnyílt a "Barokk esküvő" porcelánbaba kiállítás

A kiállítás 2015. április 16. és 2015. október 1. között tekinthető meg az Esterházy-kastély múzeumában a tárlatvezetés részeként.

Bővebben

Nagy sikerrel zárult az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja a fertődi Esterházy-kastélyban

2015. április 12. vasárnap "Haydn és az Esterházyak - a múlt és a jelen találkozása a Marionettszínházban"

Bővebben

Sikeresen lezajlott a Húsvéti Vigasságok Eszterházán

Nagy sikerrel zajlott le az Esterházy-kastélyban a húsvéti időszakra tervezett programsorozat, amelynek keretében koncerteken és múzeumpedagógiai foglalkozásokon is részt vehettek az érdeklődők.

Bővebben

Húsvét Eszterházán

Az Esterházy-kastély életében immár évtizedes hagyománya van a családi programoknak és annak, hogy az Esterházy-örökséget a gyermekek élményszerűen ismerjék meg.

Bővebben

Húsvéti Vigasságok

2015. április 3-án Húsvéti Fesztivállal veszi kezdetét az Eszterházi Vigasságok komolyzenei koncertsorozat. A nagyszabású nyitóhétvégén a koncertek mellett családi nappal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják a látogatókat az Esterházy-kastélyban.

Bővebben

Nőnap Eszterházán

Még nincs elképzelésed, hogy nőnap alkalmából mivel lepd meg a párod? Van egy ötletünk!

Bővebben

Múzeumpedagógia Eszterházán

Múzeumpedagógiai foglalkozásra érkeztek a fertőszéplaki diákok a Széchényi Ferenc Általános Iskolából.

Bővebben

Teltházas kiállítással jön a 2015-ös PORT.hu Bringaexpo

2015. február 26 – március 1. között ismét várja a PORT.hu Bringaexpo az idei modellújdonságok iránt érdeklődőket és az egész napos programot kereső családokat is.

Bővebben

Idegenvezetők világnapja Eszterházán

Idén, az immár nagy hagyományokra és páratlan múltra visszatekintő Idegenvezetők Világnapja alkalmából az ország legnagyobb barokk kastélya, az Esterházy-kastély február utolsó vasárnapján, azaz 2015. február 22-én, a minőség, az elegancia és az igényesség jegyében tárlatvezetésre invitálja az idegenvezetőket és az érdeklődőket!

Bővebben

Eszterháza az esküvői kiállításon

A fertődi Esterházy-kastély standja is ott lesz a VI. Kisalföldi Esküvő Kiállításon, 2015. január 24-25-én a győri Árkádban.

Bővebben

2014.12.14. Dr. Nagy Attila fotóművész "Vidék-ahogy látom" című fotókiállításának megnyitója

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a kiállítás megnyitójára

Bővebben

Adventi programok Eszterházán

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal szerveznek karácsonyváró, adventi vásárt a környék termelői és kézművesei közreműködésével 2014. november 30. és december 21. között a fertődi Esterházy-kastélyban. A rendezvénysorozat részeként a vásár mellett gyermekfoglalkozásokkal, ünnepi hangversenyekkel, vasárnaponként pedig adventi gyertyagyújtással várjuk az érdeklődőket Eszterházán.

Bővebben
Meghívó Szent Márton napra

Szent Márton nap az Esterházy-kastély díszudvarán 2014.11.11. 17 óra

A fertődi Tündérkert Óvoda óvodásai évek óta Szent Márton napján saját készítésű kis lámpásaikkal sötétedés után bevilágítják az Esterházy-kastély díszudvarát. Körjátékokkal, dalokkal és mondókákkal kedveskednek Szent Márton tiszteletére. A műsoruk után sütemény és tea várja Őket. A lámpás felvonulást megelőzően múzeumpedagógiai foglalkozáson vesznek részt. az Esterházy-kastélyban, a múzeumpedagógiai foglalkoztató termekben, megismerkednek Szent Márton legendájával, és a műhelyfoglalkozáson „ludas” bábot készítenek.

Bővebben

BMW találkozó az Esterházy-kastély udvarában

BMW találkozó az Esterházy-kastély udvarában Időpont: 2014.09.20. szombat, 11.00 A BMW Autóklub Magyarország Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének szervezésében 30 BMW érkezik az ország területéről a fertődi Esterházy-kastélyhoz. A Klub 2014. évi egyik fő rendezvénye a fertődi túra, melynek kiemelt állomása az Esterházy-kastély. A BMW-k délelőtt 11-kor gurulnak be az Esterházy-kastély francia parkjának főépület előtti területére, felsorakoznak a Kastély elé, hogy fotókkal örökítsék meg az eseményt, majd 11.30-kor indulnak tovább Sopron felé.

Bővebben

Kétkötetes könyv az Esterházy-családról

Berényi László Esterházyak – Egy ezeréves család történetei című könyvét mutatta be Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember 5-én, a fertődi Esterházy-kastélyban. Elmondta: aki például Versaillesban Maria Antoinette hálószobájának drapériáit csodálja, valójában az Esterházyak ízlését dicséri.

Bővebben

A vonósnégyesek hétvégéi Eszterházán

A zenei világ fiatal muzsikusgenerációjának legkiválóbb vonósnégyesei találkoznak idén is Eszterházán: szeptemberben Haydn mellett Schubert, Beethoven, Mozart, Brahms és Dvořák darabjai csendülnek majd fel a kastély Haydn termében a Cuarteto Casals, a Dudok Quartet, a Quatuor Mosaïques, a Royal String Quartet, a Schuppanzigh Quartet, a Bennewitz Quartet és az Authentic Quartet előadásában.

Bővebben

A korhű hangzás jegyében Eszterházán

Világhírű művészeket láthat és hallhat augusztus második felében is az Eszterházi Vigasságok közönsége. A többi között a Freiburgi Barokk Zenekar, a horvát mezzoszoprán, Renata Pokupić, a neves karmester, Paul McCreesh és a világhírű hegedűművész, Enrico Onofri is színpadra lép Eszterházán – korhű hangzást varázsolva a kastély termeibe és a Marionettszínházba.

Bővebben

Haydn, Donizetti és Schubert – ezúttal trombitán

„Könnyed artikuláció, maximális hajlékonyság, extrém biztos technika, koloratúrjáték... Egy elsőrangú szólista minden zeneművet megnemesít" – így írt Boldoczki Gábor debütálásáról a 2004-es Salzburgi Ünnepi Játékokon a Salzburger Nachrichten. Az új generáció kiemelkedő tehetségű trombitását láthatja-hallhatja a publikum július 26-án, szombaton este a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházában.

Bővebben

Klasszikus zene és jazz – felhőtlenül Eszterházán

Jazz és opera – idén is e két műfaj határozza meg az Eszterházi Vigasságok szabadtéri hangversenyeit. A fellépő művészek között pedig Joan Faulknert, Pat Appletont, Miklósa Erikát, Tóth Verát és a Budapest Jazz Orchestrát is hallhatja-láthatja augusztus elsején és másodikán a fertődi Esterházy-kastély parkjában felállított szabadtéri színpad közönsége.

Bővebben

Elkezdődött a fertődi Esterházy-kastélypark helyreállítása

A Esterházy-kastélypark legnagyobb kiterjedésű részének, az úgynevezett Lés-erdőnek a helyreállításával kezdődött meg a kertrekonstrukció Fertődön. A 250 millió forintos fejlesztés révén tovább erősödik a térség kulturális-turisztikai vonzereje - mondta el L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón szerdán Fertődön.

Bővebben

Múzeumok Délutánja és Éjszakája az Esterházy-kastélyban

A fertődi Esterházy-kastélyban is megrendezik június 21-én a Múzeumok Éjszakáját, amelynek keretében a kivilágított kastély területén különleges programokban lehet része az érdeklődőknek.

Bővebben

Kincskeresés az Esterházyaknál - régésztábor

Hogyan élt egy herceg és családja 250 évvel ezelőtt. Korabeli dokumentumok felkutatásával, ásatással, rajzok készítésével, szintező műszerek segítségével fényt derítünk a "tündérvilág" titkaira. 2014. június 18-21. Naponta 09-16 óra között.

Bővebben

Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikusok a Vigasságokon

Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikusok hangversenyével folytatódik június 11-én, szerdán este a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházában az Eszterházi Vigasságok rendezvénysorozata. A kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester, zongoraművész és zeneszerző és az általa vezetett Nemzeti Filharmonikusok előadásában Haydn Derbyshire Marches című darabját és Medve-szimfóniáját, valamint Mozart Esz-dúr zongoraversenyét hallhatja a közönség. Június 21. és 28. között pedig a 30. Régi Zenei Napok hangversenyei csábítják a korhű barokk muzsika kedvelőit Magyarország legszebb rokokó kastélyának falai közé.

Bővebben

Kishercegi Bál

Az Esterházy Kastély 2014-ben is megszervezte a Kishercegi Bált. Apró bálozók népesítették be május 23-án az Esterházy-kastély Pálmaházát. A bál kötelező elemei a hercegi pár bevonulása, előttük való bemutatkozás, a közös „pezsgőzés” és a közös tánc volt. Az estét megelőzte egy múzeumlátogatás, ahol a legkisebbek megcsodálhatták a kastély legszebb termeit, megismerhették az Esterházy család életét. A báli mulattság célja, hogy a felnövekvő nemzedék megismerje és megszeresse a lakóhelyén található Magyarország legszebb és legrangosabb barokk kastélyát, ahol Európa szerte is elismert és kedvelt Haydn mester élt és alkotott. A zeneszerző Haydn mester nagyon szerette a gyerekeket és zeneművet is írt róluk. Az Esterházy család is előszeretettel rendezett a hercegi csemeték részére gyermek összejöveteleket, gyermek és felnőtt bált. Ezt a szép hagyományt ápoljuk és visszük tovább reményeink szerint generációkról generációkra.

Bővebben

18 hét, 60 koncert, 150 fellépő

A tavalyi év sikere után az Eszterházi Vigasságok közönségét idén is kiváló művészekkel és gazdag repertoárral várja a fertődi Esterházy-kastély. A 18 hét alatt csaknem 60 koncert és mintegy 150 fellépő teszi felejthetetlenné az idei programsorozatot.

Bővebben

Fertő-táj Világörökség Nap 2014.

Az Eszterháza Központ bekapcsolódott a május 17-én (szombaton) szervezett Világörökség Napi programokba. A rossz idő ellenére sok érdeklődő érkezett a kastélymúzeum által felajánlott ingyenes körpanorámás vetítésre. A Marionettszínház melletti víztoronyban a látogatók megismerhették Esterházy „fényes” Miklós herceg tündérbirodalmát.

Bővebben

Interaktív műveltségi vetélkedő diákoknak

Esterházy „Fényes” Miklós 300 éve született… Interaktív műveltségi vetélkedőt szervezett a Bagatell Alapítvány az évforduló tiszteletére Fertődön az Esterházy Kastélyban.

Bővebben

Madarak és fák napja

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal emlékezett meg az Eszterháza Központ a madarak és fák napjáról a fertődi Lés-erdőben tartott rendezvényen. 2014.május 13-án a Fertőszéplaki nagycsoportos óvodások látogattak el a Lés erdőben található Bagatell épületéhez, ahol Kóródi Sándor erdészeti igazgató köszöntötte a kis csemetéket és mesélt nekik az erdő szépségeiről.

Bővebben

Húsvéti játékok Eszterházán

Az Eszterháza Központ sok szeretettel várja a családokat húsvéti ünnepségére a fertődi Esterházy-kastélyba. A családi délután 2014. április 20-án, vasárnap 15 órakor a Pál-majorban nyuszikereső játékkal indul, ahol kicsik és nagyok húsvéti csokinyuszik után kutatva fürkészhetik a növényeket. Ezután népi, húsvéti hagyományokkal ismerkedünk meg, lesz vesszőzés és tojásdobás. A játékok után jó idő esetén élményvonattal járjuk be a kastély hatalmas parkját, majd a Pálmaházban játszóház várja az apróságokat.

Bővebben

Mesemondók találkoznak Eszterházán

Első alkalommal rendezi meg a Mesemondók Találkozóját 2014. március 28-án, pénteken 17 órától a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházában az Alpokalja-Ikva mente Leader Egyesület.

Bővebben

Március elsejével létrejön az Eszterháza Központ

Az Eszterháza Központ márciusi indulásáról és az ezzel kapcsolatos eddigi kormányzati döntésekről tartott sajtótájékoztatót február 19-én, Fertődön, az Esterházy-kastélyban L. Simon László, a Budai Várnegyed, a Fertődi Esterházy-kastély és a Kúria megújításáért felelős kormánybiztos. Az eseményen részt vett Cselovszki Zoltán, a Forster Központ elnöke és Firtl Mátyás, a térség országgyűlési képviselője is.

Bővebben

Lezárult a TIOP-pályázat Eszterházán

Az ország egyik legnagyobb örökség-turisztikai fejlesztése folyik az Esterházy–kastélyban, európai uniós támogatással. Három ütemben, több mint 4 milliárd forint EU-támogatással valósulhat meg a kastély és környezetének teljes rekonstrukciója. A nagyszabású megújulást követnie kell a kulturális hasznosítás újra gondolásának, a közművelődési és múzeumpedagógiai tevékenységek megújulásának és kiszélesítésének.

Bővebben

Az Eszterháza Központ létrehozásáról döntött a kormány

Annak érdekében, hogy a fertődi Esterházy-kastélyegyüttes a közép-európai régió, Európa illetve a világ egyik kulturális-szellemi központjává váljon, és mint ilyen Magyarország meghatározó kulturális-turisztikai helyszíne legyen, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont létrehozásáról döntött január 22-i ülésén a kormány.

Bővebben

Nyitva tartás az ünnepek alatt

A karácsonyi ünnepek idején változik a fertődi Esterházy-kastély kastélymúzeumának nyitva tartása.

Bővebben

A Mikulás idén is Eszterházán

A Forster Központ és Fertőd Város Önkormányzata várja a gyermekeket és szüleiket december 8-án, vasárnap 15 órakor az Esterházy-kastélyba. A kastély hátsó parkjában együtt várakozunk majd, hogy láthassuk, amint az erdőből hintóján a parkba hajt a Mikulás.

Bővebben

TÁMOP-pályázatainak finiséhez közeledik a Forster Központ

TÁMOP-pályázatainak finiséhez közeledik a Forster Központ. Október 26-án Fertődön, 27-én pedig Pécsett zárult a múzeumpedagógiai program. Ozorán november 8-án kerül sor a zárórendezvényre.

Bővebben

Változik a kastélymúzeum nyitva tartása

Október végén - az ünnepek és a téli időszak beköszönte miatt - változik az Esterházy-kastély múzeumának nyitva tartása.

Bővebben

Éjszakai tárlatvezetés

2013. augusztus 18-án, vasárnap szeretettel várja az érdeklődőket az Esterházy-kastély múzeuma egy különleges éjszakai tárlatvezetésre! A múzeumi séta után 1 pohár pezsgővel és csokoládéval kedveskednek a látogatóknak a kastély munkatársai. Az éjszakai tárlatvezetés fél 10-kor (az esti hangverseny után) indul a kastélymúzeum előteréből. Jegyár: 2500 Ft, jegyvásárlás az éjszakai túrára a kastély pénztárában, akár elővételben is!

Bővebben

ExperiDance: három fergeteges show Eszterházán

Három látványos előadással kedveskedik az Eszterházi Vigasságok közönségének augusztus 6. és 8. között az ExperiDance társulata a fertődi Esterházy-kastély parkjának szabadtéri színpadán. Az előadásokra már kaphatóak a jegyek a Jegymester.hu-n.

Bővebben

Egy éjszaka a múzeumban

2013. július 5-én, pénteken szeretettel várja az érdeklődőket az Esterházy-kastély múzeuma egy különleges éjszakai tárlatvezetésre! A múzeumi séta után 1 pohár pezsgővel és csokoládéval kedveskednek a látogatóknak a kastély munkatársai. Az éjszakai tárlatvezetés fél 10-kor indul a kastélymúzeum előteréből. Jegyár: 2500 Ft, jegyvásárlás az éjszakai túrára a kastély pénztárában, akár elővételben is!

Bővebben

Sokan voltak kíváncsiak a Múzeumok Éjszakájára

Az eddigi évek talán legsokszínűbb Múzeumok Éjszakája rendezvényén vehettek részt azok, akik ellátogattak június 22-én a fertődi Esterházy-kastélyba. Mint azt már látogatóink megszokhatták, Szent Iván éjszakája sohasem telik el különleges tárlatvezetések és – csak erre a napra szervezett – speciális kiállítás nélkül a kastélyban.

Bővebben

Időutazás a barokk kori pompába

Az Eszterházi Vigasságok fesztiválsorozatához kapcsolódóan különleges ajánlattal várja a fertődi Esterházy-kastély a látogatókat. Lépjen ki a XXI. század rohanó mindennapjaiból, és pihenjen meg a barokk kor fényűző világában, Magyarország egyik legszebb kastélyának történeti apartmanjaiban!

Bővebben

Barokk ünnep Eszterházán

Esterházy „Fényes” Miklós herceg ünnepségeit idéző tűzijátékkal, barokk táncműsorral és színi játékkal, valamint az Esterházy-család műkincseit bemutató kiállítással várja az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján, június 22-én, szombaton a fertődi Esterházy-kastély.

Bővebben

Nyílt nap a Forster Központ – Esterházy-kastélyban

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség idén második alkalommal hirdette meg az "Uniós Fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött" elnevezésű programját azzal a céllal, hogy megmutassa, hogy az európai uniós tagság mennyi mindennel járult hozzá a hazai kulturális és turisztikai létesítmények, a hazai vállalkozások fejlődéséhez.

Bővebben

Szobrot kapott a komponista és mecénása

Ha teszünk egy sétát a kastélyparkban, láthatjuk amint Joseph Haydn a Marionettszínház felől sétál az Esterházy Fényes Miklós herceg felé. A komponistát és mecénását ábrázoló, életnagyságú szoborpár – Baráz Tamás és Erős Apolka budapesti szobrászművészek alkotása – a közelmúltban a helyére került a kastély parkjában.

Bővebben

240 év után ismét megnyitja kapuit a Marionettszínház

Háromnapos zenei fesztivállal nyitja meg kapuit május 31-én, pénteken este a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínháza. A 2009 szeptemberében, európai uniós forrásból elindított fejlesztéssorozat részeként megvalósult beruházás célja, hogy Eszterháza - akárcsak fénykorában - ismét az európai kultúra egyik központja legyen.

Bővebben

Sajtótájékoztató az Eszterházi Vigasságokról

Nem kevesebb, mint 15 hét, 60 hangverseny, 150 fellépő – az év leghosszabb zenei fesztiválsorozata veszi kezdetét május 31-én Fertődön, az Esterházy-kastélyban. Az Eszterházi Vigasságok közönségét az opera, a klasszikus zene és a jazz világsztárjai örvendeztetik meg fellépésükkel, de hallhat a publikum népzenét és világzenét is.

Bővebben

VELUX-tudásakadámia: másodszor

Már a második előadáson vehetnek részt a VELUX-dolgozók az Esterházy-VELUX Tudásakadémia keretein belül. A 2012-es évben megkötött támogatási szerződés értelmében a fertődi székhelyű VELUX-gyár munkatársai művészeti előadásokat hallgathatnak meg az Esterházy-kastélyban.

Bővebben

Húsvét az Esterházy-kastélyban

Húsvétkor a tavalyi évekhez hasonlóan az idén is várja a családokat a fertődi Esterházy-kastély, ahol eltölthetnek egy kellemes vasárnap délutánt 2013. március 31-én.

Bővebben

A hosszú hétvégén irány Eszterháza!

A március 15-i háromnapos hosszú hétvégén sok szeretettel várjuk látogatóinkat az Esterházy-kastélyba! Érdemes lesz felkerekedni ezen a hétvégén, hiszen kezdetét veszi a nyári időszak a kastély nyitva tartásában. A kastélymúzeum pénteken, szombaton és vasárnap 10 órától meghosszabbított nyitva tartással egészen 18 óráig látogatható. Pénztárzárás 17 órakor.

Bővebben

Uniós fejlesztések nyílt napja

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az európai állampolgárok éve alkalmából elindította az Uniós fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött elnevezésű programját. A cél az, hogy megmutassuk, hogy az európai uniós tagság mennyi mindennel járult hozzá Magyarország kulturális fejlődéséhez. A rendezvény keretében március 2-án a fertődi Esterházy-kastély új fejlesztései is látogathatóak lesznek.

Bővebben

Merre tovább Eszterháza?

2012 májusában lezárult a fertődi Esterházy-kastély fejlesztésének első üteme, amelynek köszönhetően régi fényében ragyog az emeleti zeneterem és a díszterem, megújult a kastély homlokzata, a lépcsőház, a nyári ebédlő, a díszudvar, a marionettszínház tetőszerkezete, új parkoló épült a látogatók számára. Folyamatban van a rekonstrukció második üteme, amelynek során restaurálják a fogadóteret, a kínai lakk-kabinetet és a porcelánkabinetet, a kastély fogadóterét, befejeződik a marionettszínház-narancsház épületegyüttes helyreállítása, valamint az üzemeltetéshez kapcsolódó fejlesztésekre is sor kerül.

Bővebben

Újra megnyílik a Porcelános szoba

December közepére várható a fertődi Esterházy-kastélyban a hosszú ideje restaurálás alatt álló Porcelánszoba megnyitása, egyben visszavezetése a múzeumi tárlatvezetés útvonalába.

Bővebben

Eszterházi Vigasságok

Eszterházi Vigasságok címmel egész nyáron átívelő kulturális koncertfesztivált rendez a fertőd-eszterházai Esterházy-kastély a jövő évben – jelentette be Zumbok Ferenc, a budai Várnegyed és a fertődi Esterházy-kastély megújításáért felelős kormánybiztos. A programsorozat 14 héten keresztül tart - május 31-én indul és szeptember 15-én ér véget -, így nemcsak az év legszínesebb, de egyben leghosszabb kulturális fesztiválja is lesz.

Bővebben

Ünnepi és téli nyitva tartás

Az ünnepek és a téli hónapok miatt is változik az Esterházy-kastély nyitva tartása.

Bővebben

Indulhat a kastély felújításának harmadik üteme

Több mint egymilliárd forintos, európai uniós és állami támogatással tovább folytatódhat a fertődi Esterházy-kastély felújítása. A III. ütem támogatási szerződését október 24-én írták alá Fertődön. A beruházás harmadik ütemében a többi között a kiskastély épület rekonstrukcióját, a Mária Terézia kiállítási szárny és egy barokk színházkiállítás kialakítását végzik el a szakemberek.

Bővebben

Útnak indul az Esterházy–VELUX Tudásakadémia

A nyár elején kötött támogatási megállapodás értelmében elindult az Esterházy–VELUX Tudásakadémia, amelynek keretében a kastély szakemberei négy alkalommal tartanak művészeti előadásokat a VELUX munkatársai és családtagjaik számára. A gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, az érdeklődők pedig különleges kastélytúrán járhatják be az épület rejtett zugait. A Tudásakadémia 2013. június 30-ig valósul meg.

Bővebben

Eszterháza „mulatóerdeje” megújul

Kétszázötvenmillió forintos beruházással, százhetvenhat hektár területet érintően új projekt indul az Esterházy-kastély és környezete rehabilitációjában – jelentette be a nyitóprogramon Orbán Tibor, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának (MNG) igazgatója és Kocsis Ferenc fertődi polgármester.

Bővebben

Kalandra fel! – több ezer gyermek a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága történeti házaiban

Immár 20 fölé emelkedett a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága által elnyert uniós pályázatok száma, miután a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság támogatta az intézmény újabb négy nagyprojektjét. A Gondnokság eddig megnyert projektjeinek összértéke meghaladja a 12 milliárd forintot, így jelenleg a legnagyobb kulturális projektgazdának számít.

Bővebben

Szoboravatót tartottak a Télikertben

Venezuela nemzeti hőse, Francisco de Miranda tábornok (1750-1816) mellszobrát adományozza Fertőd városának szeptember 12-én Adriana Gottberg Gil, a dél-amerikai ország magyarországi nagykövetségének ügyvivője.

Bővebben

Felszabadul a kastély nyugati szárnya

Több ütemben zajlik Nyugat-Magyarország ékköve, a fertődi Esterházy-kastély felújítása. Az „Új Széchenyi–terv” keretében folyó munkálatok mellett a kormány és a kulturális vezetés támogatása nyilvánult meg abban is, hogy döntés született a kastély nyugati szárnyát elfoglaló középiskola kiköltöztetéséről. Az egykori hercegi kertészet vezetőjének, Porpáczy Aladárnak nevét viselő intézmény ez év végéig foglalja el új helyét és 2013 január elején adja át a felszabadult termeket a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának.

Bővebben

Restaurálás alatt a múzeumi előtér

Az Esterházy-kastély európai uniós forrásokból zajló felújításának II. üteme keretében restaurátori munkák zajlanak többek között a díszudvarból bevezető és a belső lépcsőházba nyíló előtérben is. Ez az előtér az épületegyüttesnek ahhoz a központi magjához csatlakozik, amelynek az építtető Esterházy „Fényes” Miklós az építkezés során különleges szerepet szánt.

Bővebben

Augusztusi hosszú hétvége a pihenés jegyében

Az Esterházy-kastély kedvezményes szállásajánlattal várja azokat a párokat, családokat, akik nyugodt körülmények között szeretnének néhány napot eltölteni Magyarország legnagyobb, barokk-rokokó stílusban épült kastélyában. Töltse az augusztus 20-i hosszú hétvégét gyönyörű környezetben, korhűen berendezett lakosztályokban, s mellé tárlatvezetéssel egybekötött múzeumlátogatást biztosítunk!

Bővebben

Fűben, fában orvosság

Véget értek a park- és természetismereti szakkör foglalkozásai az Esterházy-kastély gyógynövényekben gazdag parkjában. A Fertődi Általános Iskola alsó tagozatos napközis diákjai ezeken az alkalmakon az Esterházy-kastélypark gyógynövényeivel, fűszernövényeivel és védett növényeivel ismerkedtek meg Kótai Éva és a szakkört vezető Zatykó Zsuzsa segítségével.

Bővebben
A 2012. évi diákrégésztábor résztvevői. Fotó: Horváth Zoltán

Szép leletek, jó hangulat a régésztáborban

A tavalyihoz hasonlóan izgalmas leletek feltárásával zárult a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának diák régésztábora, melyet a fertődi Esterházy-kastélyban rendeztek meg június 25–29. között. Az immár hagyományosnak mondható tábort a történelem iránt érdeklődő 12–14 éves helyi diákoknak szervezik, s a célja az, hogy a kastély környezetében elásott vagy a feltöltésekbe került emlékanyagokat is feltárják.

Bővebben

Több mint kétezren gyönyörködtek az Esterházy Madonnában

Alighanem az idei Múzeumok Éjszakájának egyik legizgalmasabb eseménye volt Raffaello Santi Esterházy Madonnájának kiállítása a fertődi Esterházy–kastélyban. A Szépművészeti Múzeum féltve őrzött kincsét június 16-án délután szállították Fertődre, majd az erre a célra kialakított egyedi installációra helyezve 20 órakor Zumbok Ferenc kormánybiztos nyitotta meg a különleges kiállítást. A kastély dísztermében bemutatott remekművet egy felvezető kiállítás kísérte, fontos információkat adva Raffaello művészetéről és az Esterházy-gyűjteményről.

Bővebben

Turisztikai szakemberek a kastélyban

A Nyugat-dunántúli régió turizmusában meghatározó szervezetek képviselőit, a térség idegenforgalmi szakembereit fogadták a fertődi Esterházy-kastély munkatársai május 21-én. A zártkötű kastélylátogatással egybekötött rendezvény célja az volt, hogy a turisztikai szakma szereplői megismerkedjenek a kastély jövobeni hasznosításával kapcsolatos turisztikai tervekkel és az uniós fejlesztés keretében helyreállított díszterekkel.

Bővebben

Az Esterházy Madonna Fertődön - a VELUX támogatásával

Az egykori Esterházy-gyűjtemény egyik legszebb darabját, Raffaello Santi 1508-ban festett Esterházy Madonnáját ma a budapesti Szépművészeti Múzeum őrzi. A festményt az idei Múzeumok Éjszakáján – június 16-án – különleges kiállítás keretében a fertődi Esterházy-kastélyban is megtekinthetik a látogatók, a fertődi székhelyű VELUX Magyarország Kft. támogatásával.

Bővebben

Ismét diák régésztábor Eszterházán

Immár hagyományosnak mondható a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága nyári régésztábora, melyet a történelem iránt érdeklődő 12–14 éves fertődi diákoknak szerveznek. A tábor egyik célja, hogy az Esterházy-kastély környezetében elásott vagy feltöltésekbe került emlékanyagok feltárásra kerüljenek, de ugyanennyire fontos, hogy a kutakodás során a diákok pozitív élményekkel gazdagodjanak és erősödjék kötődésük a kastélyhoz a helyi értékekhez.

Bővebben

Lezárult a felújítás első üteme Eszterházán

A május 9-i átadóünnepséggel hivatalosan is befejeződtek a fertődi Esterházy-kastély európai uniós támogatással zajló rekonstrukciója első ütemének munkálatai. A 2009 szeptemberében megkezdődött, mintegy 1,5 milliárd forintos költségvetésű fejlesztésnek köszönhetően Eszterháza mára részben visszanyerte eredeti szépségét, építészeti és művészeti örökségével, barokk díszudvarával és parkjával ismét a magyar kultúra egyik ékkövévé vált.

Bővebben

Bemutatkozik a diákrégésztábor

Közismert, hogy a hazai kastélyok zömének berendezései a második világháború alatt és az azt követő években szétszóródtak vagy elpusztultak. Nem történt ez másként a fertődi Esterházy-kastély esetében sem, ahol a helyi lakosok a mai napig adatokkal tudnak szolgálni arról, hogy ezeknek a felszereléseknek és tárgyaknak mi lett a sorsa. Vannak közöttük olyanok, amelyeket elástak vagy bizonyos területek feltöltésébe kerültek, reményt adva arra, hogy feltárásukkal a talán még megmenthető értékeket összegyűjtsük.

Bővebben

Megnyílnak a felújított gránátosházak

Harmadik esztendeje tart a fertődi Esterházy-kastélyegyüttes felújítása, amelynek két ütemére összesen mintegy 4 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre. Sorra újulnak meg a főépület homlokzatai, díszterei és díszudvara, s a helyreállítás ma már jól érzékelhetően kiterjed a kastély környezetére, a volt bábszínház és narancsház épületeire, a rózsakertre és főbejárat előtt álló két Gránátosházra is.

Bővebben

Régi Zenei Napok - 2012-ben Fertődön

Nem kevesebb, mint 27 év után új helyszínen, Magyarország legszebb megújuló barokk kastélyában, a fertődi Esterházy-kastélyban 2012. június 16. és 23. között rendezi meg a Filharmónia Budapest Nonprofit Kft. az ország legrégebbi múltra visszatekintő régi zenei fesztiválját és mesterkurzus-sorozatát, a Régi Zenei Napokat. A rendezvényhez hagyományosan kapcsolódó mesterkurzusok az idei évben: az ének, hegedű, csembaló, kamarazene és historikus táncok. Jelentkezési határidő: március 31.

Bővebben

Támogassa Ön is az Esterházy Madonna fertődi "vendégeskedését"

Csatlakozzon a fertődi Esterházy-kastély Mecénás Körhöz és támogatásával járuljon hozzá ahhoz, hogy Magyarország legszebb barokk kastélyának múzeumi szolgáltatása és programjai ismét európai színvonalúak legyenek. Az Ön kitüntető figyelmével és segítségével a régió nemcsak egy régi pompáját visszanyerő, gyönyörű kastéllyal lesz gazdagabb, hanem az Esterházy-kastély ismét bekerülhet az európai kulturális vérkeringésbe.

Bővebben

Végéhez közeledik az első ütem

Hammerstein Judit, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős helyettes államtitkára a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának meghívására Eszterházára látogatott január 18-án. A látogatás célja a kastélyban uniós forrásokból zajló felújítások megtekintése volt, és egyeztetés a folytatás lehetőségeiről a következő pályázati ciklusban.

Bővebben

Eszterházi tündérkert

Az Esterházy Kastély Kápolna Alapítvány nagyszabású terve az Esterházy-kastély korszerű gyermekmúzeumának és múzeumpedagógiai műhelykomplexumának kialakítása. A program az óvodás, az általános iskolás és a középiskolás korosztályhoz tartozó gyermekek művészeti, történelmi ismereteit és kreativitását fejlesztő foglalkozások számára nyújt oktató- és játszóteret, mindenekelőtt azért, hogy lokálpatrióta, a hagyományokat tisztelő és értő generációkat neveljen.

Bővebben

Fertődre látogat az Esterházy Madonna

Az egykori Esterházy-gyűjtemény egyik legszebb darabját, Raffaello Santi 1508-ban festett Esterházy Madonnáját ma a budapesti Szépművészeti Múzeum őrzi. A remekművet az idei Múzeumok Éjszakáján, június 16-án egyetlen alkalommal az Esterházy-kastélyban is megtekinthetik a látogatók.

Bővebben

Gyermekek alkotásai Fertődön

A fertődi Esterházy-kastélyban lesznek láthatók azok a gyermekmunkák, amelyek a Város- és Faluvédők Országos Szövetségének „Gyerekek az épített és természeti környezetért" című pályázatára érkeztek az elmúlt két évtizedben.

Bővebben

A kastély nyitva tartása az ünnepek alatt

A fertődi Esterházy-kastély a két ünnep között, tehát 2011. december 27-én, 28-án, 29-én és 30-án egyaránt 10.00 és 16.00 óra között várja a látogatókat. A kastélymúzeum 2011. december 23. és 26. között zárva tart. Áldott, békés karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

Bővebben
Puttó, újrafaragás közben

Újrafaragott puttók a timpanonon

A kastély hátsó, kert felőli homlokzatán lévő, az Esterházy-család dicsőségét hirdető három barokk szobrot, a nagycímert és a két virágfüzért tartó puttót a szobrászművészek az eredetikhez hasonló módon, a ma is a család tulajdonában lévő Margitbányából származó kőből újrafaragják.

Bővebben
A feltöltésből előkerült szatírfej

A marionettszínház új szenzációja

A régészeti ásatás során újabb szenzációs leletek kerültek elő Eszterháza marionettszínházában.

Bővebben

Ünnepi nyitva tartás

A fertődi Esterházy-kastély kastélymúzeuma október 31-én, hétfőn 10 órától 17 óráig várja a látogatókat. A pénztár 16 órakor zár, és ugyanekkor indul a kastélyban aznap az utolsó tárlatvezetés is.

Bővebben

Megújult az antik kanapé

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával újult meg egy 19. századi ülőpad a fertődi Esterházy-kastélyban. A restaurált antik bútordarab november elejétől lesz látható a kastély állandó kiállításán.

Bővebben
Az 1928-as Bugatti a díszudvaron

Autócsoda a díszudvaron

A fertődi kastély látogatói is megcsodálhatták Esterházy Antal hercegnek - a jelenlegi herceg édesapjának - egykori versenyautóját augusztus elsején délután. Az 1928-ban gyártott, egykoron számos versenyt nyert és mostanra teljesen felújított Bugatti a hétvégén a Hungaroringen, a Forma 1-es magyar nagydíj előtt tett két kört a mogyoródi pályán is, az autóversenyek és a régi autók szerelmeseinek legnagyobb örömére. Eszterháza látogatói pedig - a jármű tulajdonosa, a svéd származású Michael Byström jóvoltából - a nagydíj után egy nappal örülhettek Esterházy Antal herceggel együtt az autócsodának Fertődön.

Bővebben

Kavics helyett virágzó barokk

Befejeződtek a fertődi Esterházy-kastély díszudvarának rekonstrukciós munkálatai: az ország egyik legszebb kastélyának díszudvara több ezer tő virággal várja a látogatókat.

Bővebben

Folytatódik a felújítás Eszterházán

Újabb mérföldkövéhez érkezett a fertődi Esterházy-kastély felújítása: mintegy kétmilliárd forintos európai uniós támogatással folytatódhat a Nyugat-dunántúli régió és egész Magyarország meghatározó kulturális és építészeti örökségének, turisztikai nevezetességének a megújítása.

Bővebben

Látogatói információk

KASTÉLY NYITVATARTÁS:
KEDD-VASÁRNAP: 9.00-17.00

Belépőjegy árak
Látogatói menetrend
CSOPORTOKNAK
Tájékoztatás rendezvényen készült képek felhasználásáról

Projektek 

Ingyenes parkoló - térkép